reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wszystko O Karmieniu Piersia I Butelka

Witam. piszecie o opajaniu w upały! Ja dopajam tak ok. 20-30 ml przed każdym karmieniem butlą. tylko jakos zauważyłam, ze mały się bardzo moczy. pieluchy ą takie cięzkie. Usta ma czasem takei suche. Ale tych pieluch mokrych jest teraz więej niż na cycu. :) Moze go przepajam a z drugiej strony nie daje przecież za duzo.:-)

reklama
Zabko, a może częściej zmieniaj pieluszki.......:eek:
U nas na piersi zazwyczaj rano są cięzkie, tak do12 a później już normalnie...:eek:

zabko - więc tak:
dopajać proponuje może nie bezpośrednio przed jedzeniem... tylko może tak po godzinie... mój np. w ogóle nie chce pić... kiedyś to jeszcze rumianek pił... ściągam swoje mleczko (bo cyca nie chce do ust wziąć) i na początku to taka woda jest więc to wypije... czasami też jak robię mleczko to celowo dam ciut więcej wody,żeby w ten sposób może go w nią zaopatrzyć:-p
a kupki to u nas raczej raz dziennie i zielono żółte.... jak był na cycu to były żółte i rzadkie..... teraz są twardsze:tak:a siusianiem to chyba niepotrzebnie się przejmujesz:tak:
więc wydaj mi się że u Was wszystko w normie

U nas mała obraziła się na prawego cycka, wogóle nie chce go ciągnąć??:no:
Miała tak któraś z was?
Fakt że oststnio nie pilnowałam aby dawać na początku pierś którą ostatnio mała jadła i zawsze zaczynałam od lewj i w tej prawej może mnie mleczka się robi czy coś?! Ale nic mnie nie boli...:no:

Madziallenka ja tak mialam z lewym cycem po zapaleniach rzeczywiscie bylo tam mniej mleka i poprostu go rozbujałam tzn. zaczynałam od lewego potem prawy i znowu lewy i następnym razem tak samo i się udało:-)

Dziewczyny a jakie mleka dajecie (te karmiace butelka oczywiscie) jedynke czy juz dwojke i jak przechodzilyscie na dwojke? Bo ja juz sie w dwojke zaopatrzylam i chce powoli jak mala skonczy 4 m-ce zaczac jej podawac.

Ja juz tez mam zapas 2 zakupiony. Myslalam zeby stopniowo przyzwyczajac Kube do jego smaku, ale raczej nie ma sensu, zrobilam mu juz pafre razy na sprobowanie - pije tak samo, wiec jak skonczy mi sie opakowanie 1 (juz ostatnie mam) to zaczne dawac 2 i tyle:-)

reklama
u mnie wciaz makabra, mala nie chce pic z butelki nawet mojego mleka :szok:
ale probuje byc konsekwentna i codziennie jeden posilek z buteleczki podaje,
niestety mala nie chce, meczymy sie, marudzi, wypluwa, przekreca glowke jak do piersi a butelka bee, czasem zaciagnie nagle na chwile a jak jej sie przypomni ze to butelka to znowu robi afere,
ale co, wydaje mi sie ze tylko konsekwencja z nia wygram, musi w koncu butle zaakceptowac bo ni widze innej mozliwosci, no bo jak inaczej :confused:
a mleczko sztuczne mam ciagle to poczatkowe i sama sporo juz lyszeczka zjadlam bo lubie, a malej bede probowala znowu troszke podawac tylko niech sie z butelka zaprzyjazni ...:dry:

Do góry