reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

reklama
No to z dwa posty przed smutna buzia hihi :)
Kurcze sama juz nie wiem juz się nastawilam na następny miesiac dziecko odrazu wytwarza hcg?

Ola tak już przy podziale komórek ale jest on dopiero wydalanie z moczem przy jakimś tam stężeniu i testy nie zawsze to wylapuja. poczekaj do dnia @ albo nawet dłużej troszkę bo na przykład Oli nie wychodziły testy w terminie @ tylko zawsze po tym terminie. ..

Haha psychobaba. :) zaliczam się do nich więc nie jesteś sama. Ja zacznę świrować w połowie tygodnia. Masz rację instynkt macierzyński jest mega mocny. Ja do tego mam wrażenie że wszystkie kobiety

Hahaha psychobaba..dobre..niestety też się do nich zaliczam, a po pół roku starań choroba psychiczna u mnie się pogłębia ;) instynkt macierzyński jest mega mocny i żaden nawet najbardziej wyrozumiały facet tego nie zrozumie. Dlatego dobrze jest mieć wsparcie u drugiej takiej psychobaby.
Ja będę wariowac gdzieś od połowy tygodnia ;)

Ja już świruje:D
Dobrze że mam Gabiego to mnie do pionu zawsze podciągnie:))

Hejka dziewczyny dziękuję za wsparcie :*
A ja dzisiaj miałam jechać do szkoły rano a zle sie czulam myślałam ze dojadę wsiadlam w busa i musiałam mnie wysadzic Pan końcu Wrocławia bo bym nie dojechala a egzamin mialam ale dzwoniłam do nauczyciela jaki miły byl zgodził sie za dwa tygodnie kamień z serca :)

Anka wiesz co to co ona przyjeżdża raz na ruski rok i swoje mądrości wyglasza? Żałosne trochę
Viola jak się czujesz? :)
Kazda kobietka jak chce dziecko to zachowuje sie jak wariatka :p
India hmmm żeby było tak jak mówisz
CzarnaMadzia Ty masz policystyczne jajniki? Tak? Jak to u Ciebie wygląda ? Bo sobie cos przypomniałam o chciałam napisać :*
KasiaMarysia a pochwale się później jak odbiorę hehe całuje wszystkie brzuszki i mamusie :)

A nawet nie wiem:D kiedyś widziałam zdjęcia to wygląda jak główka Maku, takie całe w drobnych kuleczkach:)

Ja w ogóle nie widzialam tego testu Olu. Pokaż może coś wypatrze :)

Dziewczyny u nas znów awaria hehe dzisiaj komin się zatkal i i dym w domu wiec wciąż okna otwarte i mam 16 stopni na jamie hehe ale pod kołdrą siedzę. Przyjechała straż pożarna i wiecie co? Przeczyszczające nam też rury :D

Dawaj mi jednego strażaka!:) Mam fetysz... faceci w mundurach:DD

Madziu moja mama tez to miala opowiadała mi ze sie starala i nie zachodziła jeden ja leczył 5 lat idiota potem trafiła ma dobrego lekarza we Wrocławiu i on jej powiedział ze na jajniku zrobiła się jej taka otoczka i to jajeczko nie mogło sie wydobyć i nie dochodziło do owulacji jajnik jeden miala mega powiekszony ściągnęli jej to operacyjnie i po 9 miesiącach zaszla w ciążę ze mna bo tez myslala robiła to na sile a ja opuściła to zaszla i właśnie wtedy lekarz w tej klinice zrobił jej hormony i mówi Pani Pani ma prawie sam testosteron i leczył ja i ja wyleczyl potem w druga ciążę zaszla i juz jej to nie wróciło .:) .a ona nie miała w ogóle miesiączek w moim wieku przez te hormony właśnie ja naszczescie nie mam tego po niej bo okres zawsze miałam i jajniki mam ładne powiedział lekarz

Madziu moja mama tez to miala opowiadała mi ze sie starala i nie zachodziła jeden ja leczył 5 lat idiota potem trafiła ma dobrego lekarza we Wrocławiu i on jej powiedział ze na jajniku zrobiła się jej taka otoczka i to jajeczko nie mogło sie wydobyć i nie dochodziło do owulacji jajnik jeden miala mega powiekszony ściągnęli jej to operacyjnie i po 9 miesiącach zaszla w ciążę ze mna bo tez myslala robiła to na sile a ja opuściła to zaszla i właśnie wtedy lekarz w tej klinice zrobił jej hormony i mówi Pani Pani ma prawie sam testosteron i leczył ja i ja wyleczyl potem w druga ciążę zaszla i juz jej to nie wróciło .:) .a ona nie miała w ogóle miesiączek w moim wieku przez te hormony właśnie ja naszczescie nie mam tego po niej bo okres zawsze miałam i jajniki mam ładne powiedział lekarz

No widzisz Olu:)
Podobno PCO jest choroba genetyczna i przechodzi z matki na córke... ale moja mama jest całkowicie zdrowa, a moja siostra też nie ma problemu z policystycznymi jajnikami.
Ja jestem na tyle śmiesznym przypadkiem że z badań nie sposób zdiagnozować PCO bo wszystkie są w normie, testosteron też ( a powinien być wyższy przy tej chorobie).
Przy tej chorobie często występuje otyłość, problemy z cukrem czy nadmiernym owłosieniem...
Żadnej z tych cech również u siebie nie zauważyłam.
Cykle mam długie ale raczej regularne (długie z powodu braku owulacji niestety). Jedyna cecha mojego PCO jest obraz jajników... Dlatego dopiero świetny doktor, kierownik kliniki położniczo-ginekologicznej w Wa-wie mi zdiagnozował chorobę.
Teraz też jeszcze nie jest idealnie bo organizm po ciąży musi sobie wypracować cykl, te pierwsze sa zupełnie chaotyczne:)

Madziu wydaje mi ze genetyczne to 50 na 50 bo mnie badalo 4 lekarzy i tego nie mam :) cykle mam normalne tez w miare regularne:)
I wydaje mi się ze jakbym miała cos z hormonami to bym zadko okres miała albo w ogóle i cos bym z jajnikami miała ..moze poprostu musze się starać albo trafiaja mi się cykle bezowulacyjne...
A to mozna wyleczyć tylko właśnie jak mówisz trzeba trafić na dobrego lekarza mojej mamie to wyleczyl ten drugi i juz od tamtego czasu z niczym problemu nie miala okres regularnie i owulacje co miesiąc tez ma:)
Ale i tak zrobię te hormony dla samej siebie :)

reklama
Madziu wydaje mi ze genetyczne to 50 na 50 bo mnie badalo 4 lekarzy i tego nie mam :) cykle mam normalne tez w miare regularne:)
I wydaje mi się ze jakbym miała cos z hormonami to bym zadko okres miała albo w ogóle i cos bym z jajnikami miała ..moze poprostu musze się starać albo trafiaja mi się cykle bezowulacyjne...
A to mozna wyleczyć tylko właśnie jak mówisz trzeba trafić na dobrego lekarza mojej mamie to wyleczyl ten drugi i juz od tamtego czasu z niczym problemu nie miala okres regularnie i owulacje co miesiąc tez ma:)
Ale i tak zrobię te hormony dla samej siebie :)

Jak masz w regularne cykle to pierwszy cykle znak że wszystko jest oki:)
Możesz zrobić sobie badania ale na razie według mnie nie musisz:)
Kup sobie na początek testy LH być może wczesniej masz owu i nie trafiasz:p
U mnie jest tak że 4 dni wcześniej pojawia się śluz płodny a później powoli zanika i jest owu:)
Możesz też obserwować szyjkę, przed dniami płodnymi jest nisko, twarda i zamknięta, podczas dni płodnych idzie do góry i delikatnie sie rozwiera, w czasie owu jest maksymalnie otwarta (tak że wydaje Ci sie że możesz włożyć palec i jest miekka, później powinna się zamknać i wędrowac do góry:)
Link do: Szyjka macicy i śluz czyli jak zajść w ciążę
wrzuciłam Ci link do strony gdzie opisuja to szerzej:)

Do góry