reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

Pozazdroscilam Madzik prezentacji Oliwierka (w dobrym slowa znaczeniu bo chlopaczek bomba):tak:i nagralam spiewy Julitki podczas zabawy na macie:-D
Ona takie arie spiewne urzadza kilka razy na dzien-najgorsze sa te o 5tej rano i potrafia trwac do 30 min:rofl2: zaraz wstawie filmik;-)

View My Video

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Sara Juli jest swietna:tak::tak::tak:

A u nas koniec lezenia na brzuszku,jak tylko go klade to maly od razu laduje na pleckach i zdziwiony o co kaman?
Wczoraj lezal ladnie i dlugo na brzuchu i nawet raz sie nie przekrecil a dzis non-stop ,nawet go kawalek nagralam.
Moze pozniej wam pokaze:-D:-D:-D
Narazie ładuje inny filmik,walke z zyrafa:-D
filmik juz jest hehe
Ale dzis zesmy sie rozkrecily hehe
http://w806.wrzuta.pl/film/58RY7dGm43D/p6030345

Ostatnia edycja:
miotlica- a może to nie kolka tylko foch na mamę za to że chce nauczyć dziecko innego zasypiania?

Atsonia - chyba nie, bo płacz był jeszcze na rączkach - wypiła 90 ml i przerwała z płaczem i niestety nie udało się jej uspokoić a grzanie brzuszka od razu pomogło.

Jeśli będzie dziś płakać tylko dla fochów to nie złamię się i basta!! :-D:-D:-D
Ale jeśli będą kolki (oby nie) to na pewno ulżę jej suszarką...

Ewelcia ale ten Szymus jest boski!!!Napastuje ta zyrafe,nie ma co,normalnie sie na nia rzuca:-DA co to jest ten dzwiek w tle?Bo mnie sie to skojarzylo jak uderzanie w bebenek zeby nadac "buszmenskich" odglosow do buszmenskiej walki z zyrafa:tak:No,o ile zyrafy zyja w buszu:-D

wiecie co?
adas od czwartku jest na nanie...tzn ma z niego tylko jeden lub max dwa posiłki dziennie...a mnie jakby mleczko wracało...tzn nie jest go az tak wiele jak poprzednio, ale trzy albo cztery posiłki mały wyciaga ode mnie a jeden lub dwa ma proszkowe...po nanie robi zielne kupki a po moim zółte ale konsystencja jest dokładnie ta sama wiec chyba trawi to melczko w miare niezle

nasza pani dr i polozna powiedziały ze wazenie dziecka przed i po karmieniu daje mniej wiecej obraz ile dziecko zjadło....i powiem wam ze cos w tym jest..jak na wadze wychodziło ze adas zjadł 120 to był głodny po 3 godzinach, a jak zjadł np 170 to po 4,5 godzinach...

wogole to adas wpadł juz w rytm dobowy dziecka 4 mc-oczywiwcie wg tego co pisze tracy hogg i gina ford...je o stałych porach czyli o 6, 10, 14, 18, i 22-roznice sa rzedu 15 min, ma stałe godziny spacerków o 11 i o 15, budzi sie w nocy ok 4 na zmiane pieluszki wiec jest git...nie myslałam ze bedzie tak dobrze....

oczywiscie ma gorsze dni jak kazde dziecko...i wtedy chce byc tylko na rekach, lub tylko w wozku, ale generalnie nie mam na co narzekac...

jednego czego nadal nie lubi to przebiranie...drze sie wtedy strasznie,az sie zaczełam zastanawiac czy on nie ma moze jakiegos stawu zwichnietego czy cos, bo drze sie niewyobrazalnie głosno...

jesli chodzi o smoki to u nas kazdy jest ok...mamy avent i canpol-balonik lateks i silikon, nuka takiego z krecikiem i kolorino anatomiczne...adas oprocz smoków lubi piąstkę possac i nic na to nie poradze, tak juz ma ze czasami smok czasami piąstka....smoka wyciagam mu po 20 min jak zasnie, z reka gorzej

z butli tez z kazdej pije...byle dziura w smoku nie była za wielka

Modroklejka super ze macie tak uporzadkowany dzien:tak:
Moja mala jeszcze nie jest tak systematyczna z jedzonkiem no i mama ze spacerkami tez nie:zawstydzona/y: wychodze w roznych godzinach co dzien inaczej
No i fajnie ze pokarmu masz wiecej:-)

Moja pije tylko z TT ale jeszcze nie probowalam innych wiec moze tez nie byloby z tym problemu:eek: Dzisiaj wlasnie zastanawialam sie kupic butelke z Aventu

Ewelcia jaki super gość z tego Twojego Szymonka!!! Jakie ma zacięcie do tego gryzienia żyrafki:-D
Sara- Julitka to niezła piszczałka :-D Super!

reklama
Natalia zasnęła sama w 20 minut!!!!!!! :-D:-D:-D

Bardzo się cieszę. I myślę, że wiem, co było nie tak. Po prostu jednak chyba jeszcze potrzebuje espumisanu - kiedy kolki ustały przestałam go jej podawać - wydawało nam się, że nie potrzebuje. Było nieźle parę dni, potem zaczęły się problemy z zasypianiem - nie było dużego płaczu tylko marudzenie, Mała była niespokojna, itd. Dziś przy karmieniu upiła troszkę i znów był płacz. Już zrezygnowana pomyślałam, że suszarka nas nie minie - uspokoiłam trochę na rączkach. Po chwili znów podałam butelkę, tym razem z 7 kropelkami espumisanu - Mała wypiła trochę i uspokoiła się, odłożona do łóżeczka leżała spokojnie. Dwa razy wypadł smoczek więc go podaliśmy i po 20 min spała.
A więc chyba po prostu jeszcze miała jakieś problemy z brzuszkiem i może dlatego nie mogła zasnąć - nie wiem:eek: Spróbuję dawać ten espumisan znów wieczorami i zobaczymy czy będzie lepiej zasypiać. Nie wiem czy moje wnioski są słuszne - ale cieszę się że Natalia zasnęła szybciutko sama.:tak:

Do góry