Mamakulka
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Możesz Madziuchodzi o ideologię . Każdy robi co lubi a ja uważam , że zabijanie stworzenia dla jedzenia jest słabe. Kto nie jest wege zjada kolegę hehe nie próbuje na sile nikogo do tego przekonać żeby nie było. [\QUOTE]
Szczerze powiedziawszy sama o tym myślałam... niestety mam dorodnego faceta który uwielbia mięso a ja codziennie gotuje. Jemy tylko mięso na obiad, i to nie codziennie. Przyjęliśmy zasadę ze śniadania i kolacje muszą być bezmiesne. No i kupuje tylko drób, nic wiecej
Chciałabym kiedyś spróbować kuchni wegetariańskiej, wiem ze to bardzo zdrowe, szczególnie dla kobiet które nie potrzebują takich ilości białka w codziennej diecieno i te hormony w mięsie...
Ostatnio widziałam fragment filmu dokumentalnego " zmutowany swiat" czy coś takiego.... i tam było pokazane okrucieństwo człowieka w stosunku do zwierząt. Ubojnie, farmy drobiu i zwierzęta chodowane dla futer....
Dokładnie o to mi chodzi. Jak to wygląda. A najbardziej irytują mnie komentarze,że moje dziecko będzie miało braki i niedobory witamin. Przecież jak nigdy nie jadł to czego ma mu brakować?
I nie rozumiem jak moje koleżanki jedzą normalnie męso na codzień a jak ktoś je jagniecine albo sarnine to ojej jakie biedne. No przecież wszystko zabite wiec dla mnie nie ma różnicy . I gadanie , że to naturalne. Kiedyś nie było pożywienia wiec ludzie polowali ale teraz w dobie marketów mogą zapolowac na coś co nie zostało zamordowane. Przepraszam jeśli kogoś urazilam albo zdenerwowalam. Podkreślam , że nie jestem sajko wyznawczynia wege i nikogo nie będę nawracać.
Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom