reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wszystko o karmieniu: piersią, butlą..........

Dziewczyny ja czuję że chyba się pokarm produkuje bo mam ciut większe piersi,
albo już sobie to wkręcam :-(

z odciąganiem ciężko, cały czas kilka kropli

muszę znaleźć sposób aby się wyluzować przy tym
a nowego laktatora nie kupię, bo mamy dużo wydatków..
jutro na sam wyjazd wydamy ponad 60zł
z też już chce Miśka zobaczyć
wcisnę mu cyca , niech ssie :-D

reklama
Po cesarce mam mały problem z ilością mleka :-( Ale walczymy na różne sposoby: granulki homeopatyczne, laktator, herbatki laktacyjne i Karmi. Niestety po piwku (odgazowanym) Maja ma większe pierdzioszki i strasznie przy ich robieniu płacze. Chyba to piwko jej nie służy :no:
Jeśli chodzi o jedzenie to staram się jeść wszystko - wędliny, kiełbasy, pieczone, gotowane i smażone mięso, ser żółty i nawet wędzony. Z owoców jem jabłka i banany oraz własnoręcznie robione kompoty z brzoskwiń. Z płynów piję jedną kawę rozpuszczalną dziennie, herbatki owocowe i te na laktację, wodę mineralną i soki (jabłkowy, marchwiowy i własnej roboty z aronii). Nawet zdarza mi się zjeść jakieś ciastko z czekoladą. Jedynie czego unikam to kapusty, cebuli, kalafiora i strączkowych, czosnku i cytrusów.
Położna mówiła mi, że kiszone ogórki są nawet lepsze niż te surowe i też je zajadam - nic małej nie jest. Po pomidorach i sałacie też nie. Nawet jadłam zupę pomidorową i ogórkową :tak::-D

Monika77
mi na razie piwko nie pomogło, ale od dzisiaj będę pić herbatkę i nadal odciągać pokarm

musisz mieć dużo samozaparcia , uda się zobaczysz
ja walczę o każdą kroplę

ja niestety dalej mam kłopocik,Julka dalej ciagnie z lewej piersi a prawą pluje.takze praktycznie z prawej mi nic nie leci a z lewej idzie strumien...

ticker.php

marta a moze spróbuj z prawej laktatorem troche pościągać.
my właśnie się karminy w pozycji klasycznej, ale mała się zdziwiła że mama nie tylko musi leżeć by leciało mleczko:-D

Marta ja też mam wyraźnie lewicowe dziecko, bo z prawej mały ssać nie chce i obwieszcza to takim krzykiem, że nie sposób odmówić. Myślę, że troche w tym mojej winy, bo mi też 100 raz wygodniej przystawić go do lewej;) Ja z prawej piersi odciągam mleko, więc nie ma tak źle. Może się kiedys młody przekona i do tego cyca.

mój possał dzisiaj znowu
siedzieliśmy przy cycu pół godziny i piersi mu dawałam na zmianę
nie wiem czy zjadł tyle by się najeść , ale ważne że chciał a mi to sprawiło radość

Dziewczyny które dokarmiają swoje dzieciaczki, powiedzcie mi jakie mleko stosujecie, i w jaki sposób dokarmiacie czy pierwsze cycuś potem butla, czy tylko butla, a następne karmienie cycuś. Bo my chyba jednak ja musimy dokarmić bo tylko płacze i płacze a mi nic nie leci:(

reklama
Malutka ja zamiast karmic piersią daje butle.. dokarmiam 2 razy w ciagu doby.. raz za lewą pierś a raz za prawą:) dokarmiamy sie gerberem

Do góry