reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wspólne odchudzanie;-)

reklama
ja to bio cla łykałąm jak już nawet przeterminowane kefiry maślanki itp mnie nie ruszały ale musze wam powiedzieć że łykałam to 2-3miesiące pare lat temu a efekt jest do dziś bez problemu ide codziennie

dziewczyny, odnalazłam w kompie dietkę miesięczną, którą sobie sama przygotowałam jakiś czas przed ciążą i na której razem emkiem ładnie schudliśmy, nazwałam ją wtedy dietą biurową bo chodziło mi o to, żeby ją można było stosowAć pracując, jak chcecie to Wam tu przekleję, jest zróżnicowana ale nie jestem dietetykiem, więc to nie katorżnicza a raczej zdroworozsądkowa dietka

DIETA BIUROWA

TYDZIEŃ PIERWSZY

Poniedziałek

I Śniadanie 7.30
Gorący tost pełnoziarnisty, plasterek chudej szynki, pół łyżeczki keczupu, herbata z cytryną.
II Śniadanie 10.00
Duża surowa marchewka, krążek wafla ryżowego, woda mineralna niegazowana.
Lunch 12.30
Sałatka z kaszy kuskus z pomidorem i kiszonym ogórkiem, herbata owocowa wspomagająca odchudzanie.
Podwieczorek 15.00
Jogurt naturalny z ziarnami, woda mineralna niegazowana.
Obiadokolacja 17.30
Panga usmażona na łyżce oliwy z oliwek z przyprawami i sokiem z cytryny, mix warzyw gotowanych (kalafior, brokuły, fasolka szparagowa) z odrobiną roztopionego masła, herbata owocowa.

Wtorek

I Śniadanie 7.30
Kromka Wasy z pasztetem drobiowym, zielonym ogórkiem, herbata z cytryną.
II Śniadanie 10.00
Jogurt naturalny, kromka pumpernikla lub innego ciemnego chleba, woda mineralna niegazowana.
Lunch 12.30
Sałatka z kaszy kuskus z pomidorem i kiszonym ogórkiem, herbata owocowa wspomagająca odchudzanie.
Podwieczorek 15.00
Duża pomarańcza, szklanka wody mineralnej niegazowanej.
Obiadokolacja 17.30
Mała pierś z kurczaka pokrojona w kostkę + 1 ziemniak pokrojony w kostkę duszone w sosie z pomidorów z dodatkiem czosnku, przecieru pomidorowego i bulionu warzywnego, przyprawione oregano i ostrą papryką, herbata owocową.

Środa

I Śniadanie 7.30
Tost pełnoziarnisty z liściem sałty i jajkiem na twardo, herbata z cytryną.
II Śniadanie 10.00
Banan, woda mineralna niegazowana.
Lunch 12.30
Sałatka z ryżu z tuńczykiem z wody, kukurydzą zabajona naturalnym jogurtem doprawiona pieprzem i sokiem z cytryny, herbata owocowa wspomagająca odchudzanie.
Podwieczorek 15.00
Jogurt owocowy, woda mineralna niegazowana.
Obiadokolacja 17.30
Mała pierś z kurczaka pokrojona w kostkę + 1 ziemniak pokrojony w kostkę duszone w sosie z pomidorów z dodatkiem czosnku, przecieru pomidorowego i bulionu warzywnego, przyprawione oregano i ostrą papryką, herbata owocowa.

Czwartek

I Śniadanie 7.30
Kromka chleba ciemnego lub z ziarnami (np. orkiszowego) z twarożkiem z ziołami, rzodkiewka, herbata z cytryną.
II Śniadanie 10.00
Kefir, krążek pieczywa ryżowego.
Lunch 12.30
Sałatka z ryżu z tuńczykiem z wody, kukurydzą zabajona naturalnym jogurtem doprawiona pieprzem i sokiem z cytryny, herbata owocowa wspomagająca odchudzanie.
Podwieczorek 15.00
Garść orzechów (laskowe, włoskie, pistacje, nerkowca), kilka suszonych owoców (śliwka, morela), woda mineralna niegazowana.
Obiadokolacja 17.30
Kasza gryczana z sosem z duszonych pieczarek doprawiona pieprzem, pietruszką, herbata owocowa.

Piątek

I Śniadanie 7.30
Kromka Wasy z plasterkiem niskoprocentowego sera żółtego i plasterkami pomidora, herbata z cytryną.
II Śniadanie 10.00
Lunch 12.30
Sałatka z ziemniaka, ogórka kiszonego i koperku, herbata owocowa wspomagająca odchudzanie.
Podwieczorek 15.00
Szklanka soku marchwiowego, jabłko.
Obiadokolacja 18.00
Pierś z indyka marynowana w marynacie ziołowej podsmażona na łyżce oliwy z oliwek, gotowany ziemniak, szpinak z czosnkiem, czerwone wino, woda mineralna niegazowana.

Sobota

Śniadanie 10.00
Tost pełnoziarnisty, dwie parówki cielęce lub drobiowe, łyżeczka musztardy, herbata owocowa wspomagająca odchudzanie.
Lunch 12.30
Podwieczorek 15.00
Szklanka soku witaminka, chrupki kukurydziane naturalne.
Obiadokolacja 18.00
Cielęcina duszona w bulionie, sos grzybowy (borowiki, podgrzybki lub kurki), ziemniaki duszone z odrobiną mleka niskoprocentowego, surówka z buraczków, wino czerwone, woda mineralna niegazowana.

Niedziela

Śniadanie 10.00
Dwie kromki chleba orkiszowego, plasterek szynki, plasterek sera, papryka lub pomidor, herbata owocowa wspomagająca odchudzanie.
Lunch 12.30
Grapefruit, szklanka wody mineralnej niegazowanej.
Podwieczorek 15.00
Szklanka soku witaminka, kostka gorzkiej czekolady.
Obiadokolacja 18.00
Cielęcina duszona w bulionie, sos grzybowy (borowiki, podgrzybki lub kurki), ziemniaki duszone z odrobiną mleka niskoprocentowego, surówka z buraczków, herbata owocowa.

TYDZIEŃ DRUGI

Poniedziałek

I Śniadanie 7.30
Kromka Wasy z paprykarzem warzywnym i plastrem pomidora, herbata z cytryną.
II Śniadanie 10.00
Jogurt naturalny z musli (mogą być smakowe – śliwkowe, pomarańczowe, truskawkowe), woda mineralna niegazowana.
Lunch 12.30
Sałatka z sałaty lodowej, sera feta, oliwek zielonych, pomidora, sos vinegrette, herbata owocowa wspomagająca odchudzanie.
Podwieczorek 15.00
Dwa kiwi, woda mineralna niegazowana.
Obiadokolacja 17.30
Żurek z jajkiem i ziemniakami, herbata owocowa.

Wtorek

I Śniadanie 7.30
Tost pełnoziarnisty z plasterkiem niskoprocentowego sera żółtego, zielona papryka, herbata z cytryną.
II Śniadanie 10.00
Krążek pieczywa ryżowego, szklanka soku witaminka.
Lunch 12.30
Ryż z duszonymi warzywami (czerwona fasolka, żółta papryka, pomidor), doprawione curry, papryką i oregano, herbata wspomagająca odchudzanie.
Podwieczorek 15.00
Mała kiść winogron, woda mineralna niegazowana.
Obiadokolacja 17.30
Żurek z jajkiem i ziemniakami, herbata owocowa.

Środa

I Śniadanie 7.30
Kromka Wasy, wędzona ryba (makrela, dorsz), herbata z cytryną.
II Śniadanie 10.00
Lunch 12.30
Ryż z duszonymi warzywami (czerwona fasolka, żółta papryka, pomidor), doprawione curry, papryką i oregano, herbata wspomagająca odchudzanie.
Podwieczorek 15.00
Pomarańcza, woda mineralna niegazowana.
Obiadokolacja 17.30
Udko z kurczaka z rękawa do pieczenia z przyprawami, ziemniak gotowany, surówka z marchewki z sokiem z cytryny, herbata owocowa.

Czwartek

I Śniadanie 7.30
Kromka ciemnego pieczywa pełnoziarnistego z twarożkiem i pomidorem, herbata z cytryną.
II Śniadanie 10.00
Lunch 12.30
Kasza jęczmienna z zielonym groszkiem i czerwoną papryką, herbata owocowa wspomagająca odchudzanie.
Podwieczorek 15.00
Orzechy, woda mineralna niegazowana.
Obiadokolacja 17.30
Udko z kurczaka z rękawa do pieczenia z przyprawami, ziemniak gotowany, surówka z marchewki z sokiem z cytryny, herbata owocowa.

Piątek

I Śniadanie 7.30
Tost pełnoziarnisty z plasterkiem chudej szynki i plasterkami ogórka kiszonego, herbata z cytryną.
II Śniadanie 10.00
Jogurt naturalny z ziarnami, woda mineralna niegazowana.
Lunch 12.30
Kasza jęczmienna z zielonym groszkiem i czerwoną papryką, herbata owocowa wspomagająca odchudzanie.
Podwieczorek 15.00
suszone owoce (śliwki, morele…), woda mineralna niegazowana.
Obiadokolacja 18.00
Łosoś usmażony na łyżce oliwy z oliwek, ryż gotowany z kurkumą, curry i jaśminem, czerwone wino, woda mineralna niegazowana.

