reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wrześniówkowe mamy

Dziewczynki, trzymajcie kciuki, lece zaraz na usg z moją fasolniką ;) Bardzo się boję... bo te antybiotyki itd... Ale mdłości mam, brzuś już tak mocno nie boli, przytyłam 2 kilo ;) bo mam nie pochamowany apetyt , więc chyba wszystko dobrze prawda?

trzymajcie się mamuśki :-)

reklama
A ja jakaś leniwa się zrobiłam,nawet nie chciało mi się postów napisać:no: :no:
Ciągle mi się spać chce:tak:

Wczoraj Olka walczyła mi do 22-giej ale za to spałyśmy do 7.30:-D A ja już siedzę i ziewam i ledwo na oczy patrzę:-(
Taka jakas zmęczona jestem...a tylko posprzątałam i byłam z małą na saneczkach i to wszystko:no: :no:

Idę sie położyć:tak: :tak: :tak:
Dobranoc

Witam was dziewczyny :-) Troche mnie nie bylo z Wami, ale strasznie bylam zalatana i nie mialam czasu. Widze ze nasze grono powiekszylo sie. Ciesze sie ze jest nas tyle:laugh2: Ja dzisiaj ide do lekarza ale prywatnie bo nie moge sie doczekac az zobacze moja fasolke. Wizyte mam na 18-sta wiec napisze jak wroce, nie moge sie doczekac. Mam nadzieje ze wszystko bedzie OK. Trzymajcie za nas kciuki !!! Pozdrawiam :wink:

ehh nie wiem czemu mi nie działa wklejanie linków w każdym razie majandra wejdź na stronę TWOJE DZIECKO i tam w zakładce "zanim się urodzi" znajdziesz kilka sposobów na nudności, może któryś ci pomoże
pozdrawiam gorąco

:zawstydzona/y: :zawstydzona/y: Cześć mamuski... Kurde no jestem jakby troche rozczarowana i ehhh sama nie wiem co o tym myśleć.. Wedlug mnie moja fasolka powinna miec ok 6-7 tyg... a wczoraj na usg oprocz czarnej dziury i plamki nic innego nie widac... Pani doktor powiedziala , "że wydaje się jej, że to pęcherzyk ciążowy i nie wygląda na pusty" "jeśli coś jest w środku to ma 1 mm" .... i że ma chyba 5-6 tyg... już nic z tego nie rozumiem... :-( :-( Następna wizyta za miesiąc.. jak ja wytrzymam??? No kurde chyba w 6-7 tygodniu powinno już byc coś widać prawda??? .... Obawiam się najgorszego :zawstydzona/y:

Zobacz mageva, wystarczy ze mialas opozniona owu i juz zmienia sie wszystko.
U mnie w 6 tygodniu nie bylo nic widac. Zobacz.. wedlug terminu ostatniej miesiaczki ja juz powinnam byc w 9 tyg i 1 dniu.. A tu dupa ;) nadal tkwie na poczatky osmego..
Tak naprawde to czasami aparaty do usg sa glupie i tak wszystko wychodzi. Zobaczysz ze za tydzien bedzie juz cos widac :)
najwazniejsze ze lekarka nie stwierdzila pustego pecherzyka :)

na twoim miejscu, dla swietego spokoju, przebolalabym 50 zlotych i poszla na usg prywatnie za tydzien lub dwa.

Zobaczysz ze wszystko bedzie dobrze :)

Mi wprost lekarka powiedziala , ze dla niej moze to byc martwa ciaza, a juz widzialam bijace serduszko mojego malenstwa.. :)
Aha..i jeszcze co mi moja ginka powiedziala. Ta polska juz ;) Aparaty
do usg czesto myla sie we wczesnej ciazy. i nigdy nie mozna stricte ustalic w ktorym sie tygodniu jest. Zawsze to moze byc +/- jeden tydzien.

reklama
to ja w sumie rozumiem moją ginke że jeszcze mnie nie skierowała na usg, skoro tak do ok. 10 tygodnia nic w zasadzie nie widać poza pęcherzykiem i maleńką fasolką no i od 7 tygodnia serducho bije, a tak pomiędzy 11-14 tygodniem to można na dobrym aparacie i przy doswiadczeniu robiącegto wady już stwierdzić

Do góry