reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

reklama
O wlasnie zapomnialam o takiej zabawie "taniec":-D:-D:-D Ja czesto biore mala na raczki i z nia tancze ona sie wtedy we mnie tak fajnie wtula:rolleyes::tak: A kiedy przestaje to zaczyna marudzic wiec jeszcze raz :-D az wkoncu usypia:-p(prawie zawsze;-)) ...no wlasnie usypia wiec nie wiem czy mozna to uznac za zabawe:confused: no ale niech bedzie:-)

Dominika ja Patrycję też kapię w temperaturze 40-42 st. raczej jak temperatura jest na pograniczu to ja wkładam ;-) ona lubi ciepłe kąpiele, i tak do 38 stopni ją trzymam w wodzie. Jak jest 36 to już zaczyna jej się bródka trząść :-D chociaż w domu jest ciepło. Ja też lubię ciepłe kąpiele wiec ma to po mnie.

Avanti - ja też mam niejadka - a właściwie NIEJADKE :p nam cięzko było do 5 dobić teraz nasz cel to 6 :p :) i tak samo myśle co zrobić zeby jej rozepachać żołądek jakos :p teraz troche lepiej bo właśnie średnio na 3 dni wychodzi 600 - ale inaczej karmie i częsciej i nawet jak je po 30 ml to sie ciesze :/ - i też sie nie płącze na jedzenie - w nocy po 8-9 godzinach przerwy płacze za butlą! ;p

cieszę się że nie jestem sama bo już się martwiłam że tylko mój Alanek taki anorektyk i Ewelci Szymuś też taki niejadek :sorry2:

MojeMaleństwo Amelka to niezły klocek sie robi:tak: i cieszę się że rehabilitacje i ćwiczenia pomogły i Amelka taka silna kobitka :-D

Dziewczynki powiedzcie mi czy do kleiku, jesli dodam go do mleka to potrzeba specjalny smok do butli??? My mamy TT smok 1 czyli poczatkowy, chce teraz zmienic na 3+ ale nie wiem czy do kleiku on tez dobry czy trzeba jeszcze jakis specjalny:baffled: A tego kleiku toile dajecie???, Nadia zjada porcje 150ml wody+Bebilon wiec ile mam jej dac kleiku???:confused:
Kupilam dzis wlasnie kleik ryzowy bobowity i słoiczki Hipp(soczki i dania marchew lub jabłuszko) i teraz nie wiem ile czego mam dawac. Kurde ale ja niekumata w tych kwestiach jestem:szok: Pomożcie:-D

Kitki ja mam butelki Nuk-a a kleik podaję normalnie przez smoczek 1 tylko ja daje kleik kukurydziany i leci normalnie a z ryżowym to nie wiem bo kaszkę jak dawałam to przez smoczka z krzyżykiem ale się dławi a jak dam więcej kaszki to za gęste i nie umie sobie jeszcze poradzić z przełykaniem :nerd:
A co do proporcji to ja na 100ml mleka daję 1 miarkę ( taką jak do mleka ) kleiku kukurydzianego :tak: ty na 150ml możesz dać 2 ale może na pierwszy raz daj jedną a później stopniowo zwiększaj :-p

Avanti - ja też mam niejadka - a właściwie NIEJADKE :p nam cięzko było do 5 dobić teraz nasz cel to 6 :p :) i tak samo myśle co zrobić zeby jej rozepachać żołądek jakos :p teraz troche lepiej bo właśnie średnio na 3 dni wychodzi 600 - ale inaczej karmie i częsciej i nawet jak je po 30 ml to sie ciesze :/ - i też sie nie płącze na jedzenie - w nocy po 8-9 godzinach przerwy płacze za butlą! ;p

cieszę się że nie jestem sama bo już się martwiłam że tylko mój Alanek taki anorektyk i Ewelci Szymuś też taki niejadek :sorry2:

MojeMaleństwo Amelka to niezły klocek sie robi:tak: i cieszę się że rehabilitacje i ćwiczenia pomogły i Amelka taka silna kobitka :-D

Ja od wczoraj tez mam niejadka..:-( ale to raczej przez te upaly..

reklama
Do góry