reklama

Wszystko dla maleństwa

Ja u was czytałam że te kosmetyki są ok i ostatnio kupiłam dwupak chusteczek nawilżanych po 80 szt, za cenę 5.99 zł. :-) Nie używałam tych kosmetyków przy córce, ale teraz je wypróbuję, bo Nivea wysuszały skórę dziecka jak pamiętam.

reklama
Ja się tak zastanawiam właśnie nad tymi rossmanowskimi kosmetykami babydream,może któraś z doświadczonych mam używała i może się wypowiedzieć na ich temat :)
Używa ich moja koleznka, która ma drugie dziecię i jest bardzo rozważna, poeciła mi je i ja juz zakupiłam chusteczki, oliwke, mydełko i kremik ochronnny ich no i patyczki. Bardzo je chwaliła.
Zresztą już mam wsio..Tzn. jak kurier przyniesie to będzie wsio..Łącznie z podkładami, majtkami jednorazowymi, wkładkami laktacyjnymi i stanikiem do karmienia dla mamy - na targu całe 12 zł.No i jeszcze tetrówki od chrzestnej...

Ostatnia edycja:
tunia oczywiście, że w pralce. Pranie i prasowanie wszystkiego zajęło mi ponad tydzień, więc jakbym miała to robić ręcznie...to jakieś pół roku:D. Jeśli chodzi o temp. to tak jak bodzinka napisała. Proszek Jelp soft, a płyn Lenor sensitive. Potem do worków z mydełkiem i gotowe!

ja będę prac w 40 stopniach chyba. Proszek mam dzidziuś, płynu nie będę stosować. Zmiękczą się pod żelazkiem. No i żelazko z parą.

Ja z babydream nie kupiłam oliwki bo śmierdziała strasznie :szok:

ja bede prac wiekszosc w 60 st, bardziej delikatne typu welur w 40 st. pieluszki w 90 st. proszek dzidzius, ale ja pranie zostawiam dopiero na koniec listopada.

co do babydream, to ja od dawna uzywam chusteczek nawlizonych - sa tanie, dobrze nawilzone i takie fajne grubsze. i jeszcze kosmetykow z tej zielonej serii babydream naturel dla Ninki. w promocji w rossmanie bedzie tez mleczko do ciala hipp - uwielbiam je, bo pieknie pachnie i dobrze nawilza. uzywam na spolke z corcia, a Alicja tez skorzysta, bo jest od 1 dnia zycia :)

reklama
Mam pytanie dziewczyny - myslimy z mezem nad x-landerem xa. Wiem ze juz ktoras z was myslala nad nim, czy kupila... mamy klopot bo nie wiemy jak sie sklada spacerowke... czy to jest ciezkie (trzeba duzo odpinac itd) czy latwa i szybka sprawa. Moze ktoras z was napisac albo jakies zdjecie zlozonej spacerowki dac? Bo z gondola wiadomo - wypina sie gondole i sklada stelaz... ale jak jest ze spacerowka? :/
Bede szalenie wdzieczna za pomoc :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry