reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Wszystko dla maleństwa

Butki dla maluchów są śliczne, ale ja się chyba jednak oprę pokusie i nie będę małego w nie ubierać ;) Mam jedną parę, która była w paczce z Allegro i stoją sobie jako dekoracja obok zdjęcia buźki z USG ;) Najlepiej się stopy rozwijają jak są bez butów, a i pierwsze kroki lepiej robić boso. Buty z prawdziwego zdarzenia młody dostanie jak pójdzie biegać na pole ;)

Właśnie zamówiłam na Allegro prawie ostatnie rzeczy - dla siebie dwie koszule nocne i piżamę na guziki, a dla Franka pieluchy flanelowe i kocyk bawełniany.
Jeszcze tylko mini-mydło i mini-pasta do szpitala dla mnie, biustonosze ze dwa minimum do karmienia i Oilatum (choć się jeszcze co do niego waham ;)). I będzie całość... Pozostanie się spakować ;)

reklama
my zakupiliśmy dzisiaj baaardzo fajny nawilżacz:) można ustawić jaki ma być% wilgotności i dodatkowo, czy mgiełka ciepła, czy zimna ma wylatywać:) Od razu lepiej m sie oddycha:) jeszcze tylko spirytus, termometr i laktator (ten już po porodzie).

Mnie miło zaskoczyła teściowa i odkupiła ta wanienkę od znajomych;-) Bardzo fajny jest ten leżaczek bo mogę Małego spokojnie sama kąpać bez pomocy innych osób.
Zaszalałam dzisiaj i kupiłam Młodemu adidasy rozmiar 0-3 m... ale mi tak dziwnie jak dziecko bucików nie ma :-D
Zobacz załącznik 297356
Teraz muszę mu jeszcze dopasować ubranko na wielkie wyjście w Święta ;-)

To miło ze strony tesciowej. Ja tez mam nadzieje, ze bede z tej wanienki zadowolona, szczegolnie w razie cc.

Mysmy tez zakupili niedawno nawilzacz z delikatną mgiełką - tez jestem bardzo zadowolona i mam nadzieje, ze długo posluzy i dzieciom i nam ;-)

O własnie termometr - jaki najlepszy kupić??

Wiolcia ja mysle, ze najlepiej sprawdzaja sie termometry douszne, ja mam taki:

BRAUN TERMOMETR DOUSZNY NA PODCZERWIE THERMOSCAN IRT 4020 kupi&#263; tanio

są higieniczne i szybko mierzą tempke. Ja tam w zadne termometry w smoczkach nie wierze a nie mam sumienia pchac termometru w pupkę...

Wiolcia urocze te buciki są:-):-)

Ja o zakupie termometra czy nawilżacza powietrza nawet nie pomyślałam:zawstydzona/y: Z Amandą mialam/mam taki zwykły elektroniczny więc może i tym razem wystarczy chociaż ten co Ty Myangel był by dużo bardziej praktyczniejszy tylko ta cena na dzien dzisiejszy mnie dobija bo ostatnio sporo kasy poszło na moje i Amandy leki, badania i do tego jeszcze jutrzejsza wizyta:dry:
Kicia87 no nieźle poszalałaś w biedronce:-)

my zakupiliśmy dzisiaj baaardzo fajny nawilżacz:) można ustawić jaki ma być% wilgotności i dodatkowo, czy mgiełka ciepła, czy zimna ma wylatywać:) Od razu lepiej m sie oddycha:)

Mysmy tez zakupili niedawno nawilzacz z delikatną mgiełką - tez jestem bardzo zadowolona i mam nadzieje, ze długo posluzy i dzieciom i nam ;-)

A możecie jakimiś linkami zarzucić?...

olcia pokaż jakiegoś linka do tego nawilżacza:)

buciki wystrzałowe;p
ja mam ale takie bardziej kapciochy ale to na wiosnę na spacerek:)

daję linka do sprzedawcy, bo tak na niego trafiłam - myslę że można dokupić u niego wiele potrzebnych brakujących pierdułek;)
To co u niego dojrzałam to mydło Biały Jeleń (szare) w dozowniku w płynie i je zakupię sobie do szpitala do higieny intymnej, ja myłam w szpitalu tylko tym i tamtum rosa. Tak na zalecali w SR! a W domu płyn z dodatkiem z kory dębu.

http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=17711672

reklama
Tego nawilżacza, który my kupiliśmy jakoś nie mogę znaleźć, ale jest w zasadzie identyczny (nasz ma dodatkowo podświetlenie, i o pół litra większy zbiornik, ale zasięg ma do 50 m, a nie 60 jak ten na allegro). Zakupiliśmy go w Castoramie.
bardzo podobny do tego:
Nawilżacz powietrza Boneco 7135 ultradźwiękowy (1295924666) - Aukcje internetowe Allegro
no tani nie jest:/...a cenowo jak się mają do siebie?

ja właśnie zakupiłam u tego sprzedawcy co linka wyżej podałam to:
HiPP Herbatka dla Kobiet Karmiących na laktację (1305440774) - Aukcje internetowe Allegro
PIELUCHY flanelowe POLSKIE gładkie 11 kolorów (1303183628) - Aukcje internetowe Allegro
PODKŁADY poporodowe duuuże 34cm TANIA WYS. (1302041247) - Aukcje internetowe Allegro
PRZEWIJAK - NADSTAWKA SZTYWNA - na łóżeczko (1301619227) - Aukcje internetowe Allegro
PŁATKI kosmetyczne DZIDZIUŚ CLEANIC (1297508342) - Aukcje internetowe Allegro
PATYCZKI dla dzieci ANTYBAKTERYJNE duuuuże (1297508333) - Aukcje internetowe Allegro
FRIDA aspirator do nosa NIE GRUSZKA + 4 filtry (1294484445) - Aukcje internetowe Allegro
FRIDA filtry 10 szt (1294484416) - Aukcje internetowe Allegro
Mięciutkie GAZIKI do pielęgnacji 100szt (1294484323) - Aukcje internetowe Allegro
Poszewka na poduszkę KLIN do łóżeczka (1293345842) - Aukcje internetowe Allegro
Super poduszka KLIN dla niemowlaczków (1293345810) - Aukcje internetowe Allegro
BIAŁY JELEŃ hipoalergiczne mydło dla NIEMOWLĄT (1291520569) - Aukcje internetowe Allegro
POKROWIEC na przewijak - NAJTANIEJ aż 15 kolorów (1287432167) - Aukcje internetowe Allegro

o i jeszcze to http://allegro.pl/lano-masc-do-pielegnacji-brodawek-ziajka-tanio-i1285704222.html
za wszystko razem z przesyłką 164,15 :)

Ostatnia edycja:
Do góry