reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wszystko dla maleństwa

Ewa no to jak wychodzi tyle samo to lepiej komplet. Hmmmm jejku jeszcze troche i my zaczniemy takie zakupy. ach, ach. Naczynka mam upatrzone. Mam niby po Lolku ale....Ale ja mam tka manie kubkowo miseczkowo łyzeczkowa hi hi hihi

reklama
Mam pytanie :)
Zamawiam na Allegro smoczek, kubek Medeli do nauki picia i inne drobiazgi, no i nie mogę się zdecydować na niekapek.
Opcje są dwie:
1. Tommee Tippee: Tommee Tippee Mój pierwszy kubek 4m+ 0%BPA (1509920026) - Aukcje internetowe Allegro i Tommee Tippee Pierwszy kubek niekapek 6m+ 0%BPA (1509920038) - Aukcje internetowe Allegro
2. Avent: AVENT Butelka Treningowa 260 ml (1538377050) - Aukcje internetowe Allegro

Co byście wybrały? Zależy mi na tym, żeby już teraz dało się z tego pić. Na Avencie jest napisane, że ustnik niby już od 3 miesiąca jest ok. W międzyczasie będę Franka uczyć picia z tego kubeczka: MEDELA Kubeczek do karmienia niemowląt (1546744756) - Aukcje internetowe Allegro i mam nadzieję, że potem - przynajmniej w domu - przejdziemy na normalne kubki (za parę miesięcy). A na wyjścia będzie wtedy: CANPOL LOVI KUBEK 360 12M+ 250 ML (1546744289) - Aukcje internetowe Allegro.

Tylko nie wiem, jaki niekapek. Cena jest porównywalna (2 TT to 30 zł, a Avent ok. 28 zł).
Da się takim niekapkiem mleko podawać?

Ewa - my używamy (tak, tak:-)) TT niekapka 6m+ Tommee Tippee Kubek, Kubeczek niekapek 260ml 0%BPA (1544565030) - Aukcje internetowe Allegro To jest większa butelka i przyda się na dłużej, teraz używam z buteleczką 150ml, bo taką miałam, a gwint ten sam. Jakie wrażenia? - początki były trudne, gryzł ustnik i kombinował, a nic nie chciało lecieć. Zaczęłam mu podawać jak był spragniony i wtedy zasysał i leciało, a jaki był zdziwiony:-D Mnie się podoba, fajny ten ustnik, nie kapie. Co do aventu - nie wiem, czytałam opinie na bangla, nie zachęciły mnie. Zresztą, Młody smoczków aventu nie lubił, a TT bardzo, więc pomyślałam, że tak będzie z kubkami;-)
Co do tych granic wiekowych - zauważyłam, że niekapki jak mają uchwyty to są dla starszych, a bez - dla młodzych, bez względu na ustniki.
MNie się jeszcze spodobały te kubeczki wańka-wstańka Momma - ale ja to gadżeciara jestem:-D I się na szczęście powstrzymałam, bo drogawe, ale chętnie bym ten ze słomką kupiła...
mOmma Kubek ze słomką 250 ml 6m+ GRATIS (1553032457) - Aukcje internetowe Allegro

Ostatnia edycja:
Chwilę mnie nie było a tu rozszerzanie diety pełną para. Nawet dzieciaczki troszkę młodsze od Bąbla już coś próbowały, a Bąbel dalej nic. Chyba trzeba zacząć, czekamy aż skończymy 4 miesiące i próbujemy :-)

Ewa nie wiedziałam nawet, że są takie pojemniczki. Fajna sprawa. Chyba kupię, bo idealnie pasowałyby na naszą planowaną podróż czerwcową. Jedzonko do pojemniczka i można dać w trasie:tak:

Ostatnia edycja:
MNie się jeszcze spodobały te kubeczki wańka-wstańka Momma - ale ja to gadżeciara jestem:-D I się na szczęście powstrzymałam, bo drogawe, ale chętnie bym ten ze słomką kupiła...
mOmma Kubek ze słomką 250 ml 6m+ GRATIS (1553032457) - Aukcje internetowe Allegro

O, fajne :) Nad tą słomką to się zastanowię :) Też lubię takie bajery ;)

A my z kolei Aventowi, więc chyba zostaniemy przy tej firmie. Choć smoczek na spanie chyba TT teraz kupię, bo ten sprzedawca, u którego znalazłam wszystkie artykuły Aventów nie ma. Poza tym TT ma smoczki 3-6 strasznie kosmiczne i mój Mąż (!) się nimi zachwycił ;) Najbardziej podobały mu się Air (chyba tak się nazywają), ale ten gość na Allegro ma tylko różowe ;)

co do smoczków to nasz maluch niestety innego smoczka niż aventu nie ma zamiaru chwycić więc tego się trzymamy. myślę, że każde dziecko ma jakieś swoje widzi mi się :-D niekapek też kupiłam aventu i zobaczymy jak sie sprawdzi. najwyżej będzie trzeba kupić inny

Ewa fanje te pojemniczki. Musze poszukac u nas w sklepach bo my tez jak cieplej sie zrobi i mniej sie przestane o Lola bac to w długąąąąąąąaaaaaaaaa marsz. a ten kubek ze słomka kosmos ale mi sie baaaardzo podoba..Tylko ta cena ech...
Ewa ja w zwykłym dzieciowym sklepie talerzyki kupuje. tylko mój ulubiony w remoncie. Mam nadzieje, że tylko a nie likwidacja bo się popłacze.

ależ sypnęło zakupami...
ja też jestem gadżeciara, tylko że ja mam do jedzenia taką najprostszą miseczkę do jedzenia z canpolu z przykrywką Miseczka Miś ze sztućcami Canpol (1508127216) - Aukcje internetowe Allegro
została jeszcze po Ani,a i tak najczęściej jedzonko podaję w słoiczku, nawet tą pierwszą część odkładam do innego słoiczka - przy bardzo ruchliwych rączkach dziecka zawartość miseczki już lądowała na podłodze a ze słoiczka jeszcze nie... potem już jak będzie dzidzia sama próbowała jeść wtedy dam z miseczki i talerzyka, które też mam po Ani :)
gorzej z niekapkami czy kapkami, nasz poprzedni niekapek kapał i jakoś rozlewał, został wyrzucony, bardzo długo wyznawana była tylko i wyłącznie butla, Ania jak miała dwa latka nauczyła się pić z butelek typu Kubuś z ustnikiem, potem dopiero ze słomką zajarzyła o co chodzi, więc inwestować w jakieś bidony nie chce mi się

reklama
A z tego smoczka można dawać kaszkę, tak? To fajnie nawet... Bo ja mam cały czas tylko smoczek 0+ i Franek ostatnio 15 minut się męczył, żeby marne 100 ml mleka z niego wyciągnąć ;) Tak się chłopak zmachał, że już nie chciał więcej - ale za godzinę był głodny ;)
A mleko normalne też się daje z takiego smoczka już czy jeszcze nie?

.

Tak, można podawać mleko. Ten smoczek ma takie sprytne wycięcie, że ma trzy możliwości wylotu mleczka. Jak obrócisz, że pod noskiem będzie miał "I" to odpowiada to smoczkowi 0-6miesięcy, pozycja "II" dla starszego malucha, pozycja "III" dla jeszcze większego dziecka lub właśnie dla gęstszych pokarmów jak mleko z kaszką czy zupka.

Do góry