reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko dla maleństwa

reklama
E tam dobre... samo życie ;) No to jeszcze jedno pytanie... zakładacie na materac najpierw takie ceratowe prześcieradło a później normalne czy bez ceraty? Bo ja się zastanawiam czy się odleżyny jakieś nie porobią dzidzi jak taką folią nieoddychającą materac przykryję...

E tam dobre... samo życie ;) No to jeszcze jedno pytanie... zakładacie na materac najpierw takie ceratowe prześcieradło a później normalne czy bez ceraty? Bo ja się zastanawiam czy się odleżyny jakieś nie porobią dzidzi jak taką folią nieoddychającą materac przykryję...

Ja mam taki podkład: MATEX PODKŁAD HIGIENICZNY POD MATERAC 70X140cm (1259141515) - Aukcje internetowe Allegro
Zastanawiałam się nad zwykłą ceratą, ale Mąż stwierdził, że zainwestujemy w coś takiego. Na to pójdzie prześcieradło. Bezpośrednio prześcieradła na materac nie będę na pewno kłaść, bo chciałabym, żeby trochę posłużył, a nie był osikany od razu. Niby są pieluchy itd., ale nigdy nic nie wiadomo ;)

Ewa widziałam coś takiego w sklepie, ale było dużo tańsze. Nie pamiętam już dokładnie ceny, ale wydaje mi się, że ok 10 zł kosztowało.

przecież dziecko ma pieluszkę, więc jak ma zasikać materac?
ja nie używałam żadnych podkładów i przez 2 lata jak Wiktoria spała w łóżeczku nie zdarzyło się, aby się zsikała. Potem jak juz była bez pieluszki też nie posiusiała łóżeczka

reklama
przecież dziecko ma pieluszkę, więc jak ma zasikać materac?
ja nie używałam żadnych podkładów i przez 2 lata jak Wiktoria spała w łóżeczku nie zdarzyło się, aby się zsikała. Potem jak juz była bez pieluszki też nie posiusiała łóżeczka

u nas tak samo, żadnych cerat pod prześcieradło nie było i nie ma do tej pory

Do góry