reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Wrześniówkowe mamy

reklama
Nie mam już siły do mojego dziecka- znowu obsikał się podczas drzemki:crazy::crazy::crazy::crazy: Chyba za wcześnie sie cieszyłam suchym prześcieradełkiem.:baffled::baffled:

a mój mały dzis od ponad pół roku zrobił bombę w pampera( z nocy) a potem ściągnął i chodził z brudnym dupskiem................. nie wiem co mu dzis się stało

Niestety tak:baffled::baffled: od jakiegoś 1,5 miesiąca jest częściej obsikany niż suchy po drzemce. I juz nie mam pomysłu dlaczego taki nawrót złych nawyków nastąpił:szok::crazy: Teraz nawet mu nie przeszkadza, ze ma mokro tylko się odwrócił dupskiem i śpi dalej:baffled:
a mój mały dzis od ponad pół roku zrobił bombę w pampera( z nocy) a potem ściągnął i chodził z brudnym dupskiem................. nie wiem co mu dzis się stało
Jakaś zmowa maluchów.

Niestety tak:baffled::baffled: od jakiegoś 1,5 miesiąca jest częściej obsikany niż suchy po drzemce. I juz nie mam pomysłu dlaczego taki nawrót złych nawyków nastąpił:szok::crazy: Teraz nawet mu nie przeszkadza, ze ma mokro tylko się odwrócił dupskiem i śpi dalej:baffled:

Jakaś zmowa maluchów.

Agus ostatnio pisałysmy o tym , że dwulatki maja taki okres nawrotu............... Aneta, Nuska, Majandra....................ja mamy juz częściowo ten okres za soba.............. to normalne

My po kolejnym spcerku:-) wiatr się uspokoił więc poszłam z młodą ubezpieczyć mieszkanie bo polisa się kończy a trzeba zrobić cesję na bank:wściekła/y: naszczęście mam już głowy:tak: a i zapomniałam się pochwalić że mój pakiet kryzysowy wprowadzony w domu względem oszczędzania prądu przynosi efekty:-) dziś dostałam rachunek 175zł:-) i może to nadal dużo ale w porówaniu z ostatnim rachunkiem na 280zł to już znaczna różniaca:-)

Dziewczyny mam 2 pytania... jedno łatwe drugie trudne :-p
pierwsze czy moge zamrozić usmażone kotlety mielone??

śmiało zamrażaj ja zawsze tak robię;-)

drugie po raz pierwszy wypełniam sama pit... znalazłam jakis program i tylko jednego nie rozumiem... jest rubryczka KWOTA ZALICZKI NA PODATEK i nie wiem co mam tam wpisać czy to jest na picie z pracy pod nazwą ZALICZKA POBRANA PRZEZ PŁATNIKA?? czy może nic nie mam tam wpisywać:baffled::baffled::baffled:

Tak dokładnie masz wpisać tą kwotę podaną jako zaliczka pobrana przez płatnika:tak:

Jestem na maksa wnerwiona, bo kurna chciałam zrobic małej bilans 6 latka i nie mogę................ bo karty dostaja dzieci od pielegniarki, która najpierw robi wywiad w przedszkolu............. i z ta karta dopiero można do rodzinnego iść...................... Kuźwa raz w roku przychodzi piguła do przedszkola i to we wrześniu............ moje dziecko we wrześniu to prawie 7 lat bedzie miało a oni dopiero zrobią bilans na 6 lat:wściekła/y: przeciez to jest 9 m-cy róznicy we wzroście, wadze itp...... rozwoju................ jak poszłam do dyrektorki i powiedziałm, że Mai nie będzie juz we wrześniu......... ona mi na to: to trudno , u nas tylko w tym m-cu rozdajemy karty:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: i dodała, że pewnie w nowym przedszkolu jest tak samo:crazy:.
To jakaś skrajna głupota żeby tylko raz w roku wydawali te karty:wściekła/y: 9m-cy to kolosalna różnica wiec taki bilans sobie można potem wsadzić sama wiesz gdzie:wściekła/y: bo nie jest wogóle miarodajny:no: przynajmniej jak dla mnie:sorry2:

My po kolejnym spcerku:-) wiatr się uspokoił więc poszłam z młodą ubezpieczyć mieszkanie bo polisa się kończy a trzeba zrobić cesję na bank:wściekła/y: naszczęście mam już głowy:tak: a i zapomniałam się pochwalić że mój pakiet kryzysowy wprowadzony w domu względem oszczędzania prądu przynosi efekty:-) dziś dostałam rachunek 175zł:-) i może to nadal dużo ale w porówaniu z ostatnim rachunkiem na 280zł to już znaczna różniaca:-)

Tak dokładnie masz wpisać tą kwotę podaną jako zaliczka pobrana przez płatnika:tak:

To jakaś skrajna głupota żeby tylko raz w roku wydawali te karty:wściekła/y: 9m-cy to kolosalna różnica wiec taki bilans sobie można potem wsadzić sama wiesz gdzie:wściekła/y: bo nie jest wogóle miarodajny:no: przynajmniej jak dla mnie:sorry2:
dokładnie i co ja mam zrobić...................... jak poszłam w styczniu do lekarza nie wiedząc, że takowa katra z przedszkola mi jest potrzeban to mi odmówili zrobienia takiego bilansu...... nawet dla samej siebie.................. z drugiej strony po co kasiążeczka zdrowia gdzie jest strona pośwwięcona bilansowi 6 latka....... w przychodni mgliby zrobić bilans a potem w przedszkolu.......... :baffled:

róznica w rachunku imponująca............ oby tak dalej

reklama
Nie no Aneta stówka mniej to już jest niezła różnica

Aga może pójdz jeszcze raz do pediatry i powiedz jak sprawa się ma.... chyba raczej nie powinna odmówić w takim wypadku zwłaszcza że bilans można zrobic max 3 miesiace po urodzinach dziecka - tak mi powiedzieli u mnie w przychodni

Do góry