reklama

Wszystko dla maleństwa

Chwilę was nie czytałam a tu zakupy aż się palą w ręku ;) Mnie się wydawało, że wszystko mam ale jak was czytam to widzę że mam jeszcze sporo do kupienia: Kombinezon+ czapka, przewijak+ pokrowiec, pościel, prześcieradło, kosmetyki, obcinak, szczotkę, butelkę, spirytus, gaziki, ręcznik, proszek do prania i pewnie jeszcze coś się znajdzie. Dzięki wam zrobiłam sobie małe, ale szybkie podsumowanie. Oj jeszcze troszkę tego jest...

reklama
Zrobiłam kolejne zakupy tym razem poszłam śladami Sarki i kupiłam:
LAKTATOR AVENT ISIS + 20 WKŁADEK NOWOSC!! BPA FRE (1204142781) - Aukcje internetowe Allegro
SMOCZKI smoczek do butelki AVENT 2 szt. ŚREDNI 3m (1204143078) - Aukcje internetowe Allegro
POJEMNIKI na pokarm z PRZYKRYWKAMI AVENT VIA 180ml (1200113273) - Aukcje internetowe Allegro

Czekam jeszcze na dwie przesyłki i dam znać jak inne zakupy na Allegro się udały ;) W najbliższym czasie planuję jeszcze kupić dwa komplety pościeli do łóżeczka, prześcieradła, rożki dwa (jeden zwykły drugi usztywniany) i dokończyć zakupy dla siebie do szpitala (piżamy do karmienia, podkłady, podpaski, wkładki laktacyjne itp.)

Widzę że u was zakupy na całego...a u mnie nic. Dopiero w październiku zacznę szalec;-)

Rożek usztywniany miałam okazje testowac i uważam że jest świetny, zwłaszcza na początek. Jest nie do przecenienia, kiedy zwala się rodzina, czy znajomi i każdy chce ponosic maleństwo. Mnie na pewno się przyda, tym bardziej, że ten wkład można wyjąc i będzie zwyczajny rożek na potem;-)

ja sie wzielam od rana i zrobilam liste rzeczy niezbednych - tak na oko wiekszosc najdrozszych rzeczy juz mam, ale i tak jak policzylam wstepnie, to 1000 zl wyszlo :baffled:

Wklejam moja liste - moze sie Wam przyda

SPANIE
Łóżeczko
Materac
Pościel 2-3 kpl.
Przescieradlo 3 szt.
Kołdra+poduszka Kocyki (2 cienkie, 1 grubszy)
Karuzelka
Rożek

PIELĘGNACJA
Przewijak
Pieluchy
Pieluchy tetrowe 10-15 szt.
Oliatum
Mydełko
Wanienka
Ręczniki 2 szt.
Sól fizjologiczna
Spirytus
Bepanthen
Krem zimowy
Frida do noska
Szczotka miękka do włosów
Nożyczki do paznokci
Chusteczki nawilżone
Proszek do prania

APTECZKA
Paracetamol w czopkach
Gaziki jałowe
Bandaż
Rivanol
Termometr
Herbatka na laktację
Herbatka koperkowa

SPACERY
Wózek
Fotelik
Śpiworek
Kombinezon
Czapka

UBRANKA
15-20 kompletów 56-62
Sweterek
Polarek
Skarpetki
Czapeczka
Niedrapki

KARMIENIE
Laktator
Butelka mała
Butelka duża
Osłonki AVENT
Smoczek uspokajacz

Dla mamy
Wkładki laktacyjne
Wkładki poporodowe
Majtki siateczkowe
Szlafrok
Koszule do karmienia - 2 szt.
Biustonosze do karmienia 2-3 szt.

Zabawki
Mata edukacyjna
Lezaczek-bujaczek

gufi moja lista się praktycznie pokrywa z twoją więc mnie pocieszyłaś, że mam napisane wszystko co trzeba :)

niesamowite ile potrzebuje taki mały człowieczek :)

gufi praktyczna i przydatna lista. Ja tylko dodałabym jeszcze takie podkłady do łóżeczka, które się kładzie między prześcieradło, materacyk. W razie osiusiania nie zmoczy materacyka.
Właśnie sobie Twoja listę przepisuje do notesu:DDD DZIĘKI

i jeszcze do swojej listy dodałam: glukozę, flanelowe pieluchy (około 3-4 szt), patyczki do uszu (dziecięce) ja ich używałam także do pielęgnacji pępucha, szczotka do mycia butelek, zawieszka do smoczka (aby jak dzidzia wypluje - nie spadał) i jeszcze niania elektroniczna.

Ostatnia edycja:
Powiedzcie mi, jaka jest alternatywa dla chusteczek nawilżonych? Średnio je lubię, bo jak sama ich używam, to mi się potem ręce kleją - nie wiem czemu... Pewnie będę ich używać do przemywania pupy Małego po sikaniu, ewentualnie jakiegoś doraźnego przemycia rączek czy buzi. Ale przy grubszych sprawach, typu kupa ;), wolałabym używać wody bieżącej. Są jakieś chusteczki do moczenia wodą czy raczej nastawiać się na zwykłe bawełniane? Albo jeszcze coś innego?

mama do mnie zadzwoniła, że była oglądać wózki, i żebym sobie obejrzała wózki polskiej firmy EmJot, że bardzo fajne, leciusieńkie (11,5 kg z gondolą), że mają dużo wyposażenia, ładne kolory, że super się prowadzi itd...

no firma ma stronę w przebudowie, ale gdzieś znalazłam te wózki i rzeczywiście wyglądają fajnie, ale wiadomo najlepiej obejrzeć w realu

reklama
Powiedzcie mi, jaka jest alternatywa dla chusteczek nawilżonych? Średnio je lubię, bo jak sama ich używam, to mi się potem ręce kleją - nie wiem czemu... Pewnie będę ich używać do przemywania pupy Małego po sikaniu, ewentualnie jakiegoś doraźnego przemycia rączek czy buzi. Ale przy grubszych sprawach, typu kupa ;), wolałabym używać wody bieżącej. Są jakieś chusteczki do moczenia wodą czy raczej nastawiać się na zwykłe bawełniane? Albo jeszcze coś innego?

hmm - przy konkretnej kupie ja zawsze najpierw chusteczki, a potem dziecko na reke i pod kran.

ciesze sie, ze lista sie przydala :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry