reklama
kwiateczek
majowa mama `08
Anoli o becikowe mozesz starac sie juz 11tyg przed urodzeniem do 11 tyg po urodzenia.To zalezy od dochodow.Dokumenty sa chyba w jobs centre.Kurcze zapomnialam juz
jezeli zarabiaci razem z partnerem wiecej niz 22tys na rok jestem pewna co do kwoty)to nie dostaniesz.ja nie dostalam.ale dostalam w PL ,jesty nato czas do pol roku

Tajchi
Fanka BB :)
kiki akt urodzenia nie jest potrzebny, bo mozesz pisac juz 11 tygodni przed porodem więc aktu urodzenia nie możesz miec przed porodem, ale musisz spełniac warunki które tam sa wymagane:
ncome Suport (zasiłek dochodowy)
[FONT=Tahoma, Arial]•[/FONT] Jobseeker's Allowance (zasiłek dla osób poszukujących pracy)
[FONT=Tahoma, Arial]•[/FONT] Child Tax Credit (wypłacany w kwocie wyższej niż £548 rocznie lub £1096 rocznie, jeśli dziecko nie ma roku)
[FONT=Tahoma, Arial]•[/FONT] Working Tax Credit (musi zawierać dodatek dla osób niepełnosprawnych)
[FONT=Tahoma, Arial]•[/FONT] Pension Credit (zasiłek emerytalny)
i spełniasz jeden z warunków:
[FONT=Tahoma, Arial]•[/FONT] urodziłaś dziecko nie dłużej niż trzy miesiące temu
[FONT=Tahoma, Arial]•[/FONT] adoptowałaś dziecko poniżej pierwszego roku życia
[FONT=Tahoma, Arial]•[/FONT] jesteś w ciąży i oczekujesz dziecka w ciągu najbliższych jedenastu tygodni
[FONT=Tahoma, Arial]•[/FONT] masz pod opieką młodą osobę, która jest w ciąży i oczekuje dziecka w ciągu najbliższych jedenastu tygodni lub urodziła dziecko nie dłużej niż trzy miesiące temu.
Ja czekałam 2 tygodnie na odpowiedz,ale nie dostałam,wyśle jeszcze raz jak przyznaja mi WTC lub CTC
ncome Suport (zasiłek dochodowy)
[FONT=Tahoma, Arial]•[/FONT] Jobseeker's Allowance (zasiłek dla osób poszukujących pracy)
[FONT=Tahoma, Arial]•[/FONT] Child Tax Credit (wypłacany w kwocie wyższej niż £548 rocznie lub £1096 rocznie, jeśli dziecko nie ma roku)
[FONT=Tahoma, Arial]•[/FONT] Working Tax Credit (musi zawierać dodatek dla osób niepełnosprawnych)
[FONT=Tahoma, Arial]•[/FONT] Pension Credit (zasiłek emerytalny)
i spełniasz jeden z warunków:
[FONT=Tahoma, Arial]•[/FONT] urodziłaś dziecko nie dłużej niż trzy miesiące temu
[FONT=Tahoma, Arial]•[/FONT] adoptowałaś dziecko poniżej pierwszego roku życia
[FONT=Tahoma, Arial]•[/FONT] jesteś w ciąży i oczekujesz dziecka w ciągu najbliższych jedenastu tygodni
[FONT=Tahoma, Arial]•[/FONT] masz pod opieką młodą osobę, która jest w ciąży i oczekuje dziecka w ciągu najbliższych jedenastu tygodni lub urodziła dziecko nie dłużej niż trzy miesiące temu.
Ja czekałam 2 tygodnie na odpowiedz,ale nie dostałam,wyśle jeszcze raz jak przyznaja mi WTC lub CTC

Tajchi
kabaretka zadzwoń do nich i poproś o przysłanie payslipów wytłumacz do czego Ci są potrzebne nie powinno byc problemu z odzyskaniem ich
mi kazali dolaczac akt urodzenia,
http://www.surestart.gov.uk/surestartservices/support/helpwithchildcarecosts/maternitygrant/
http://www.surestart.gov.uk/surestartservices/support/helpwithchildcarecosts/maternitygrant/
Ostatnia edycja:
Tajchi
kik moze Tobie kazali dołączyc bo wysłałas juz po urodzeniu dziecka?
Ja wysłałam przed narodzinami małego i chyba dlatego nie musiałam nic wysyłać prócz aplikacji
Ja wysłałam przed narodzinami małego i chyba dlatego nie musiałam nic wysyłać prócz aplikacji
reklama
Dziewczyny! A powiedzcie jak to jest z aktem urodzenia dzidzi, no i pozniej paszportem? Dlugo sie czeka? I czy jeszcze cos trzeba zalatwiac tutaj?
Aha, jesli moge to jeszcze jedno pytanko. Jakie sa warunki, zeby dostac becikowe w Polsce?
Aha, jesli moge to jeszcze jedno pytanko. Jakie sa warunki, zeby dostac becikowe w Polsce?