reklama

Wszystko dla maleństwa

Wózeczki Jedo mogę polecić z czystym sumieniem. O X-landerach niestety nic nie wiem po za tym, że mi się podobają i miałam z jednym styczność na spacerze z moja koleżanką, która ma takiego z małymi piankowymi kołami na przodzie. Trzęsło malutką niesamowicie. A jak weszłyśmy na kostkę u nas w parku to musiałyśmy iść bardzo powoli bo inaczej mała latała po całym wózku Oj jak pamiętam wytrzęsło wtedy biedulkę :/ Teraz jak mała jest większa i jeżdżą w spacerówce podobno jest ok.
Kurcze mi to wygląda na X-Landera XQ bo on ma mniejsze piankowe kółka z przodu:/ Jesli tą małą tak wytrzęsło to ja dziękuję za taki wózek. Czyli dalej pozostaje XA ale troszkę drogi jak na moją kieszeń :( Dziewczyny jakie wózki jescze polecacie?? Co myślicie o Coneco Toledo??

reklama
Wyciągnęłam w końcu ciuszki po Mateuszu. To kilka moich ulubionych komplecików:-D:tak: i nie tylko. Ta stertka to tylko rozmiar 62 i 68:szok:!!!!Nie pamiętałam, że tyle tego jest:no::no::no::no:!!!!

Ja nawet nie mówię ile mam rzeczy. Wczoraj przyszła koleżanka która urodziła w styczniu tego roku i proponowała że coś przyniesie. Kategorycznie jej zabroniłam, bo mi miejsca już brak. Nie wiem kiedy się tego tyle nazbierało.

Ciuszki super:)

Nie pamiętam, czy pisałam, jaki wózek chcę kupić: Quatro Makalu4. Łatwo się go składa i jest bardzo dobry na wertepy. Mój siostrzeniec się takim wozi i niestraszne mu dziury, błoto, czy bruk. Muszę kupić taką "terenówkę", bo moje dziecko na spacerach raczej nie doświadczy chodników lub asfaltu. No i taki zestaw gondola + spacerówka kosztuje ok. 1000 zł.

A mnie się z wózków wielofunkcyjnych podobają Tako Jumper. Ale dla mnie wszystkie wielofunkcyjne są za ciężkie. Dlatego kupiłam najpierw tylko gondolke, na piankowych kołach i aluminiowym stelażu na wachaczach...Budka zamyka się cicho, prosta, klasyczna gondola...Samochodu nie mam, mieszkam na śląsku i dużo sie przemieszczam komunikacja miejską. Zaczynam pomalutku patrzeć za spacerówką, bo kupimy ją z becikowego...Ale memy na nia czas, bo kupimy pewnie w okolicach kwietnia, maja. No i musi byc lekka, poręczna, rozkładać się na leżąco i do tego w miare mocna i niedroga...Już zycze sobie powodzenia...:baffled::baffled::baffled::baffled:
wstawila bys jakis link albo zdjecia tego wozka ?

Byłam w kilku sklepach obejrzeć wózki ale nie mieli X-Landerów :/ Co mnie ogromnie zdziwiło więc nie wiem jak ceny się kształtują w sklepach - natomiast jeśli będę w najbliższym czasie na zakupach to zajrzę do pozostałych. Jeśli się coś dowiem to dam znać :) XQ kupisz już od 1000 zł natomiast XA ceny od 1400 zł. Ja chcę spacerówkę + gondole bez fotelika i mam nadzieję że kupię w miare tanio. Na Allegro modeli XA jest ogromnie mało (ciekawe czemu?) natomiast widzę że coraz więcej sprzedaje się XQ.

Potwierdzam cenę XA - w sklepie to ok. 1500 zł (to raczej maks) za gondolę i spacerówkę. Do tego jeszcze trzeba liczyć koszt fotelika samochodowego, jeśli ktoś potrzebuje.

Kurcze mi to wygląda na X-Landera XQ bo on ma mniejsze piankowe kółka z przodu:/ Jesli tą małą tak wytrzęsło to ja dziękuję za taki wózek. Czyli dalej pozostaje XA ale troszkę drogi jak na moją kieszeń :( Dziewczyny jakie wózki jescze polecacie?? Co myślicie o Coneco Toledo??

Hm... Ja po wizycie w kilku sklepach mam bardzo dobre zdanie o zawieszeniu X-landerów (oglądałam tylko XA), ale na pewno jeszcze to trzeba będzie sprawdzić.
Co do Coneco to jest ich strasznie dużo (przynajmniej w Krakowie; drugie miejsce zajmuje chyba Mutsy ;)), ale ja nie słyszałam o nim dobrych rzeczy. To dość tani i popularny wózek, ale jeśli planuje się więcej dzieci, a ma się zamiar go dużo i często wykorzystywać, to może sobie nie poradzić. Choć oczywiście co użytkownik, to inna opinia. Każdy chce od wózka czegoś innego i każdy inaczej go używa - pewnie stąd te rozbieżności. Ja się na Coneco nie decyduję na pewno. Oglądałam za to kiedyś Coletto i nawet mi się podobały - mają fajny bajer okręcania gondoli lub spacerówki o 180 stopni, przy czym rączka pozostaje po tej samej stronie (to jest fajne, bo jeśli jest różna wielkość kółek, to cały czas ma się duże z tyłu).

reklama
ale naprodukowałyście! Szok!!!

misia ja też stawiam tym razem na hippa. Zobaczymy po urodzeniu, czy Oliwce też podpasują:D

ja tez stawiam na piankowe koła. Nie będę po raz kolejny taszczyć wózka ważącego z dzieckiem 20 kg na drugie piętro.
My jesteśmy zdecydowani na xq. Oglądaliśmy, macaliśmy, bujaliśmy S. podnosił i stwierdzamy, że to ten. Siostra S. ma też xq i bardzo sobie chwali. Co do awaryjności x landerów - to pierwsze słyszę... poza tym mają 2 lata gwarancji i serwis mamy na miejscu, więc ok
Tak jak pisałam już wcześniej . Każdy ma inne oczekiwania i musi dobrać wózek pod siebie. To co dla jedengo jest wadą - dla innego może byc atutem. Nie da się połączyć lekkości i niewielkich gabarytów z hiper-mega wygodą dziecka!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry