reklama

Wrześniówkowe mamy

CArioca, mam znajomą, która poszła do dietetyka. Najperw kazał jej zrobić badania a jak wyszła anemia to kazał najpierw ją wyleczyć. Twierdzil że przy anemii na pewno by nie schudła mimo oszczędzania się w jedzeniu. (Ona próbowała sama przez trochę chyba oi właśnie nie było efektu)
CZy to prawda to nie wiem ale u niej po wyleczeniu anemii i wprowadzeniu diety ładnie waga schooodzi! Jestem pełna podziwu dla niej!

Martha, my zaczęliśmy rehabilitację metodą Vojty na początku grudnia. Efekty były szybkie ale Młody drze się przy każdym ćwiczeniu jak obdzierany ze skóry :-(
A jak wchodzimy do gabinetu rehabilitantki to płacze już przy położeniu na stole :sorry:
Ćwiczenia dostajemy takie trudne, że ciężko mi zapamiętać co gdzie i kiedy mam ucisnąć, a dodatkowo trudne do wykonania na zwykłym stole (bo slisko i za nisko). Jak wstaje i myślę że mam zroić z nim to 3-4 dziennie to mi się rzygać chce (sorki za określenie). No i jeszcze Paweł który przybiega i woła, że nie wolno uciskać Łukaszka, że on płacze, że go boli, odwraca uwagę brata i ćwiczenia nie wychodzą...
Dlatego nie chce go już tak rehabilitować - stres i zmarnowany czas, bez uzyskania efektu (wszelkie efekty późne były właściwie bez ćwiczeń).

Spróbuję znaleźć kogoś kto stosuje NDT Bobath. Niech obejrzy Łukasza i zabaczymy...
Łukasz obraca sie na boki z pleców na brzuch, z brzucha na plecy. Jak leży na plecach to bywa że przechyla głowę i miednicę lekko w prawo... Na brzuchu ma dość słaby podpór, nie unosi klatki piersiowej (bardzo rzadko) ale głowę trzyma wysoko (ponoć za wysoko :sorry2:).

reklama
Cina no to ja bym optwala za tą nietolerancją białka. Stasio nie jest juz na piersi, jak byl to nie moglam jesc: jajek (nawet majonezu), cielęciny i wołowiny, mleka ani nawet wyrobów i potraw w ktorych skladzie bylo mleko i jajka, zadnych jogurtow i serow oczywiscie i tez zauwazylam ze pomidory i cytrusy powodowaly u Staska uczulenie.

Teraz Stasiek jest na Humanie SL, byl wczesniej na Nutramigenie, ale nie chcial go pic, ale ponoc najlepiej dziecko z nietolerancja przytrzymac jak najdluzej na piersi. Wtedy dla kobiety dobrze jest zeby przyjmowala probiotyki (Lacidofil na przyklad, ale Lakcid nie bo uczula sie dziecko) i stosować Lactovaginal.

AsiaKC-Nie dziwie Ci się ,jeśli Mały tak przezywa...może to nie odpowiednia metoda dla Niego...
My wykonujemy wszystkie ćwiczenia na podłodze, a nasza rehabilitantka jest tak fajną kobitka,że Mały jak tam przychodzi cały czas sie do Niej śmieje...
Mnie tez pokazuje dokładnie każde ćwiczenia...zresztą co tydzień dodawała jakieś nowe więc stopniowo sie ich uczyłam...teraz dodała nam superowe masaże...
Ale myślę,że masz racje- sprobujcie inną metoda- po co Maly ma sie tak męczyć..powodzonka!!!

A tak w ogóle Dziewczyny, napiszcie mi proszę jak długo w nocy Wam śpią... mój ciągle budzi sie w nocy na jedzenie a ztego co wiem to powinien już ładnie przesypiać noc....a nie jest strasznym głodomorem..nie wiem dlaczego tak ma...

CINA - Witaj wsrod Nas...objawy opisywane przez ciebie wygladaja na skaze moja hanifka tez cierpi na ta przypadlosc i cale szczescie nie toleruje tylko mleczka cielecinke jej podaje i nic jej ne ma mleko pije sojowe Milupy SOM
nie to my dużo wcześniej bo statnia miesiaczka była 28 listopada a na święta to nie miałam już okresu i na teście widziałam takie bladziuleńkie 2 kreseczki hehehe
u mnie podobnie ostatnia miesiaczka byla 26 listopada kolejna juz sie nie pojawila
Melduje sie na stanowiku...Marianny ze mna gorzej...weszlam na allegro i musialam cos kupic,tak mnie naszlo i wybralam sobie aukcje konczce sie ponizej minuty,powiedzialam sobie ze zalicytuje i jak wygram to wygram jak nie to nie,strzelilam cene i...wygralam hehe a jak mi na czyms na prawde zalezy to k.....przegram:wściekła/y: Ale w sumie jestem zadowolona fajan sukienka bedzie dla malej na lato od 6-12mc
325171903

Tyle ze 'mala' ma juz cala szafke ubran a matka coraz mniej ciuchow:-D
sukienusia sliczna...ciesze sie ze mam dziewczynke bo moge ja stroic ubierac w sukieneczki wloski spinac spineczkami...eh...super
nie chce kolejnego dziecka ale jakbym tak byla w ciazy czy moze cos mi sie odwidzi i zachece to chcialabym druga dziewczynke

klavell sorrki, musialam z jakims innym bobaskiem pomieszac :* Moja miala katarek tylko raz i cale szczescie jeszcze nie byla chora uff, a mieszkam w okropnie wilgotnym kraju, gdzie o chorobe nie ciezko...
ech nie ma za co przepraszac pomylki sie zdarzaja

Oj tak mi jakoś dzisiaj zeszło,że dopiero teraz doczytałam Wasze produkcje;-)
Ja w święta już byłam w ciąży. Ale jeszcze o tym nie wiedziałam. Czekałam za @ i nic. Na Sylwka poszłam z tamponem,żeby czasem wstydu nie było i nic. 3.01 raniutko w pracy zrobiłam 1 test. 2 w domu wieczorkiem. Od początku myśleliśmy,że będzie Oleńka. Przyznam,że trochę rozczarowałam się jak lekarka powiedziała mi,że widzi jajeczka:baffled:
ja tez pierwszy test zrobilam 3 stycznia w pracy u meza potem drugi bo nie dowierzalismy

A ja sobie wczoraj na allegro zamowilam taka sukienke
DS-0360.jpg

A tak w ogóle Dziewczyny, napiszcie mi proszę jak długo w nocy Wam śpią... mój ciągle budzi sie w nocy na jedzenie a ztego co wiem to powinien już ładnie przesypiać noc....a nie jest strasznym głodomorem..nie wiem dlaczego tak ma...
moja hanifka tez sie budzi teraz korzystam z pomyslow dziewczyn i staram sie ja oduczyc picia mleka w nocy za to podawac jej wode

klavell, bedzie pasowac do Ciebie, bardzo fajna (swoja droga ja tez szukam, bo mam kuzyna wesele 12 kwietnia, a pozniej...dokladnie za tydzien 18 brata..)

sukienusia sliczna...ciesze sie ze mam dziewczynke bo moge ja stroic ubierac w sukieneczki wloski spinac spineczkami...eh...super
nie chce kolejnego dziecka ale jakbym tak byla w ciazy czy moze cos mi sie odwidzi i zachece to chcialabym druga dziewczynke
To ja stanę w obronie chłopców też można ich ładnie ubierać i są równie kochani:-):-):-):-) no mamy chłopców prosze o poparcie;-):blink::rolleyes:

reklama
klavell, bedzie pasowac do Ciebie, bardzo fajna (swoja droga ja tez szukam, bo mam kuzyna wesele 12 kwietnia, a pozniej...dokladnie za tydzien 18 brata..)
Ja też ide na wesele do kuzyna 12 kwietnia hehe i strasznie się boję zostawić małego zresztą już kiedys pisałam ale Atru mnie "naprostowała":-) .
Z kim zostawiasz Olafa?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry