reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Wszystko o szyjce macicy

pamietajcie ze relanium ma długi okres trwania. ale widze ze dosc powszechnie jest stosowane. ciekawe dlaczego ? musze podpytac

reklama
Hydroxyzyna jest cieniutka, ogłupia i tyle. W głowie się troszkę kręci, Ja mam 1 . Więć prawie nic, żeby spać całą noc to muszę brać 3 w odstępach czasu, które lekarz zapisał.
Z Olką brałam relanium, wtedy to pół ciąży przespałam, z łóżka nie wstawałam wcale.
Lindsay,
Ginowie z różnych przyczyn zapisują środki uspokajające w 3 trymestrze. Mi zapisał, ponieważ powiedział, że przy fenoterolu mogę mieć stany lękowe i niepokój, drżenia, pocenie itd (patrz ulotka). Miałam wszystko! Więć jak zaraz po dawce leków, wezmę hydroxyzynę to jakoś mi lepiej, przynjmniej się nie trzęsę.
Innym podają żeby leżały. Np. w szpitalach na patologii bardzo popularna drażetka!!! ;)

ja wiem ze uspokaja itp, ale zastanawiam sie dlaczego właśnie relanium, a nie inny lek .hydroxyzyna ok. ale musi być w porzadku z tym relanium, bo by przeciez nie przepisywali. zresztą lepiej sie uspokoic, niz meczyć dzidzię nerwami i skurczami.

ja dostawalam relanium bo cały czas płakałam i zadawałam za duzo męących pytań....w ten sposób mieli mnie z głowy...

Mnie jakos dziwnie przeraża relanium u kobiet ciężarnych - mam złe skojarzenia. Pamiętam jak nam przywozili do domu dziecka kilkudniowe dzieci uzależnione od alkoholu czy narkotyków (kochane mamusie) to żeby te biedactwa mogły normalnie funkcjonować też musiałyśmy podawać im relanium, wprawdzie minimalne dawki, ale jednak.
No ale myślę, że skoro lekarze podają ten specyfik ciężarnym, to wybierają mniejsze zło i wiedzą co robią.

A ja mam pytanie - w trakcie wizyty gin powiedział mi, że szyjka jest twarda, ma 2 cm i że nic nie powinno dziać się wcześnmiej. Mnie trochę dziwią te 2 cm, wcale nie wydaje mi się, że to sporo biorąc pod uwagę, że teramin mam na 22.10. Czy na tym etapie ciązy 2 cm są faktycznie OK? Bo ja dość intensywnie żyję.... a nie chciałabym któregoś pięknego dnia wylądowac w spzitalu na podtrzymaniu...

ina07 ja po założeniu pessara przez 2 dni czułam kłucia w dole brzucha,ogólnie to byłam okropnie obolała ale to przechodzi,pewnie już dzisiaj nie wiele czujesz.Teraz na dzień dzisiejszy kompletnie go nie czuję zresztą od początku nie czułam pessara tylko takie kłucia w podbrzuszu.
magdusiek no mnie się wydaję ta Twoja szyjka przykrótka ale być może faktycznie na tym etapie ciąży może taka być...Na wszelki wypadek oszczędzaj się i zkonsultuj to z innym lekarzem.Mnie by to nie dało spokoju

reklama
ina07 tak mieć nie powinnaś. byc moze pessar zmienił pozycje. skontaktuj sie z lekarzem. kłucie w brzuchu moze byc przy chodzeniu, ale nie takie jak opisujesz. spprawdz to koniecznie.
magdusiek szyjka sie powoili juz skraca. kanał jest zamkniety to najwazniejsze. ale z zyciem to i tak przystopuj ;) :)

Do góry