reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wszystko O Karmieniu Piersia I Butelka

a u nas w szpitalu to dokarmiają przy piersi...dziecko ssie a oni wkładają w kącik usteczek taki węzyk jak do kroplówki i podają ze strzykawki... w trzeciej dobie po porodzie taki mi dokarmili Maćka, bo wogle nic nie miałam i właśnie wtedy kazali przynieść rodzinie karmi:-) od tamtej pory mam pokarm:-)

reklama
a to ciekawe z tym karmi :-D

wydaje mi sie ze to dokarmianie szpitalne jednak za wczesnie zaczynaja, powinni zaczekac ze 2-3 doby, przeciez natura to wszystko reguluje... nie chce sie wierzyc zeby tylu matkom trzeba bylo sztucznie pomagac...:dry:

a ja , tak z innej beczki, wlasnie mysle zeby wkoncu kupic laktator i trenowac z mala raz na jakis czas z butelki, boje sie za jak przywyknie do cycka to potem nie bedzie chciala butli... a ja potrzebuje zeby czasem M zostal z mala i ewentualnie ja nakarmil ja bedzie trzeba... co o tym myslicie? bedzie chcialo cycuchowe dziecko z butelki???

m ktosiu kazde dzieciatko jest inne i pamietam ze tez sie tego balam czy bedzie chcial pozniej z cycusia jesc.Polozna mi powiedziala ze czesto dzieci nie chca z cyca bo z butli leci latwiej i bez wysilku i polecila mi zebym strzykawka lub pipetka go karmila ja gdzies bede musiala wyjsc.U mnie to skutkowalo maly jadl ladnie z pipetki a jak skonczyl 3 mies. to z kupka niekapka pil z Aventu i tak sie u mnie zakonczyl stres z jedzonkiem,

bo wlasnie sie zastanawiam joasiu co teraz kupic, bo mi z kolei mowili ze najlepiej ze zpecjalnego kubeczka, zobacze co wybiore, bo bedzie w zestawie z laktatorem...:dry:

ja potrzebuje kurka wodna do dentysty wyjsc, musze mala nauczyc zeby M ja mogl karmic to bedzie gicior..:cool2:

a slu´chajcie dziewczynki, jedna piers zrobila mi sie wieksza, i niewiem czy to taki zbieg okolicznosci ze jak to oceniam to ta strona akurat byla do karmienia czy moze ja cos zle robie, karmie za duzo z jednej, niewiem, no wiec jesli jedna jest wieksza to znaczy ze z niej trzeba wiecej karmic czy moze wlasnie jest za bardzo wyssana i sie wiecej pokarmu produkuje :dry: :confused: :confused: :baffled:

m ktosiu te specialne kubeczki sa podobno dobre wiec sprobuj.Co z piersiami to zdaje mi sie ze jedna karmilas troche wiecej i teraz wiecej produkuje mleka tez tak mialam :-D Musisz pamietac o kolejnosci to wszystko sie unormuje.

dzis znów pobutka w nocy i przebieranie siebie , bo koszula cała mokra i poducha.... te moje cyce mają jakieś przepełnienie, szczególnie nocą;-)

Kasira mi tez cieknie z cycuchow. Nawet nie bardzo moge je wietrzyc bo zaraz kapie.
M_ktosiu a moze przekladaj sobie obraczke? Na te strone z ktorej piersi karmilas.

reklama
M_ktosiu a moze przekladaj sobie obraczke? Na te strone z ktorej piersi karmilas.

niczka wlasnie wpadlam na ten sam pomysl i zamierzalam o tym napisac i mnie wyprzedzilas :-)
a jedna piers ciagle jakby wieksza :dry:
mnie tez kapie i moknie, jak sie wkladla w staniku przesunie to juz po mnie, kurcze mam nadzieje ze to sie jakos unormuje :cool2:

Do góry