vanessa :-)
aurelia - tez mam posciel feretti! kupowalam taka, co moze byc i dla dziewczynki, i dla chlopca, hehe

i mam taka pomaranczowa z kwiatem i bezowa z misiem :-) ta z zyrafka i jungle baaardzo mi sie widza!! bardzo porzadna, nie spiera sie nic, troche sie tylko gniecie, niestety, i ciezko rozprasowac.. po kilku probach dalam sobie spokoj ;-) i przescieradla pasuja do lozeczek 140x70, wiec nie ma co kupowac kompletow. ja kupilam caly komplet - wypelnienia [z ktorych jestem bardzo niezadowolona, do tego stopnia, ze kupilam malemu zwykla koldre z ikei i do niej poszewki.. bo po prostu jest baaardzo ciepla, mlody wiecznie spocony - moze poza zima (mimo, ze u nas zawsze okno na noc otwarte). ale dla Maksia na poczatek sie nada, a moze i jemu cos lzejszego kupimy zamiast tego], poszewki, przescieradlo i ochraniacz. poszewki i ochraniacz rewelacja! cudnie sie prezentuje na lozeczku, i mieciutki mocno. i pasuje do tych z opuszczanym bokiem - wiadomo, troszke sie moze 'zlamie' w tym miejscu, ale mozna to np. zalozyc za materac i git :-)
pamietajcie, dziewczynki, szczegolnie te, ktore oczekuja chlopcow - kupcie jedno lub dwa przescieradla wiecej. moj sie okropnie przesikiwal w nocy, szok. nieraz dwa i trzy razy w nocy musialam go przebierac i cale lozko tez