Sobota

Śniadanie 10.00
Dwie kromki chleba orkiszowego cienko posmarowane serkiem śmietankowym, 2 laski kabanosa suchego, pół łyżeczki musztardy, herbata owocowa wspomagająca odchudzanie.
Lunch 12.30
Pomarańcza, woda mineralna niegazowana.
Podwieczorek 15.00
szklanka soku witaminka.
Obiadokolacja 18.00
Schab pieczony w rękawie z przyprawami, gotowany ziemniak, marchewka z groszkiem, czerwone wino, woda mineralna niegazowana.

Niedziela

Śniadanie 10.00
Tost delikatnie posmarowany masłem, dwie parówki drobiowe, musztarda, herbata owocowa wspomagająca odchudzanie.
Lunch 12.30
Podwieczorek 15.00
Garść orzechów, suszonych śliwek, woda mineralna niegazowana lub szklanka soku witaminka.
Obiadokolacja 17.30
Schab pieczony w rękawie z przyprawami, gotowany ziemniak, marchewka z groszkiem, herbata owocowa.

c.d.

TYDZIEŃ TRZECI

Poniedziałek

I Śniadanie 7.30
Kromka Wasy z twarożkiem, rzodkiewka, herbata z cytryną.
II Śniadanie 10.00
Lunch 12.30
Bób, herbata wspomagająca odchudzanie.
Podwieczorek 15.00
Szklanka soku marchwiowego.
Obiadokolacja 17.30
Zupa pomidorowa z ryżem, herbata owocowa.

Wtorek

I Śniadanie 7.30
Tost pełnoziarnisty, jajko na miękko, herbata z cytryną.
II Śniadanie 10.00
Jogurt naturalny, krążek pieczywa ryżowego, woda mineralna niegazowana.
Lunch 12.30
Bób, herbata wspomagająca odchudzanie.
Podwieczorek 15.00
2 kiwi, woda mineralna niegazowana.
Obiadokolacja 17.30
Zupa pomidorowa z ryżem, herbata owocowa.

Środa

I Śniadanie 7.30
Kromka ciemnego pieczywa pełnoziarnistego, chudy plasterek szynki, pomidor, herbata z cytryną.
II Śniadanie 10.00
Lunch 12.30
Makaron sojowy z warzywami po chińsku (warzywa mrożone) doprawiony, herbata owocowa wspomagająca odchudzanie.
Podwieczorek 15.00
Szklanka soku witaminka.
Obiadokolacja 17.30
Sztuka mięsa w sosie chrzanowym, gotowany ziemniak, surówka z selera, herbata owocowa.

Czwartek

I Śniadanie 7.30
Kromka Wasy z pasztetem drobiowym, plasterki ogórka, herbata z cytryną.
II Śniadanie 10.00
Jogurt z ziarnami, woda mineralna niegazowana.
Lunch 12.30
Makaron sojowy z warzywami po chińsku (warzywa mrożone) doprawiony, herbata owocowa wspomagająca odchudzanie.
Podwieczorek 15.00
2 mandarynki, woda mineralna niegazowana.
Obiadokolacja 17.30
Sztuka mięsa w sosie chrzanowym, gotowany ziemniak, surówka z selera, herbata owocowa.

Piątek

I Śniadanie 7.30
Kromka Wasy z plasterkiem sera żółtego niskoprocentowego, łyżeczka keczupu, zielona papryka, herbata z cytryną.
II Śniadanie 10.00
Kefir, wafel ryżowy.
Lunch 12.30
Sałatka z pomidorów i sera mozarella przyprawiona bazylią, herbata owocowa wspomagająca odchudzanie.
Podwieczorek 15.00
Kiść winogron, woda mineralna niegazowana.
Obiadokolacja 17.30
Owoce morza w sosie prowansalskim, ryż, czerwone wino, woda mineralna niegazowana.

Sobota

Śniadanie 10.00
Kromka chleba orkiszowego, 2 parówki cielęce, pół łyżeczki musztardy, pomidor, herbata owocowa wspomagająca odchudzanie.
Lunch 12.30
Szklanka soku witaminka, garść orzechów.
Podwieczorek 15.00
Suszone owoce (śliwka, morela), szklanka wody mineralnej niegazowanej.
Obiadokolacja 18.00
Kotlety sojowe panierowane w sezamie, ziemniak gotowany, buraczki gotowane, tarte, czerwone wino półwytrawne, woda mineralna niegazowana.

Niedziela

Śniadanie 10.00
Tost pełnoziarnisty z niskoprocentowym żółtym serem, keczupem, herbata owocowa wspomagająca odchudzanie.
Lunch 12.30
Szklanka soku witaminka, garść orzechów.
Podwieczorek 15.00
Suszone owoce (śliwka, morela), szklanka wody mineralnej niegazowanej.
Obiadokolacja 17.30
Kotlety sojowe panierowane w sezamie, ziemniak gotowany, buraczki gotowane, tarte, herbata owocowa.

