maniulka
Pozytywnie zakręcona:)
a zapomniałam Martynka też ssie paluszki,piąstki ale wydaje mi się że to jest przejsciowe i minie z czasem 

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)

Eve wlasnie ja gdzies czytalam o tych smoczkach ze w PL drogie a ze ludzie na allegro sie bija o nie a podobno w IE dostepne tylko ja nie mam pojecia jak one wygladajaewelcia, ja tez mam takie smoczki TT i mam też ten ostatni Nuby, myślałam, że prosty będzie lepszy i nie bedzie tak wypadał, ale Adka go w ogóle nie toleruje. Na szczęście nie był drogi, więc mi nie żal, że leży. Chciałam taki ortodontycznt TT kupić jak ma córka znajomych i szukałam na allegro i się dowiedziałam, że juz są niedostępne w sprzedaży w sklepach. Ten smoczek córka znajomych traktowała później jako gryzak. Teraz już nawet na allegro nie znalazłam, tylko, że cena mnie odstraszyła 40 zł za sztuke
Ada właśnie zasnęła po 1,5 h walce. Jestem wykończona, tymbardziej, że dziś jeszcze sama bo mąż w pracy![]()

). Generalnie o 20:30 to już spi, chyba ze wrócimy późno skądś do domu to dostaje jeszcze jedno karmienie.

takie mini kilka plamek na buzi. Chyba od truskawk bo miał tez takie w zeszłym tygodniu a wtedy tylko truskawki jadłam.
ale jak będzie trzeba to wyciagne "bar mleczny"
i nakarmię
) przeszło ale dzisiaj znowu boli brzuszek...myślę, że to kupa. której oczywiście nie było. dziś już jest 10 dzień bez... ma prawo się męczyć. na razie nie daję jej czopka. ide do lekarza jutro na ważenie to zobaczymy co powie pediatra.

wczoraj ja wstałam o 4 z takim zastojem w piersi że szok. nawet przy nawale tak nie było, gorączka, bolesność itd... ale dałam radę. potem malutka je róznie. te poranne karmienia zwykle trwają długo - ale z podsyppianiem i ciamkaniem na sucho. czasem 20 - czasem 50 minut. i do 10 je 3 razy. jak wstaje o 4-5 to później karmę ok 7 i 10. jak o 7 wstanie to je ok 9 i 10. więc swoje wyrobi. ale o 10 już je króciótko 10 min - max.
. ale i ona nie zachowuje się jak ksiązkowe niemowlę więc lipa. Smoczek mam tak jak Agusia i Miotlica - aventu. bardzo dobrze mi się sprawdzają, a u nas bez smoka nie byłoby życia. mała nie uspokaja się przy piersi i koniec - nie umie ssac na sucho a zawsze coś tak poleci. często wymieniam smoczki - raz na 4 tygodnie tak jak zalecają, bo u nas bardzo duże jest zapotrzebowanie. Zuzia usypia ze smokiem - ale sama go wypuszcza i juz się nie wybudza. w ciagu dnia jak coś jej jest - kolka czy zdenerwowanie tez potrzebuje. jak się znudzi leżaczkiem czy karuzelką to też...
tak ma i już. ja jej zabierać nie będę, ale ostatnio piąstki wygrywają ze smokiem, a mąż ją ogranicza. mówię mu że nie chce ssać smoka tylko piąstki, i ze tak poznaje świat, że araz zacznie pchać zabawki i nózki d buzi ale do niego to nie dociera. nie widzi różnicy międzi pchaniem kciuka a piąstki. tyle, że pcha piąstki nie wtedy kiedy chce się uspokoić tylko kiedy się bawi itd. no, naprodukowałam, ale się stęskniłam za wami.