reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

Gosia ja czytała gdzieś że idealnie jest jak coś jest na większym centylu, tylko nie pamiętam czy wzrost na wyższym czy waga :sorry::eek: będę musiała poszukać. Patrycja ze wzrostem jest na 75 centylu i tak jest prawie od początku, chwile była na 90 (ale wiadomo jak oni mierzą dzieci :eek: centymetr źle zmierzony i już inny centyl) a wagowo przy każdym pomiarze na około 90 centylu (różnice są minimalne, teraz jest lekko poniżej kreską)

reklama
Ja już długo się tutaj nie udzielałam ;-). Patrycja łapie zabawki które ją interesują :tak: jak coś jest najwidoczniej nudne to nie zwraca na to uwagi :-D grzechotki łapie, wszystko na macie też, a najbardziej wyciąga rączki do swojej lalki szmacianej i pieska z fisher price :tak:. Smoczki z buzi wyjmuje dosyć często a później się nim bawi :-D. Na boczki się odwraca coraz częściej, wczoraj jak poszłam zrobić mleko to zostawiłam ją na lewym boku a jak wróciłam to była na prawym. Z odwracaniem na brzuch ma jeszcze problem, ale jak się zmobilizuje i uprze to jej się udaje ;-) ale robi to stopniowo, najpierw na bok a potem na brzuch. Odwraca się na plecy coraz częściej :tak:.

miotlica- no to bardzo się ciesze!!! tak trzymać, ucałuj Natalkę od nas!!!:laugh2:

hmmm....tylko pojawia sie pytanie: Czy to w końcu ćwiczenia zadziałały, czy może Natalka potrzebowała więcej czasu???:confused:

No to ja już skończyłam karmienie piersią...
Nie wiem czemu. Jakoś tak samo się skończyło. Jeszcze ze 2 tyg temu karmiłam raz w nocy, ale teraz już orawie nic nie ma w tych moich cycochach.
Walczyłam, często przystawiałam, laktator, ale nic z tego. Może jednak za słabo się starałam.
Ale myślę, że 4 miesiące to całkiem nieźle;-)
Z jednej strony mogłabym pokarmić jeszcze trochę, ale z drugiej dobrze, bo jak zamierzam wrócić do pracy to muszę najpierw nauczyć jeść dziecko z butelki, a potem łyżeczką, więc mam jeszcze trochę czasu :tak:

ja dzisiaj byłam z Wojtkiem u lekarza i ważyłam tam go i odetchnełam z ulgą, bo okazało się że moja domowa waga trochę przekłamuje i młody waży 8,87kg a nie 10kg, ufff teraz przynajmniej mieści się w jakiś normach, choć i tak wygląda jak półroczne dziecko:laugh2:

O nie,o lapaniu za wlosy to wy mnie nic nie mowcie.Ja to az sie zla robie na Juli ze mi klaki wyrywa!Normalnie czasem trzyma je w garsci miedzy paluchami bleee:baffled:A poza tym-TO BOLI!

Moja Julita z waga i wzrostem na 75 centylu.A zaczynalysmy od 3 i 10 centyla jak sie urodzila!Ale buzie to ma pyzata jakby byla hen hen poza siatka-ja nie zartuje ze ma buzie prawie szerokosci mojego meza:szok:A ma 5 m-cy a maz 27 lat i jest chlopem...

reklama
Dominik też zaczął łapać mnie za włosy i ciągnąć , a do tego on zadowolony, a mnie boli:-D
Aha no i dzisiaj już umie obracać się na dwa boczki. Próbował też obrót na brzuch, ale jeszcze mu nie wychodzi, więc troszkę się denerwował:-D A i odkąd nauczył się przewracać na boki, to dłużej poleży, bo tak to chciał na ręce, a teraz sam się zabawia tym przewracaniem.

Do góry