reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wszystko o karmieniu ;)

reklama
Oliwka z kolei baaardzo ciężko odbija. Po jedzeniu chwilkę czekam, potem na "balkonik", i wtedy ona przeważnie już całkiem rozbudzona przypomina sobie, że jeszcze chce jeść i stara się skonsumować mój polik lub szyję:/ Bardzo często wcale jej się nie odbije...potem widzę, że męczy ja to bo strasznie stęka...

skąd ja to znam...

Tylko u nas jest okropny problem z ulewaniem, wczoraj w ciągu godziny zmieniłam małemu 6 pajacyków i body, juz mi sie ryczec chciało bo on za każdym razem jak go przebieram to się drze w niebogłosy i tak mi go szkoda :-(

Ja też nieraz ściagam pokarm, czesto gdzies wyskakuję do sklepu głównie i zostawiam Małego z mamą, zazwyczaj cos tam w butli stoi i czeka :) Ale maly rzadko wypija więcej niż 50 ml na raz :-) Na razie nic nie mrożę, na to przyjdzie jeszcze czas.

I jakich używacie laktatorów dziewczyny? Ja miałam ręczny aventu ale niespecjalnie dawał radę, mąż kupił elektryczny i tak 100 ml mleka ściagam zazwyczaj w 5-7 minut z jednej piersi. Nie wiem czy to dużo i szybko ale recznym musiałam się nachechłac 40 minut, żeby pięcdziesiatke sciagnac ;-)

Myśmy wczoraj zakupili podgrzewacz do butelek i sloiczkow, jestem nim zachwycona, mielismy stary po Juli ale cos sie w nim spierdzieliło.. Ten nowy podgrzewa pokarm idealnie i wybiera sie ile ml. jest do podgrzania i czy pokarm jest w temp. pokojowej, z lodowki czy zamrozony :)

Myangel a może on tak ulewa bo je za duzo? U mnie było to samo ale odkąd ograniczyłam karmienie Krzyśka to ulewa mu się znacznie mniej.
Co do laktatorów używam ręcznego z Aventu ale żeby dobrze ściągał pokarm musiałam zdjąc tą gumową nakładkę - z ta nakładką nie szło wogóle ściagnąć pokarmu... może dlatego że mam olbrzymi biust:sorry2:

dziewczyny a dajecie coś do picia? Ja wiem że nie trzeba jak się karmi piersią, ale zastanawiam się nad herbatką hippa od 1. tygodnia na trawienie...moż etroszkę pomogłaby w tych baczkach i kupkach...

ja nie podaje nic do picia, czytałam, ze nie ma potrzeby jak sie karmi na zadanie :)

co do laktatorów to używałam reczny Medeli, dosta lam jednak elektyczny Aventu i jestem zachwycona (Medeli schowałam do szafy) sciagniecie 50 - 60 ml pokarmu zajmuje mi ok. 5-7 min, z tymże sciagam po karmieniu piersia to co zostaje...

raz podałam mleko Bebiko, na początku tak bolały mnie brodawki, ze wymiękłam... wtedy mała wypiła 40 ml i spała 3h, mleko modyfikowane jest bardziej zaspokaja głód, jest kaloryczniejsze niz z piersi, moze dlatego Natala tyle zjada.
Dziś przeprowadzimytest, bo wybieramy sie z J na zakupy, teściowej przygotowałam już butle ze 150 ml jakby się mała obudziła...

Dzisiejsza noc minęła cudownie, karmienie o 11, następne o 1.30 trwało ok 1 h, nastepne ok 5:30 też godzina i 8:30 godzina... nigdy nie podejrzewałam, ze bedę umiała spać na zawołanie :)

Myangel a może on tak ulewa bo je za duzo? U mnie było to samo ale odkąd ograniczyłam karmienie Krzyśka to ulewa mu się znacznie mniej.
Co do laktatorów używam ręcznego z Aventu ale żeby dobrze ściągał pokarm musiałam zdjąc tą gumową nakładkę - z ta nakładką nie szło wogóle ściagnąć pokarmu... może dlatego że mam olbrzymi biust:sorry2:

no własnie mówi sie, żeby dziecko zjadało pokarm II fazy to musi ssać min. 15 minut, najlepiej kolo 20... A Adaś zazwyczaj i tak jada krócej na jedno karmienie, rzadko kiedy karmie go dłużej niż te 15-20 minut bo zasypia przy piersi... Moze taka jego natura po prostu albo on ciągnie szybko, zjada ten pokarm II fazy a potem sie dopycha i ten problem z ulewaniem. Mam leki antyrefluksowe ale na razie ich nie podaje, czekam aż polożna przyjdzie i skonsultuję to z nią...

Ciekawa jestem ile maly waży, pierwsze pajacyki Newborn zaczynają robic sie male, mam nadzieję, ze jutro lub we wtorek uda mi sie wyskoczyc do sklepu i kupię już coś na 0-3 miesiące :happy:

jak długo trzymać niemowle przy piersi:
Jak długo trzymać niemowlę przy piersi. | Medycyna domowa

Myangel
my z ulewaniem dalej się mordujemy i właśnie zastanawiam się czy mały nie ma po prostu refluksu :baffled: odbija mu sie po jedzeniu ale później i tak, i tak uleje:dry: Na szczęście juz mniej ulewa ale i tak muszę go przebierać co najmniej 2 razy dziennie.

A czy wasze maluchy tez juz mało sypiają?? Mój Krzyś w dzień potrafi nie spac już 3 godziny tylko sie patrzy, rozgląda aż miną 3 godziny i przyjdzie kolejna pora karmienia. Na szczęscie noc przesypia po karmieniu;-)

reklama
Kurcze ja też sobie kupiłam laktator ręczny Avent, ciekawe czy u mnie zda egzamin, a Pani w sklepie mówiła że są najlepsze...

Do góry