reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wszystko dla maleństwa

ja Nince kupowalam buciki Bartka na zime, bo sa nieprzemakalne. na inne pory roku czesto w deichmanie elefanten albo jakies polskich firm np. mrugala.

ja to mam nadzieje, ze Alicja zacznie chodzic dopiero na roczek i wtedy upoluje jej cos na wyprzedazy ;)

reklama
Elena wszystko zalezy od bucika i dziecka..Czasem dziecko je mialo na sobie pare razy i nawet w nich nie chodziło ;-) A czasem nie masz wyjścia i masz wybór : albo uzywane albo dziecko będzie chodziło boso...Ja Karolowi nigdy nie kupiłam zimowych butów powyżej 50 zł a letnich powyżej 40 zł...Po prostu mnie nie stac..I tak długo łaziłam jak upolowałam i to były buty spełniające "kryteria".
Zetpol dla mnie tez nie jest twardy...Podeszwa zetpolowych bucików naszych pieknie się zgina ale nałaziłam się ;-)

Ja kupuję Mateuszowi najczęściej w deichmanie butki bobbi shoes. Zawsze znalazłam butki w rozsądnej cenie. tj np 30 zł. Od samego początku na zimę kupujemy tam śniegowce te śniegowce dziecięce - Buty chłopięce - Chłopięce - DEICHMANN
Cena dobra i jakość rewelacyjna. Holewa mięciutka, wysokie podbicie, nieprzemakalne, łatwe w zapięciu, szerokie dzięki czemu mogłam dodatkowo założyć na rajstopy skarpetę i nic go nie uwierało. W tym roku na pewno kupimy je znowu.
A nie kupię butów dziecku za 100zł nie dlatego, że mnie nie stać tylko dlatego, że uważam to za bez sens wydawać takie pieniądze na dwa, trzy miesiące i to niecodziennego noszenia zazwyczaj.

Cena mi odpowiadaa :-D
Muszę się za nimi rozejrzec, skoro mówicie, że nieprzemakalne;-) A jaki rozmiar radzicie? Cypriano ma ok. 11,5 cm, kupic mu 13? Jeżeli takie są....

Cristal ale długośc nużki nijak się ma do r. bucika ;-)
O zobacz r.19 to długośc wkładki12,5 cm ;-) a dlugośc wkładki to długośc stópk :-) Mniej więcej ;-) a poza tym z tymi sniegowcami to poczekaj do zimy bo Cie może Cyprian zaskoczyc :-)

Bodzia - no ja wiem, że rozmiary butów to nie w cm, tak jak i skarpety zresztą;-) Chodzi mi tylko, czy na 13-14cm mu kupic - żeby ta skarpeta grubsza tam sie jeszcze zmieściła...czy takie za duże będą.
Skarpetki i paputki kupuję mu na 12-13 cm i za duże są troszkę. Chociaż te rozmiary też są różne:dry: czasem 11 większa od 13...

AAAAaaa Ty o cm??? No widzisz mnie trzeba ostatnio jak krowie na miedzy ;-)Ciagle jestem zaziębiona i nie umiem wyzdrowieć..Pewnie przemęczenie i wieczny stres....I w ziwżaku z tym ludzie do mnie mówią a ja jak ostatni tempak ;-) A najlepiej mu je ubierz :-) Z tego co pamiętam to palec z tyłu sie powinien swobodnie mieścic ....

reklama
Elena - ja też nie jestem za chodzeniem w butach używanych, ale Ida jeszcze nie chodzi. Potrzebuje jedynie jakiś butków do wózka i ewentualnie, żeby ją na moment przy piaskownicy postawić. Do tej pory wystarczały skarpetki, ale powoli robi się za zimno.
A tych butków w końcu i tak nie kupiłam ;-)

No i dla mnie te ceny buciów to też gruuuba przesada.

Do góry