reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WYPRAWKA - czyli rzeczy potrzebne dla dzidzi i mamy ;)

ania2004 a widzisz już coś jest na co można zapolować ;-)
ja też patrzyłam na angelcare bo wiem że dobra i sprawdzona marka, nawet się zastanawiałam nad kompletem niania+monitor ale to znów koszt...:crazy: sama już nie wiem...

reklama
Mam szał kupowania dla Księżniczki ciuszków . :o
No nie mogę się oprzeć po prostu . Jak widzę te małe śpioszki, skarpeteczki i sukieneczki to aż mi serce mięknie :D

kasia.natka - można , można mieć juz wszystko, a nawet więcej... ja tez mam sporo rzeczy po Alince, a niektóre (jak juz wiecie) potrafiłam kupić na etapie starania się o dzidziusia, bo była okazja - a nawet nie pomyślałam o tym, ze może nam sie nie udać zajść

Niani nie kupuję - mam swoją żywą i pewnie sprawdzi sie w 100% jak przy Alince.
Resztę mam. Oprócz ubranek unisex - do szpitala, mam jeden wór dla dziewczynki i jeden wór dla chłopca, tego na razie nie piorę, bo nie wiem z którego worka ciuszki będziemy używać.

katrina no niby wiem że można mieć wszystko co potrzebne ale przecież zawsze wpadną w oko jakieś zbędne rzeczy ;-) a niani to zazdroszczę...

Dziewczyny jeśli chodzi o kosmetyki dla dziecka to co kupujecie? Robię się coraz bardziej zielona jeśli chodzi o takie drobiazgi wyprawkowe.
I oto moja lista:

krem przeciwko odparzeniom
krem ochronny z filtrem
czym myć - oliwka do kąpieli, mydełko czy płyn i jakiej firmy
szampon

jedynie na oliwkę po kąpieli jestem zdecydowana, że będzie Bambino, bo bardzo mi pasuje

Dziewczyny jeśli chodzi o kosmetyki dla dziecka to co kupujecie? Robię się coraz bardziej zielona jeśli chodzi o takie drobiazgi wyprawkowe.
I oto moja lista:

krem ochronny z filtrem
szampon

jedynie na oliwkę po kąpieli jestem zdecydowana, że będzie Bambino, bo bardzo mi pasuje

kupiłam taką samą oliwkę, do tego do kąpieli Ziajkę natłuszczającą i Sudocrem, myślę, że na początek wystarczy, jeszcze tylko właśnie krem z filtrem, bo w końcu to czerwiec będzie, więc może w końcu będzie ładna pogoda

mlodak ja przed urodzeniem Kuby kupiłm sudocrem szampon Johnson's, mydełka Johnson's, oliwkę plus puder :tak:Oliwki naprawde mało użyłam, Kuba nie miał suchej skórki, a puder chyba raz:szok: teraz mam tylko sudocrem, szamponik plus mydełka:tak:
Chociaż w planach mam zamair dokupić ten puder w razie czego:-D U mnie Johnson's sie sprawdzil, mam nadzieje, ze teraz też tak będzie, dużo osob mowi, ze uczula. Kuba do dzisiaj uzywa tego szamponu i mydeł i nic sie mu nigdy nie działo. Krem z filtrem też mam, ostatnio sobie wlasnie prztypomnialam, ze to bedzie letnie dziecko;-)

I oto moja lista:

krem ochronny z filtrem
szampon

Ja upolowałam:
Oliatum krem do ciałka
Mustela filtr 50
Mustela na odparzenia
Mustela do kąpieli włoski/ciałko

reklama
Do góry