reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla bejbusia

reklama
hej :)
Chwalę się wyprawką mojego Bartka:

1. pajacyki:
pajacyki5bi.jpg

2. kompleciki: śpioszki + kaftaniki
kompleciki2ti.jpg

3.body i koszulki
body4pi.jpg

4.biały komplecik: śpioszki, kaftanik, czapeczka i buciki, które zostawiamy już jako "warstwę spodnią" do chrztu
chrzest6cy.jpg

5. kombinezonik
kombinezon0wg.jpg

6. czapeczki
czapki4kg.jpg

7. skarpetki i buciki
butki1se.jpg

8. śpiworek do wózka
piworek6nl.jpg

9. kocyki: mały do wózka i duży do wszystkiego ;)
kocyki3zw.jpg

10. wanienka i pojemniki na łóżeczko (z IKEI  ;D)
wanna8zv.jpg

11. rożek
roek8vr.jpg

12. kosmetyki mojego skrzata
kosmetyk9ch.jpg

To tyle na razie  ;)przepraszam, że zajęłam tyle miejsca ::)

kurcze, a ja sie moge pochwalic tylko jedna kurteczka. dzis ja cichaczem kupilam na ebay ;) trzeba czasem zgrzeszyc przez internet aby poprawic sobie humorek ;) oto ona, antkowa zimowka ;D
26a8.jpg

Kasiu, ale śliczne rzeczy, nasze dzieciaczki będą miały b. podobne kombinezoniki, fajniutkie są , prawda?
Dziewczynki, jak się Wam wydaje, czy taki spiworek będzie można wkłądac do spacerówki, czy koniecznie musi być to wózek głęboki czy gondola,zakładając, że nie będziemy się szlajać po jakimś zimnie?
Spacerówkę mamy całkiem fajną i może w ten sposób odpadł by nam kolejny wydatek

Dzięki dziewczynki :) Cieszymy się, że nasza wyprawka się podoba :)
W zasadzie to brakuje nam jeszcze jakiegoś sweterka cieplejszego na kaftanik pod kombinezonik, rękawiczek takich polarowych (choć w sumie są od kombinezonu ale mi się wydają duże jak na maleńką rączkę dzidziolka) no i pampersów w ogromnej ilości ;D Śpiworek i mały kocyk dotaliśmy od kuzynki, resztę trzeba było kupić. Dobrze, że już to za nami ;) Poza tym to chyba wszystko mamy. Oczywiście oprócz łóżeczka i wózka, to zamówimy wcześniej a tatuś odbierze po porodzie.

Sylwia, fajnie, że nasze dzieciaczki będą miały podobne kombinezoniki :) Wydaje mi się, że jeśli nie zakładasz częstych i dalekich podróży wózkiem w zimie to spacerówka Ci wystarczy. Zależy jeszcze jaka ona jest. Śpiworek na pewno idzie włożyć do spacerowki, kuzyn Bartka też jeździł w nim jeszcze jak skończył roczek w spacerowce (też zimowe dziecko) i z Bartkiem będzie pewnie tak samo :)
Buziaki!!!

reklama
Do góry