reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

wszystko o wózkach...

Te klasyczne wózki na pompowanych kołach są bardzo wygodne, zwłaszcza na zimę bo super po sniegu się pcha. Sama miałam Jedo Bartatinę coś w tym stylu i nie było problemu na zaspach.
Nie wiem jak ten ale np Jedo ma ferelna spacerówke tzn szelki są wszyte zbyt wysoko i dziecko wysuwa się i zjeżdża siedząc krzywo, no chyba że teraz to ulepszyli.
To mnie z ta spacerowka w Jedo zasmucilas :baffled: bo my wlasnie zdecydowalismy sie na Jedo Bartatine Alu Plus Classic i tam oczywiscie w zestawie jest spacerowka. Czy taka mialas? Kiedy kupowalas wozek i ktory dokladnie model?
Jesli to ta, to musze sie w sklepie zapytac jak bedziemy zamawiac ten wozek czy moze to juz poprawili.

reklama
zgadzam się. Ja też miałam Bartatinę, model z 2008r., byliśmy w spacerówce 2razy na spacerze, po czym kupiliśmy Pliko. Gondola i wersja głęboka - cudowna. Spacerówka - tragedia. Marita ma lepiej 'wyprofilowaną' spacerówkę, a model ten sam praktycznie. Ja właśnie wypatrzyłam se Bartatinę na Alle, chyba się zdecyduję, 160zł, sama wersja głęboka. Cena super, i tylko gondolka, tak jak chciałam. I chyba nie będę więcej kombinować. Wózek używany półtora roku, a wiem że jak na ten model to nie tak strasznie dużo żeby było widać zniszczenie,bo jeśli o to chodzi, to nie polecam używanych Mutsiaków, bardzo szybko widać przerysowania i w ogóle jakoś się wycierają itp.

Dzieki dziuba :-) A jaka dokladnie spacerowke pozniej kupiliscie. Jesli jestes z niej tak bardzo zadowolona to wzielabym ja pod uwage przy zakupie spacerowki na sezon wiosenno-letni w nastepnym roku :-)

Dziuba bez urazy, ale jak czytam o dzieciach ponad 2 lata w wózkach to mnie strzela :wściekła/y: nasza przestała całkiem korzystać z wózka na jesieni, więc miała nie całe 1,5 roczku. Teraz ma dwa latka to jej zakupiliśmy rowerek taki do pchania i jak gdzieś na dłużej idziemy to go zabieramy O taki:

Zobacz załącznik 357230

ale też częściej chce biegać niż być w nim pchana.

Kasia moja jak miała roczek to już nie chciała w wózku siedzieć, ale ja piechur jestem, akurat mieszkaliśmy nad samym morzem, ja nie pracowałam, więc potrafiłam z półtorarocznym dzieckiem przejść deptakiem z Gdańska do Gdyni na piechotę, cały dzień na spacerze, to nie wyobrażam sobie isć za rączkę.

Bluetooth - kupiliśmy Pliko P3, firmy Peg Perego. Fajna, mocno zabudowana więc na zime ok, w ogóle porządna firma i porządny wózek, ALE dość ciężki (8kg), jak mała miała półtora roczku to jak usiadła i jeszcze zakupy pod spodem to ciężko mi było. Teraz przy drugim będę kupować inny wózek, choć tej samej firmy, Peg Perego Aria, łatwiejszy w prowadzeniu bo ma jedną rączkę, lżejszy o 3kilo (to duuużo!!) i połowe tańszy. Ale to dopiero też na wiosnę będziemy zmieniać.
Ale nie sugeruj sie tylko moją opinią, każda mama wybiera najodpowiedniejszy dla niej wózek, Magda też używałam Pliko i była bardziej zadowolona :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
kasiula to masz pewnie taki jak ja. Bo chyba te najnowsze modele mają inne kółka..ale tamte, które mamy sa super, bo jak pisałam sprawdzone już przeze mnie:-)

To mnie z ta spacerowka w Jedo zasmucilas :baffled: bo my wlasnie zdecydowalismy sie na Jedo Bartatine Alu Plus Classic i tam oczywiscie w zestawie jest spacerowka. Czy taka mialas? Kiedy kupowalas wozek i ktory dokladnie model?
Jesli to ta, to musze sie w sklepie zapytac jak bedziemy zamawiac ten wozek czy moze to juz poprawili.

Ja miałam właśnie Jedo Bartatine i tak samo jak dziuba przesadziłam małą do Pliko bo krew mnie zalewała ciągłym podnoszeniem córki do góry. Wózek kupiłam w 2007 ale wątpie zeby to poprawili. jeśli masz jakieś dziecko w rodzinie czy wśród znajomych takie w wieku w jakim chciałabyś przesadzić do spacerówki to możesz przyłożyć i zobaczyć czy poprawili szelki.
Jako gondola będziesz zadowolona z wózka.

dzieki sinka to juz wiem na pewno ze raczej kupimy porzadna spacerowke. I tak w sumie chcielismy tak zrobic wiec chce teraz zebrac pare faworytow zebym miec na pozniej z czego wybierac :-)

Wyslalam wlasnie maila do Jedo z zapytaniem czy poprawili te szelki. Zobaczymy co odpisza i kiedy :-)

Ostatnia edycja:
Ja dzisiaj na mieście widziałam wózek x lander i przyznam, że wydał mi się całkiem fajny...:) Chyba w końcu będę musiała się wybrać gdzieś do sklepu żeby zacząć oglądać na żywo, a nie tylko w internecie...Bo z tego oglądania w necie nic nie wynika...a ten x lander to jest chwalony więc moje wrażenie chyba nie było spalone:-)

reklama