reklama

Wszystko o karmieniu ;)

Kochane chciałam zapytać ile jedzą wasze maleństwa już ?
Ja ściągnęłam pokarm aby zobaczyć ile ta moja wysysa, i wypija tak mniej więcej 50-70ml i nie wiem czy to za mało czy za dużo jak na miesięczniaka ;p

Mój ważył jak skończył 6 tygodni, czyli mniej więcej w wieku Twojej Zuzi, 5220 g (po urodzeniu 3440, a najniższa - 3160). Ale on potrafi wsunąć na raz już 210 ml, więc nie jest jakimś wzorcem ;)
Jeśli Twoje dzieciątko ładnie śpi, pieluchy brudzi i systematycznie przybiera na wadze, to znaczy, że jej tyle pewnie wystarcza :) A może miała akurat mniejszy apetyt, przecież nie za każdym razem zjada tyle samo :)

reklama
Mój ważył jak skończył 6 tygodni, czyli mniej więcej w wieku Twojej Zuzi, 5220 g (po urodzeniu 3440, a najniższa - 3160). Ale on potrafi wsunąć na raz już 210 ml, więc nie jest jakimś wzorcem ;)
Jeśli Twoje dzieciątko ładnie śpi, pieluchy brudzi i systematycznie przybiera na wadze, to znaczy, że jej tyle pewnie wystarcza :) A może miała akurat mniejszy apetyt, przecież nie za każdym razem zjada tyle samo :)

Kupki są, pruta jak stara :D i średnio ma +400gr tygodniowo czyli nie mało ;p
Dziękuje za uspokojenie mnie ;) widocznie tyle jej wystarcza, a inna sprawa też, że jestem mamą na zwołanie i raz ciągnie dłużej raz krócej ;)

Zuzia ważyła po urodzeniu 3530gr, a najniższa to 3280gr. teraz waży 4780gr.

Ostatnia edycja:
Candy - ja nie mam pojecia ile zjada moja mala. wydaje mi sie ze duzo, bo np. herbatki wciaga 50 ml w mgnieniu oka. ale np. przybiera na wadze raczej malo tzn. przez pierwszy miesiac 700g. teraz po 6 tyg. wazy pewnie niecale 4 kg. taki z niej szczypior ;)

Kupki są, pruta jak stara :D i średnio ma +400gr tygodniowo czyli nie mało ;p
Dziękuje za uspokojenie mnie ;) widocznie tyle jej wystarcza, a inna sprawa też, że jestem mamą na zwołanie i raz ciągnie dłużej raz krócej ;)

Zuzia ważyła po urodzeniu 3530gr, a najniższa to 3280gr. teraz waży 4780gr.

E, no to pięknie :) Wzorcowo :) Zdrowe dzieciątko :)

mi sie wydaje ze ok moj do niedawna wypijał 60 ml co 2 h w dzien i przybieral imponujaco po miesiacu 1,6 kg teraz troszke zwolnil ale i tak jest grubasek maly ma juz 5,5 kg a przy urodzeniu 3090

Ostatnia edycja:
CandyC to też wszystko zależy od mleczka, może masz treściwe:) bo faktycznie przybiera Ci mała aż miło:)

Mój Borys też je krótko, często, i mam wrażenie że mało, a efekt taki że z najniższej masy po urodzeniu czyli z 2270 przybrał do 5 kilo:D Wow sama jestem w szoku:D

ja jak odciągne mleko to wypija maks 80ml!! ile wyciąga z cyca nie wiem ale przybiera ładnie. ostatnio było 300g na tydzień i lekarka mówi, że to jest ok.

Dziewczyny, chyba wiem co robię źle z tym przystawianiem małego...ale boję się zapeszyć:-p

Dziś przystawiłam małego do lewej piersi (tą, w której mi oderwał kawałek skóry) i nic mnie nie bolało :szok:

W necie na jakimś forum przeczytałam, że trzeba ustawić sutek w górę do podniebienia, a ja ustawiałam równolegle do podniebienia. Zobaczymy czy to przyniesie efekt w drugiej piersi i w ogóle za drugim razem, bo małemu może się to przystawienie nie podobać i znowu mi wykręci numer :sorry2:

Dziewczyny trzymajcie kciuki, choć boję się, że pisząc tutaj zapeszyłam i że karmienie bezbolesne okaże się zbyt piękne, żeby było prawdziwe :dry:

Dziewczyny, chyba wiem co robię źle z tym przystawianiem małego...ale boję się zapeszyć:-p

Dziś przystawiłam małego do lewej piersi (tą, w której mi oderwał kawałek skóry) i nic mnie nie bolało :szok:

W necie na jakimś forum przeczytałam, że trzeba ustawić sutek w górę do podniebienia, a ja ustawiałam równolegle do podniebienia. Zobaczymy czy to przyniesie efekt w drugiej piersi i w ogóle za drugim razem, bo małemu może się to przystawienie nie podobać i znowu mi wykręci numer :sorry2:

Dziewczyny trzymajcie kciuki, choć boję się, że pisząc tutaj zapeszyłam i że karmienie bezbolesne okaże się zbyt piękne, żeby było prawdziwe :dry:

odpukaj w niemalowane i bedzie ok:) 3 mam kciuki za Was:D

reklama
Ainah tez trzymam kciuki by sie udalo;-)
Ewwe ja tez mam watpliwosci tak jak ty mialas, bo Jasko bardzo krotko ssie ale przeciez na sile mu cyca nie zostawie w buzi:sorry2:.
Tylko ze tobie pieknie Borysek przybiera a Jas jedynie 100g/tydz. To chyba nie za wiele, co?Ale lekarz nic na razie nie mowi.Tak czy inaczej 22-ego mamy kolejna wizyte i pierwsze szczepienie to zobaczymy.No ale ja juz niestety sie martwie czy wszystko ok:-(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry