reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wszystko O Karmieniu Piersia I Butelka

KTOSIU - dzieki kochana, za rady i za filmik :tak:
Ja staram sie myslec pozytywnie.....ale nie ukrywam ze sie boje, majac wczesniejsze doswiadczenia :sorry::eek:
Wiesz, ja tez nie mialam na poczatku smoczków, czy butelek.....nie chcialam zaburzac odruchu ssania itd......też przystawialam po kilka razy.....a on i tak zle łapał....tak jakby nie umiał szerzej buzi otworzyc....dziwne.....:dry:
No nic zobaczymy.........na razie hartuje moje brodawy :-p

reklama
No właśnie Ktosiu-u nas też tak było, że dopiero za którymś podejściem z kolei mała dobrze łapała pierś:tak: Ale ja od razu, gdy widziałam, że źle łapie odciągałam ją od piersi:sorry2: A ten filmik-super, jak sobie przypomnę (może nie pierwsze dni karmienia, bo to okrutnie bolało) karmienie piersią takiego maluszka to aż się rozczulam:-)
Anetka-będzie dobrze-zobaczysz:blink:

A ja zaprzestałam karmienia, mimo że ostatnio to było tylko rano i w nocy to wolałam teraz, by później uniknąć histerii.... Obyło się bez... Mi oczywiście smutno :-( i żal jak muszę małej butle dawać... Bo czasem w nocy chce czegoś się napić. Musze ja spróbować oszukiwac wodą może. Boję sie tej próchnicy butelkowej, a Wy jak podajecie w nocy butllę z mleczkiem?
Natalka ma juz chyba 16 ząbków i się troszkę o nie boję...:sorry2:

W nocy ciężko z bidonika, bo to na siedząco, a bidonik podobno dla ząbków najlepszy, bo doprowadza sie nim płym prawie do gardełka nie zahaczając o zęby... Kupiłam jej mleczko waniliowe, chyba bebiko i jest na maxa słodkie.

I zamówiłam na Allegro, bo nie znalazłam w kilku sklepach, taki jak Ty ANetko kupilaś dla Kubusia z myślą że podziała i u nas i będzie więcej pić w ciągu dnia. A może i mleczko rano z niego pójdzie... A o canpola bidoniku mam podobne zdanie...
Ideałem byłoby doprowadzić do takiej sytuacji, że mała nie budzi się w nocy, a rano jak juz jest przytomna dostaje mleczko w bidoniku na takie przedpierwsze :-D śniadanko.

MADZIALLENKO - Kuba ostatnimi czasy pije mleko tylko nad ranem......czasem mu sie cos pomyli i np w ciagu ostatnich 2 dni jadl o 3:30.....
Ja butle daje normalnie - w nocy tak jak mowisz nie da sie z bidonu (przynajmniej u nas)....poza tym Kuba z bidonu nie wypije tyle mleka co z butli.....raczej pociagnie 2 lyki i tyle.....
Tak wiec pozostaje przy butelce....mam nadzieje ze przez to jedno karmienie na dobe zabki sie nie popsuja (zreszta u nas nie ma ich az tak duzo ;-)).

A w dzien pare razy dalam mlodemu normalnego krowiego do bidonu......popijal sobie 100 ml kilka godzin :sorry2:

w nocy daje ewce wody z niekapka, na szescie nie budzi sie za czesto ... bidon u nas nie przeszedl, bo ewka nie kumala ze butle trzeba do gory podniesc a bidon nie, nic nie lecialo i sie wnerwiala :-D

madzia gratuluje wolnosci cyckowej :tak:

u mnie mloda juz przeszkolona od jakiegos czasu.. niepamietam od kiedy...ze ma kubeczek niekapek na parapecie i jak sie chce napic to sama sobie radzi bo mamusia i tatus przeciez spia...a jakby probowala wzywac placzem to nie przyjda bo sa przeciez baaaardzo zmeczeni...;-)....tylko woda i to tak w ogole w dzien tez... soczki i inne specjaly tylko raz kiedys.. nie czesciej niz raz dziennie w srodku dnia

mleko a raczej specjalna kaszka...(to wyglada jak karma w ogole takie brazowe i smakuje troche jakby z dodatkiem chleba.... ale to inny temat) rano i wieczorem.. czasem dodatkowo w srodku dnia... wciaz z butli aventu

my w nocy generalnie wode ale zdaza sie i mleko:tak:a krowie owszem ale jako dodatek to kanapeczki:tak:smakuje i juz wysypka sie nie pojawia:-D

ja rowniez jakies dwa tyg temu zakonczylam karmienie...troszke szkoda bo wspominam te chwile w 100% pozytywnie...ale Igorek raz sysował raz nie i było to troszke utrapieniem dla moich cycuszków .......

Igor przesypia cale noce i nie budzi sie wiec o piciu i mleczku nie ma mowy od 4 miesiaczków......

a tak to pijemy z niekapka i troszke ze szklanki lub butelki.....butelke z herbatka dostaje przed spaniem w dzien i zazwyczaj przy niej zasypia

Madziallenko bardzo dobre mleczko jest bebiko z bananem ( przynajmniej Igorek lubi) dodaje je np do kaszy manny lub platek owsianych.....mały wcina az mu sie uchale trzesa

reklama
Wiecie co......martwie sie troszke.....
Kuba "odstawił" sie całkowicie od butelki i od mleka......:dry:
Od jakiegos czasu i tak pil go malo - bo ok. 120 ml najpierw o 5 rano, a potem sie przesunelo na ok. 7..........
Od tygodnia nie chce mleka za nic w swiecie...i kropka.....
Z bidonu jak mu dam to wypije 2 lyki i to wszystko - pol dnia moglby tak saczyc po troszku :baffled:
No wiec mleka niet.......a tym bardziej butelki.....
Jedynie co to na dobranoc kaszke mleczno-zbozowa....No i codziennie daje jakis serek homogenizowany, czy jogurt albo monte - jak myslicie.....za mało tego wapnia co? :-(

Do góry