reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

reklama
Paraplu - witaj:))
Jeśli kupujesz testy owu to lepiej wybrać te droższe np. Domowego Laboratorium czy Facelle:) te z allegro to dziadostwo... nie wychodzą dziewczynom przez cały cykl. Tylko się niepotrzebnie zestresujesz:)
Mamakulka - a mogę sie Ciebie kochana zapytać skąd Twoja decyzja co do wegetarianizmu?:)
AniaH - uwielbiam Cie:* obyś w tym cyklu zafasolkowala:)
KasiaMarysia - ostatnio taka smutna się wydajesz... co jest kochana?
Tatinka - :*
India - czekam na Twój fryz:)

A ja dziś mam przerwe:D mój mąż wczoraj się na chwilkę położył na łóżku i juz nie wstal:D
Właśnie pije kawkę i ciesze się z piątku:))
W końcu z mężem posiedzę :)

Możesz Madziu :) chodzi o ideologię . Każdy robi co lubi a ja uważam , że zabijanie stworzenia dla jedzenia jest słabe. Kto nie jest wege zjada kolegę hehe nie próbuje na sile nikogo do tego przekonać żeby nie było. [\QUOTE]
Szczerze powiedziawszy sama o tym myślałam... niestety mam dorodnego faceta który uwielbia mięso a ja codziennie gotuje. Jemy tylko mięso na obiad, i to nie codziennie. Przyjęliśmy zasadę ze śniadania i kolacje muszą być bezmiesne. No i kupuje tylko drób, nic wiecej:)
Chciałabym kiedyś spróbować kuchni wegetariańskiej, wiem ze to bardzo zdrowe, szczególnie dla kobiet które nie potrzebują takich ilości białka w codziennej diecie:) no i te hormony w mięsie...
Ostatnio widziałam fragment filmu dokumentalnego " zmutowany swiat" czy coś takiego.... i tam było pokazane okrucieństwo człowieka w stosunku do zwierząt. Ubojnie, farmy drobiu i zwierzęta chodowane dla futer....

Dokładnie o to mi chodzi. Jak to wygląda. A najbardziej irytują mnie komentarze,że moje dziecko będzie miało braki i niedobory witamin. Przecież jak nigdy nie jadł to czego ma mu brakować? :)
I nie rozumiem jak moje koleżanki jedzą normalnie męso na codzień a jak ktoś je jagniecine albo sarnine to ojej jakie biedne. No przecież wszystko zabite wiec dla mnie nie ma różnicy . I gadanie , że to naturalne. Kiedyś nie było pożywienia wiec ludzie polowali ale teraz w dobie marketów mogą zapolowac na coś co nie zostało zamordowane. Przepraszam jeśli kogoś urazilam albo zdenerwowalam. Podkreślam , że nie jestem sajko wyznawczynia wege i nikogo nie będę nawracać. :)

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Dokładnie o to mi chodzi. Jak to wygląda. A najbardziej irytują mnie komentarze,że moje dziecko będzie miało braki i niedobory witamin. Przecież jak nigdy nie jadł to czego ma mu brakować? :)
I nie rozumiem jak moje koleżanki jedzą normalnie męso na codzień a jak ktoś je jagniecine albo sarnine to ojej jakie biedne. No przecież wszystko zabite wiec dla mnie nie ma różnicy . I gadanie , że to naturalne. Kiedyś nie było pożywienia wiec ludzie polowali ale teraz w dobie marketów mogą zapolowac na coś co nie zostało zamordowane. Przepraszam jeśli kogoś urazilam albo zdenerwowalam. Podkreślam , że nie jestem sajko wyznawczynia wege i nikogo nie będę nawracać. :)

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

A jajka jesz i nabiał?
Szczerze powiedziawszy to nie mam pojęcia czy dziecku brakuje aminokwasów złożonych w mięsie czy nie... nie mam jeszcze takiej wiedzy:)
Napewno na razie będzie jadł mięso a jak dorośnie będzie mógł wybrac:)
Ja też chciałabym świadomie zdecydowac:) po urodzeniu drugiego dziecka na pewno spróbuję :)

Czesc piętknotki :)
Ja juz wracam z bety
Kuleczko moj ma czasem ze mna siedem światów opierdzieli mnie ale jest długo spokojny on myśli pozytywnie nawet wczoraj mnie po brzuchu całował :p
A ja no kurcze sama wiesz:/

A ja lubię mięso nie każde ale lubię :p
Z tego co widzę dzieci które jedza od małego wszystko nie maja problemów z jedzeniem i z chorowaniem
A znowu mona kuzynka same słoiczki dawala dziecku to miała 2 lata gryźć nie umiała wiecznie chora jeszcze ja przegrzewala raz moja mama tam pojechała nasmazyla takich dobrych kotlecikow z piersi dziecko pół talerza zjadlo naraz
Ja od małego na tranie jechalam witaminki jadlam wszystko i jak zachoruje to święto:p
Nie wiem jak ja bede ze swoim dzieckiem bo łatwo się mówi ale na pewno nie będzie jadło do 2 roku samych sloikow :D

reklama
Paraplu, czesc :-)
Dziewczyny hello :-)
Jade do pracy wlasnie. Skonczylam czytac Wasze posty. Oczywiscie juz nie pamietam.co czytalam, wiec ustosunkuje sie do ostatnich wpisow.
Szanuje i wegetarian i miesozercow. Sama sobie nie wyobrazam zycia bez miesa, bo je kocham.Kuleczko, bardzo spodobalo mi sie haslo : kto nie jest wege je kolege :-)

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry