reklama
Ola21-1995
Fanka BB :)
No to z dwa posty przed smutna buzia hihi 
Kurcze sama juz nie wiem juz się nastawilam na następny miesiac dziecko odrazu wytwarza hcg?
Kurcze sama juz nie wiem juz się nastawilam na następny miesiac dziecko odrazu wytwarza hcg?
Życiowa
Ola tak już przy podziale komórek ale jest on dopiero wydalanie z moczem przy jakimś tam stężeniu i testy nie zawsze to wylapuja. poczekaj do dnia @ albo nawet dłużej troszkę bo na przykład Oli nie wychodziły testy w terminie @ tylko zawsze po tym terminie. ..
CzarnaMadzia
Moderatorka
Haha psychobaba.zaliczam się do nich więc nie jesteś sama. Ja zacznę świrować w połowie tygodnia. Masz rację instynkt macierzyński jest mega mocny. Ja do tego mam wrażenie że wszystkie kobiety
Hahaha psychobaba..dobre..niestety też się do nich zaliczam, a po pół roku starań choroba psychiczna u mnie się pogłębiainstynkt macierzyński jest mega mocny i żaden nawet najbardziej wyrozumiały facet tego nie zrozumie. Dlatego dobrze jest mieć wsparcie u drugiej takiej psychobaby.
Ja będę wariowac gdzieś od połowy tygodnia![]()
Ja już świruje
Dobrze że mam Gabiego to mnie do pionu zawsze podciągnie
Hejka dziewczyny dziękuję za wsparcie :*
A ja dzisiaj miałam jechać do szkoły rano a zle sie czulam myślałam ze dojadę wsiadlam w busa i musiałam mnie wysadzic Pan końcu Wrocławia bo bym nie dojechala a egzamin mialam ale dzwoniłam do nauczyciela jaki miły byl zgodził sie za dwa tygodnie kamień z serca
Anka wiesz co to co ona przyjeżdża raz na ruski rok i swoje mądrości wyglasza? Żałosne trochę
Viola jak się czujesz?
Kazda kobietka jak chce dziecko to zachowuje sie jak wariatka
India hmmm żeby było tak jak mówisz
CzarnaMadzia Ty masz policystyczne jajniki? Tak? Jak to u Ciebie wygląda ? Bo sobie cos przypomniałam o chciałam napisać :*
KasiaMarysia a pochwale się później jak odbiorę hehe całuje wszystkie brzuszki i mamusie![]()
A nawet nie wiem
Ja w ogóle nie widzialam tego testu Olu. Pokaż może coś wypatrze
Dziewczyny u nas znów awaria hehe dzisiaj komin się zatkal i i dym w domu wiec wciąż okna otwarte i mam 16 stopni na jamie hehe ale pod kołdrą siedzę. Przyjechała straż pożarna i wiecie co? Przeczyszczające nam też rury![]()
Dawaj mi jednego strażaka!
Ola21-1995
CzarnaMadzia to te kuleczki to nie sa torbiele???
CzarnaMadzia
Moderatorka
CzarnaMadzia to te kuleczki to nie sa torbiele???
Nie to są mnogie niedojrzałe pęcherzyki, w większości puste w środku;/
Ola21-1995
Madziu moja mama tez to miala opowiadała mi ze sie starala i nie zachodziła jeden ja leczył 5 lat idiota potem trafiła ma dobrego lekarza we Wrocławiu i on jej powiedział ze na jajniku zrobiła się jej taka otoczka i to jajeczko nie mogło sie wydobyć i nie dochodziło do owulacji jajnik jeden miala mega powiekszony ściągnęli jej to operacyjnie i po 9 miesiącach zaszla w ciążę ze mna bo tez myslala robiła to na sile a ja opuściła to zaszla i właśnie wtedy lekarz w tej klinice zrobił jej hormony i mówi Pani Pani ma prawie sam testosteron i leczył ja i ja wyleczyl potem w druga ciążę zaszla i juz jej to nie wróciło .
.a ona nie miała w ogóle miesiączek w moim wieku przez te hormony właśnie ja naszczescie nie mam tego po niej bo okres zawsze miałam i jajniki mam ładne powiedział lekarz
CzarnaMadzia
Moderatorka
Madziu moja mama tez to miala opowiadała mi ze sie starala i nie zachodziła jeden ja leczył 5 lat idiota potem trafiła ma dobrego lekarza we Wrocławiu i on jej powiedział ze na jajniku zrobiła się jej taka otoczka i to jajeczko nie mogło sie wydobyć i nie dochodziło do owulacji jajnik jeden miala mega powiekszony ściągnęli jej to operacyjnie i po 9 miesiącach zaszla w ciążę ze mna bo tez myslala robiła to na sile a ja opuściła to zaszla i właśnie wtedy lekarz w tej klinice zrobił jej hormony i mówi Pani Pani ma prawie sam testosteron i leczył ja i ja wyleczyl potem w druga ciążę zaszla i juz jej to nie wróciło ..a ona nie miała w ogóle miesiączek w moim wieku przez te hormony właśnie ja naszczescie nie mam tego po niej bo okres zawsze miałam i jajniki mam ładne powiedział lekarz
No widzisz Olu
Podobno PCO jest choroba genetyczna i przechodzi z matki na córke... ale moja mama jest całkowicie zdrowa, a moja siostra też nie ma problemu z policystycznymi jajnikami.
Ja jestem na tyle śmiesznym przypadkiem że z badań nie sposób zdiagnozować PCO bo wszystkie są w normie, testosteron też ( a powinien być wyższy przy tej chorobie).
Przy tej chorobie często występuje otyłość, problemy z cukrem czy nadmiernym owłosieniem...
Żadnej z tych cech również u siebie nie zauważyłam.
Cykle mam długie ale raczej regularne (długie z powodu braku owulacji niestety). Jedyna cecha mojego PCO jest obraz jajników... Dlatego dopiero świetny doktor, kierownik kliniki położniczo-ginekologicznej w Wa-wie mi zdiagnozował chorobę.
Teraz też jeszcze nie jest idealnie bo organizm po ciąży musi sobie wypracować cykl, te pierwsze sa zupełnie chaotyczne
Ola21-1995
Madziu wydaje mi ze genetyczne to 50 na 50 bo mnie badalo 4 lekarzy i tego nie mam
cykle mam normalne tez w miare regularne
I wydaje mi się ze jakbym miała cos z hormonami to bym zadko okres miała albo w ogóle i cos bym z jajnikami miała ..moze poprostu musze się starać albo trafiaja mi się cykle bezowulacyjne...
A to mozna wyleczyć tylko właśnie jak mówisz trzeba trafić na dobrego lekarza mojej mamie to wyleczyl ten drugi i juz od tamtego czasu z niczym problemu nie miala okres regularnie i owulacje co miesiąc tez ma
Ale i tak zrobię te hormony dla samej siebie
I wydaje mi się ze jakbym miała cos z hormonami to bym zadko okres miała albo w ogóle i cos bym z jajnikami miała ..moze poprostu musze się starać albo trafiaja mi się cykle bezowulacyjne...
A to mozna wyleczyć tylko właśnie jak mówisz trzeba trafić na dobrego lekarza mojej mamie to wyleczyl ten drugi i juz od tamtego czasu z niczym problemu nie miala okres regularnie i owulacje co miesiąc tez ma
Ale i tak zrobię te hormony dla samej siebie
reklama
CzarnaMadzia
Moderatorka
Madziu wydaje mi ze genetyczne to 50 na 50 bo mnie badalo 4 lekarzy i tego nie mamcykle mam normalne tez w miare regularne
Ale i tak zrobię te hormony dla samej siebie![]()
Jak masz w regularne cykle to pierwszy cykle znak że wszystko jest oki
Możesz zrobić sobie badania ale na razie według mnie nie musisz
Kup sobie na początek testy LH być może wczesniej masz owu i nie trafiasz
U mnie jest tak że 4 dni wcześniej pojawia się śluz płodny a później powoli zanika i jest owu
Możesz też obserwować szyjkę, przed dniami płodnymi jest nisko, twarda i zamknięta, podczas dni płodnych idzie do góry i delikatnie sie rozwiera, w czasie owu jest maksymalnie otwarta (tak że wydaje Ci sie że możesz włożyć palec i jest miekka, później powinna się zamknać i wędrowac do góry
Link do: Szyjka macicy i śluz czyli jak zajść w ciążę
wrzuciłam Ci link do strony gdzie opisuja to szerzej