reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

wszystko o wózkach...

reklama
cześć dziewczynki
To będzie nasze drugie dziecko ( 2 lata różnicy) ale tym razem juz po doświadczeniach kupuje nowy wózek. I pomyslałam że Wam napisze moje przemyślenia.
Ja postawię teraz na dużą, porządną gondolę (nie zestaw 3 w 1) a wiosną przenoszę maluszka do lekkiej spacerówki (mam maclarena xlr).
Dla mnie teraz liczy sie aby
gondola miała podnoszone oparcie (ale była gondolą a nie rozłożoną spacerówką)
Wózek mieścił się do auta i dało się montować fotelik samochodowy w nim ( większość można z adapterami)
koła były pompowane lub dobre piankowe
wózek miał skrętne koła
była dobra amortyzacja
gondola była umocowana wyżej niż niżej
Powtórzę za opinia sprzedawców - polscy producenci lepiej znają polskie chodniki ii dostosowują do nich wózki, natomiast wiele wózków zachodnich jest dobra na niemieckie czy holenderskie chodniki.

Ja skłaniam się ku wózkowi Jedo Bartatina Alu/Plus, ma dużą gondolę, duże pompowane koła ,a na tym mi najbardziej zależy.Myślałam też o Roan Martita, moja koleżnka go miała i bardzo sobie chwaliła. Oba wózki są dość do siebie podobne, ale miałam możliwość porównania ich w sklepie "na własnej skórze" i Jedo bardziej mi odpowiada.

Dziewczyny a co myślicie o X-lander XA??? Bo ja właśnie nad nim się zastanawiam :-) Znajoma miała ten wózek i bardzo była z niego zadowolona tyle że ona miała model z 2008r i teraz ten co jest jest troszkę inny,i kolory się zmieniły bo miała taki ładny odcień zieleni a ten co teraz jest nie jest ciekawy i jakbym już się zdecydowała na ten wózek to tylko czarny wchodzi w grę :-)

Ewelina ten Tako wyjdzie taniej w Polsce :tak: Same koszty wysyłki są 40 funtów plus te 309 funtów to prawie 350, a w Polsce na Allegro możesz już za 1195zł kupić i wysyłka jest gratis (oczywiście wysyłka do Polski). Czyli przyjmując, że funt jest teraz po 4,60 wychodzi, że ten wózek z ebaya wyszedłby 1420 zł, czyli ponad 200 złotych drożej plus jeszcze 184 złote za przesyłkę.
To już taniej by Cię wyszło jakbyś kupiła nawet w takim polskim sklepie dino.sklep, tam ten wózek jest po 1299 zł, a koszt przesyłki do 30 kg do UK jest 90 złotych ;-)

reklama
kostuska ja miałam x-landera xa, tylko też z 2007 r. teraz są inne koła i kolory. Byłam zadowolona, gdzies nawet na tym wątku bardziej opisałam ten wózek. Teraz nie kupuję drugiego, będzie ten stary.