CZWARTY TYDZIEŃ

Poniedziałek

I Śniadanie 7.30
Kromka Wasy z twarożkiem, rzodkiewką, ogórkiem, herbata z cytryną.
II Śniadanie 10.00
Jogurt naturalny z musli owocowymi, woda mineralna niegazowana.
Lunch 12.30
Sałatka z gotowanych ziemniaków, ogórka kiszonego i koperku, herbata owocowa wspomagająca odchudzanie.
Podwieczorek 15.00
Dwie mandarynki, woda mineralna niegazowana.
Obiadokolacja 17.30
Gulasz z kurczaka z pieczarkami, papryką i sosem pomidorowym, herbata owocowa.

Wtorek

I Śniadanie 7.30
Musli z mlekiem niskoprocentowym, wafel ryżowy, herbata z cytryną.
II Śniadanie 10.00
jogurt naturalny, kromka ciemnego pieczywa wieloziarnistego lub orkiszowego, woda mineralna niegazowana.
Lunch 12.30
Sałatka z gotowanych ziemniaków, ogórka kiszonego i koperku, herbata owocowa wspomagająca odchudzanie.
Podwieczorek 15.00
Obiadokolacja 17.30
Gulasz z kurczaka z pieczarkami, papryką i sosem pomidorowym, herbata owocowa.

Środa

I Śniadanie 7.30
Tost wieloziarnisty, plasterek chudej wędliny, pomidor, herbata owocowa.
II Śniadanie 10.00
Lunch 12.30
Sałatka grecka (sałata lodowa, oliwki, feta, pomidor, papryka, dressing vinegrette), herbata owocowa wspomagająca odchudzanie.
Podwieczorek 15.00
Sok z marchwi, jabłko.
Obiadokolacja 17.30
Zupa ogórkowa z ryżem, herbata owocowa.

Czwartek

I Śniadanie 7.30
Kromka Wasy z pasztetem drobiowym, ogórek, herbata z cytryną.
II Śniadanie 10.00
banan, woda mineralna niegazowana.
Lunch 12.30
Kasza gryczana z białym chudym serem i przyprawami, herbata owocowa wspomagająca odchudzanie.
Podwieczorek 15.00
Kefir.
Obiadokolacja 17.30
Grenadier w sosie koperkowym, gotowany ziemniak, mizeria, herbata owocowa.

Piątek

I Śniadanie 7.30
Tost wieloziarnisty, plasterek sera żółtego niskoprocentowego, pomidor, herbata z cytryną.
II Śniadanie 10.00
Pomarańcz, szklanka soku witaminka.
Lunch 12.30
Kasza gryczana z białym chudym serem i przyprawami,, herbata owocowa wspomagająca odchudzanie.
Podwieczorek 15.00
jogurt naturalny, woda mineralna niegazowana,
Obiadokolacja 17.30
Kotleciki mielone z drobiu smażone na łyżce oliwy z oliwek, marchewka z groszkiem, czerwone wino półwytrawne, woda mineralna niegazowana.

Sobota

Śniadanie 10.00
Omlet z pietruszką, herbata wspomagająca odchudzanie.
Lunch 12.30
jogurt owocowy, woda mineralna niegazowana.
Podwieczorek 14.00
winogrona zielone, woda mineralna niegazowana.
Obiadokolacja 18.00
Red Curry z wieprzowiną, czerwoną papryką, pieczarkami, bambusem i mleczkiem kokosowym, czerwone wino półwytrawne, woda mineralna niegazowana.

Niedziela

Śniadanie 10.00
Tost wieloziarnisty, ryba wędzona, herbata owocowa wspomagająca odchudzanie.
Lunch 12.30
Grapefruit, woda mineralna niegazowana.
Podwieczorek 15.00
Orzechy, suszone owoce, woda mineralna niegazowana.
Obiadokolacja 18.00
Red Curry z wieprzowiną, czerwoną papryką, pieczarkami, bambusem i mleczkiem kokosowym, herbata owocowa.

A ja po tygodniowym urlopie przyjechałam z 2 kg na plusie. Zosi już teraz piersią karmiona jest w nocy więc zaryzykowałam i razem z mamą rozpoczęłyśmy 13 dniową dietę kopenhaską. Różnie o niej mówią, ja już ją stosowałam jakieś 3 lata temu. dziś mija 3 dzień i jak narazie jest dobrze średnio 0,5 kg idzie dziennie.

reklama
wpadłam się pochwalić ze zmieściłam się w swoje jeansy sprzed ciąży:tak: jupii. Miałam ostatnio o rozmiar większe ubrane wiec szybko przymierzyłam stare a tu niespodzianka i pasują:-) Nawet sama nie wiem jak udalo mi się schudnąć...

Do góry