reklama

Wszystko dla maleństwa

reklama
ewa ja przy Matim też do kupy miałam taką malusieńką miseczkę i chusteczki ( ja miałam takie duże gaziki z apteki) . Nalewałam wody i obmywałam dupinę. Chsteczki do siusiu stosowałam tylko. Potem jak Mati już większy był to taszczyłam go pod kran w łazience i tam myłam dupkę.

No to ja sie pokusiłam jeszcze o zakup rożków i prześcieradła dzisiaj.
Kupiłam dla Krzysia taki rożek:
rożek 3.jpg
A usztywniany taki:
rożek 9.jpg
Jeden kosztował 14 zł a drugi 20 zł. Gdyby któras była zainteresowana to podaje link do aukcji:
ROŻKI ROŻEK BECIK Śliczne Wzory Promocja 24h (1213705965) - Aukcje internetowe Allegro
ROŻKI ROŻEK BECIK Usztywniony kokosem w 24h (1201091149) - Aukcje internetowe Allegro

Teraz już raczej nic mu nie kupię, dopiero pod koniec miesiąca pościele za które powinno mi wyjść 232 zł :baffled:
Ogólnie podliczyłam sobie wczoraj ile wydałam już na ciążę (lekarzy, ciuchy, rzeczy dla Małego i dla siebie) i byłam w szoku ile już wydalam. I jak tu mieć dzieci w Polsce?:sorry2:

Właśnie jest problem, bo wszystkie krany mamy strasznie krótkie. W wannie w ogóle go nie używamy, więc nie zależało nam przy kupowaniu na jakimś długim. Nie pomyśleliśmy wtedy o potrzebach dziecka ;) Ale może jakbym puszczała wodę z prysznica na uchwycie, to by to coś dało. Da się uregulować strumień na wąski, a nie taki rozpryskowy, więc to jest jakieś rozwiązanie.
Na początek myślałam rzeczywiście o jakiejś miseczce z wodą. Tylko się zastanawiam, czy zainwestować w więcej chusteczek bawełnianych czy właśnie zastawić się na duże płatki kosmetyczne.

Wiolcia, rewelacyjne te dinozaury :) Dzięki za linki - ja właśnie dziś szukam rożków i kocyków na Allegro. Szukam użytkownika, który będzie miał dużo rzeczy, żeby raz za przesyłkę zapłacić. Na razie przeglądałam e-dzieciaczki, ale ten z Twoich linków wygląda całkiem całkiem :)

Ostatnia edycja:
Wiolcia pamietaj, niezaleznie od sytuacji ogolnej sama sobie Krzysia nie zrobilas i nie wahaj sie nawet tylko naciskaj meza o srodki finansowe, w tym momencie :))
a wogole dlaczego tak duzo rozkow?? jeden przeciez wystarczy.. no i posciele.. hmm tu lepiej sie poradzic doswiadczonych mam bo ta cena wydaje mi sie szokujaca co napisalas, ja np mam 3 przescieradelka i jedna zmiane poscieli a zaplacilam za to wszystko moze z 40 zl bo na promocjach, w kazdym razie poduszki dziecko nie uzywa dopiero pozniej a na przykrycie obleke jej ew kocyk, bo po pierwsze rozek, pozniej rozek jako kolderka, a poza tym mam spiworek do spania.. moze zobacz co potrzebne Ci na te chwile i nie kupuj na zapas :) pamietaj tez ze pewnie jak sie maluszek urodzi to sila rzeczy podostajecie jakies prezety wiec jest szansa ze trafi sie cos co akurat Ci sie przyda na troszke pozniej :)

Zrobiłam kolejne zakupy....

Czekam jeszcze na dwie przesyłki i dam znać jak inne zakupy na Allegro się udały ;) W najbliższym czasie planuję jeszcze kupić dwa komplety pościeli do łóżeczka, prześcieradła, rożki dwa (jeden zwykły drugi usztywniany) i dokończyć zakupy dla siebie do szpitala (piżamy do karmienia, podkłady, podpaski, wkładki laktacyjne itp.)

Wiolcia świetne zakupy :tak: Pochwal się jaką pościel masz na oku, rożki już widziałam ;-) Mnie czekają wszystko "grubsze" zakupy. Jak na razie mam tylko trochę ubranek.
Jakie materacyki kupujecie? Gryka, kokos, pianka, a może lateks?

ewa ja kupiłam taki kocyk Mięciutki śliczny kocyk polarowy 90x110 słonik (1204868207) - Aukcje internetowe Allegro

margaryt podobno gryka-kokos najlepsze, dwustronne, z jednej strony gryka, z drugiej kokos, i są hipoalergiczne

salomii ja właśnie podobnie myślę, że pierwsze dni to do spania rożek albo śpiworek, zobaczę w czym będzie jej wygodniej, kołderka to chyba później troszkę,

a poduszce, że najpierw śpi bez to nawet nie wiedziałam, ja kupuję jeden komplet wkładów wewnętrznych, kołderka + puducha i 2 zmiany pościeli, rożek już mam, a kupię jeszcze albo śpiworek albo takie coś http://allegro.pl/spiworek-niemowlecy-rozmiar-56-62-trzy-kolory-i1196926620.html albo jedno i drugie bo nie mogę się zdecydować :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
oglądałam zestawy pościeli w sklepie to się przeraziłam dlatego oczywiście znów wszystko kupię na Allegro :-D Najtańsza ofertę jaką znalazłam pościeli jest taka:
POŚCIEL DLA MALUSZKA 120/90 KOMPLET 6 ELEMENTÓW (1207290682) - Aukcje internetowe Allegro
Kocyki na szczęście już zamówiłam i czekam na przesyłkę, która się strasznie dłuży :baffled:
Zamówiłam w sumie dwa kocyki. Jeden:
Milutki__PUCHATY__KOCYK Z APLIKACJĄ _ciepły koc (1201827145) - Aukcje internetowe Allegro
Dwuwarstwowy ** KOCYK Z APLIKACJĄ ** ciepły koc (1201827147) - Aukcje internetowe Allegro
Mam nadzieje, że ten dwuwarstwowy okaże się ciepły ale w sklepie wybór był kiepski a ceny dużo większe. Myślę że mąż pokryje koszty pościeli i fotelika samochodowego. Staram się szukac oszczędności gdzie mogę ale niektórym rzeczą nie umiem sie oprzeć :baffled: Chciałabym (jak każda matka) dać Krzysiowi jak najwięcej ale masz rację - urodzi się Krzyś to będą prezenty :-)

reklama
Ja kupiłam taki kocyk:
kocyko - śpiwór firmy Flexi w kolorze niebieskim.

Rozmiar: 90x90 cm

Kocyki firmy Flexi są bardzo miłe w dotyku, wykonane z wysokiej klasy materiałów.
Idealnie nadają się dla maluszków zarówno na chłodne jak i cieplejsze dni!!!

1172009614.jpg

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry