reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wrześniówkowe mamy

wiesz co? Mi czasami pomagalo jak porzadnie zwymiotowalam.. a jesli nie to probuj oszukac smak, ze tak powiem.. Kiedy nie jadlam nic przez dwa dni i czulam ze juz padam, na sile wmuszalam w siebie jedzenie..Ale glownie cos typu sucharki, lekkie owoce.. a za kazdym razem, kiedy mialam cos jesc, wkrapialam sobie do buzi kilka kropel cytryny. To lekko pomagalo...
Warto naprawde tez sprobowac herbatki imbirowej. to na serio pomaga...

reklama
dziewczyny, a jak bym poszła prywatnie na usg to musze mieć skierowanie? Bo moja ginka mi nie dała skierowania to 8/9 tydzień jest teraz a następna wizytę mam na 15-02-2007 i mam shizę że to może ciąża mnoga albo pozamaciczna

idz najlepiej do gina jakiegos i powiedz ze podejrzewasz ze jestes w ciazy..ale wczensiej upewnij sie ( np od jakiejs znajomej) ze ma aparat do usg :p Na pewno bedzie sie chcial upewnic z usg ;) :p

W piatek ide na pierwsze usg. Bedzie troche niekomfortowo bo usg mam o 15:30 a miedzy 14-14:30 mam wypic prawie 2 litry wody i trzymac az do usg. Z Patryniem tez pierwsze usg mialam z pelnym pecherzem i wiem ze ciezko wytrzymac:laugh2: No ale czego sie nie robi... Hehe byle nie popuscic po drodze;-)

Mdlosci jak na razie brak, piersi nie bola, zachcianek nie mam. Ciekawe czy cala ciaza przebiegnie tak lekko. Jestem jednak senna ale po przyjsciu z pracy musze sie zajac synkiem i jeslli maz jest w domu to czasem moge sobie uciac drzemke.
Pozdrawiam

sliczne Carioca :)
Kati, zazdroszcze Ci szczerze mowiac takiej bezproblemowej ciazy... Kiedy mi robiono dwa razy usg, nakazywano wrecz wysiusianie sie przed wiec jestem zdziwiona ze musisz tak duzo wypic. Ale niech moc bedzie z Toba :)

hej dziewuszki :-) :-)

u Mnie sniegu kupę nasypało że aż dzieciaków pełno przed blokiem :tak: :tak: :tak: :tak:

a tak poza tym to ucze się testów na prawko już za tydzień i powiem Wam że boję się na taką pogodę zdawać:baffled: :confused: ale jestem dobrej myśli że bóg będzie ze Mną i będzie czuwał nad Nami :-) :-D

katiNJ trzymaj się dasz radę :-p :-p

reklama
sliczne Carioca :)
Kati, zazdroszcze Ci szczerze mowiac takiej bezproblemowej ciazy... Kiedy mi robiono dwa razy usg, nakazywano wrecz wysiusianie sie przed wiec jestem zdziwiona ze musisz tak duzo wypic. Ale niech moc bedzie z Toba :)

Wiesz za pierwszym razem nie bylo tak fajnie mialam mdlosci, bylam senna, oc zachcianek przytylam 27kg:-) MIalam malo wod plodowych, gestoze i od 30 tyg musialam byc gotowa na wywolywanie porod w kazdej chwili. Ma szczescie ostatecznie udalo mi sie Patrynia przetrzymac prawie do 37 tyg. Zmeczona bylam potwornie, opuchnieta do tak ze nie dalam rady utrzymac kubka w rekach. Ciagle sie boje zeby tym razem to wszystko sie nie potrzylo. Jak na razie jestem mile zaskoczona.
Pozdrowienia

Do góry