CandyC
mama Zuzi :)
CandyC to też wszystko zależy od mleczka, może masz treściwebo faktycznie przybiera Ci mała aż miło
![]()
Mam tłusty pokarm, z tym też miałam przejścia... bo jak jelita małej się dostosowywały nie było ciekawie... mała napinała i prężyła się tak, że mało co jej oczy nie wyszły, cała czerwona była i popłakiwała nie raz, ale już wszystko elegancko
Unikam tłustych rzeczy ( chociaż wydaje mi się, że ich nie jadałam ), staram się odżywiać książkowo, ale bez przegięcia ;p
Dziewczyny, chyba wiem co robię źle z tym przystawianiem małego...ale boję się zapeszyć
Dziś przystawiłam małego do lewej piersi (tą, w której mi oderwał kawałek skóry) i nic mnie nie bolało![]()
W necie na jakimś forum przeczytałam, że trzeba ustawić sutek w górę do podniebienia, a ja ustawiałam równolegle do podniebienia. Zobaczymy czy to przyniesie efekt w drugiej piersi i w ogóle za drugim razem, bo małemu może się to przystawienie nie podobać i znowu mi wykręci numer
Dziewczyny trzymajcie kciuki, choć boję się, że pisząc tutaj zapeszyłam i że karmienie bezbolesne okaże się zbyt piękne, żeby było prawdziwe![]()
TRZYMAM ZA WAS KCIUKI
Ewwe ja tez mam watpliwosci tak jak ty mialas, bo Jasko bardzo krotko ssie ale przeciez na sile mu cyca nie zostawie w buzi.
Tylko ze tobie pieknie Borysek przybiera a Jas jedynie 100g/tydz. To chyba nie za wiele, co?Ale lekarz nic na razie nie mowi.Tak czy inaczej 22-ego mamy kolejna wizyte i pierwsze szczepienie to zobaczymy.No ale ja juz niestety sie martwie czy wszystko ok:-(
Zuzia jak się np. przebudza w nocy na cycka to raz je 5min raz 13min a raz ssie z 40min
np. dziś przebudziła się i ssała 10min, myślę sobie na ile Ty się najadłaś, pośpimy chociaż godzinę, a ona spała całe 4 ;p
jedzą te nasz maluszki jak chcą
My mamy kolejną wizytę 21 też 1 szczepienie

Bo gdyby naprawde pokarmu nie bylo to by Jasko nie zasypial przy jedzeniu