reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

Małgosia non stop chce być przy cycu, non stop chce ssać ....:confused2::confused2: ostatnio jej się jakoś odmieniło, wcześniej dałam smoczka i było okey, a teraz pluje nim na odległość.... chciała by spać z cyckiem, co ja ją do łóżeczka to ta się budzi po 15 minutach bo się orientuje, że cycek jej uciekł .... :confused2::confused2: kuchnia, zdecydowanie to duży minus gdy się karmi piersią:sorry:

reklama
ja okresu tez jeszcze nie dostalam... mialam spore krwawienie przez jakies 2tyg ale to przez tabsy "Azalia"-to te co mozna w trakcie karmienia stosowac.
Mnie tez cos wczoraj zemdlilo ale to w ogle taki dzien mialam ze lazilam jak pijany kot

a ja slyszalam ze idealnie jest jak dziecko jest na tym samym centylu z waga i wzrostem... wiec u mnie idealnie nie jest, bo Majka wzrostowo jest juz prawie na 100, a wagowo kolo 70:baffled: za tydz mam szczepienie to zobaczymy ile wazy...
Madzik, ja bym sie cieszyla jakby mi cora tyle przybierala, a tak to mam takie mysli ze pokarm mam jakis gorszy... bo pod dostatkiem to jest go na pewno. Inna sprawa ze straszlwie ulewa a ten srodek zageszczajacy co mi przepisala lekarka to dzialal przez 2dni i znowu sie zaczelo wymiotowanie na odleglosc:-(

madzik_- a wes przestań słuchac się tej baby- matki mają istynkt- jeśli uważasz, że jest wszysko ok, i według Ciebie dzieciatko nie jest za grube, więc...za przeproszeniem -WALIĆ CO MÓWIĄ WSZYSTCY W KOŁO!!! ja też bez przerwy słyszę że Szymon jest taaaki wielki i gruby!!! no i co z tego, wedlug mnie wcale nie jest gruby, tylko ma pulchniutkie nogi, rączki i pucołowatą buzie-I CO Z TEGO????

A Dominik dzisiaj nauczył się obracać na boki, a właściwie na prawy bok. Zabawki łapie bez problemu, ale obrotów jeszcze nie robi. Mam nadzieję, że niebawem zacznie.:tak::tak::tak:

Ja tez nie uwazam ze Martynka jest gruba :-DDla mne jest najpiekniejszym aniolekiem na swiecie :tak:a lepiej zeby jadla niz miala problem z jedzeniemi byla niejadkiem to jest najgorsze co moze byc niejadek w domu:eek::baffled:

Tak, Atsonia - są postępy! :-D:-D Mała pięknie łączy rączki "do symetrii" i właśnie zaczyna wyciągać rączki po zabawkę. Łapie też za smoka w buzi. Nie podpiera się nadal na rączkach leżąc na brzuszku - jeszcze dam jej troszkę czasu.

Ja tez dołaczam sie do tych co maja wieksze dzieci:-) tez wszyscy naokoło mówia ze Nadia to nie wyglada na 4,5 m-ca a na min pól roku albo i wiecej. i ze to taki mały tłuścioszek:szok: Oni chyba tłuścioszka nie widzieli:wściekła/y: tez nie zamierzam jej głodzic bo wg mnie jest ok, jest długa ale to chyba normalne skoro ja mam 173cm a Paweł 190cm:-D
Madzik nie przejmuj sie i olej ta głupia babe;-)

reklama
Olewam aczkolwiek dziwnie mi sie zrobiło.:baffled:
Jakoś kiedyś większość dzieci jak była mala było pulchniutkich i rumianych i niekoniecznie w dorosłym zyciu sa tłuścioszkami:tak: znaczenie mają późniejsze tez nawyki żywieniowe i ilość ruchu a nie w obecnym czasie:eek:
Zresztą Oliwier też jest wysoki więc nie ma czym się przejmowac...:tak:

Do góry