reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla maluszków i ich mam

jesli chodzi o Avent to do laktarota sa dolaczone 2 male buteleczki ze smoczkami.
a ten zestaw... moze lepiej podliczyc ile wyjdzie za potrzebne artykuly pojedynczo i potem sie zastanowic???
poza tym smoczk mini (w calym zestawie jst ich az 6!!!) do butelki 260ml? malenstwo nie wypije az tyle mleka a starszakowi nie bedzie pasowal smoczek mini - i tak trzeba ten zestawik zmodyfikowac a same smoki tez kosztuja...

reklama
To ja powiem tak do 6 msc karmilam piersia wylacznie nie brak bylo zadnych na wszelki wypade mialam 1 butelke z aventu do herbatki ktorej zreszta pozniej nie dawala. Po szostym miesiacu zaczelam podawac soczki, kaszki i kupilam tylko jeden smoczek trojprzeplywowy z aventu jest chyba niezniszczalny. Nie ma sensu wydawac tylu pieniedzy na smoczki buteleczki bo one naprawde kosztuja majatek a moga sie nie przydac. Kupic ze dwie i wystarczy w zupelnosci nawet jesli karmienie bedzie sztuczne. I tak malutkie dziecko nie wypije wiecej jak na poczatki po 60-120ml moj synek ma 14msc a wypija tylko 200ml a i to nie zawsze.

Oczywiscie Aneczka sa dzieci glodomorki ale wieksza buteleczka przydaje sie znacznie poznie z tego co pamietam zaczelam 260tki uzywac jak maly mial z 8msc. Zreszta jedna w zupelnosci wieksza wystarczy i tak trzeba ja za kazdym razem wyparzac. Ale jak ktos chce przeplacac i ja nie mam nic przeciwko:-D

PISALAM WYZEJ RUBI KUPILAM JEDEN TROJPRZEPLYWOWY
mam go do tej pory do kaszek mleka
to jeszcze tylko dopisze ze na allegro za dwie buteleczki 125ml mozna zaplacic okolo16 zl a i duza buteleczke mozna dostac taniej takze ten zestaw wg mnie drogo wychodzi

Ostatnia edycja:
PISALAM WYZEJ RUBI KUPILAM JEDEN TROJPRZEPLYWOWY
odnosilam sie do postu aneczki a po prostu obie pisalysmy w tym samym czasie - twoejgo nie widzialam....
to jeszcze tylko dopisze ze na allegro za dwie buteleczki 125ml mozna zaplacic okolo16 zl a i duza buteleczke mozna dostac taniej takze ten zestaw wg mnie drogo wychodzi
zgadzam sie z toba ;-) dla mnie nieporozumieniem jest robienie kompletu smoczka mini z tak duza flaszka

a ja buteleczki miałam 3 - 2 małe które były z laktatorem i potem jedna dużą dokupiłam, smoczków kilka ale używane w sumie tylko 1 i 2 dosłownie po kilka razy jak pił moje mleko z butelki, a jak zaczął pic inne rzeczy to od razu z końcówki niekapka do aventu (sa takie miękkie od 3ego miesiąca) a kaszki nigdy nie pił z butelki tylko jadł łyzeczką - także nie ma sensu chyba robic zapasów od razu bo naprawdę nie wiadomo ile i czego bedzie się potrzebowało
a smoczki aventu sa chyba praktycznie nizniszczalne, ja swoje co prawda oddałąm kuzynce ale przypuszczam że jeszcze żyją ;)

O to dzięki Dziewczyny za radę :-)
W takim razie nie kupuję tego zestawu :tak:
Myślałam po prostu że trzeba mieć kilka butelek a nie tylko jedną i dlatego pomyslałam o tym zestawie bo wychodzi dużo taniej niż każdą rzecz osobno. :tak:

Karincia jesli nie uda ci się karmić piersią - a życzę żeby się udało - to wtedy pewnie warto kupić, ale w takiej sytuacji raczej nie...

reklama
wklejajcie babeczki wszystkie linki z których coś kupujecie albo z których warto zaopatrzyc sie w jakas pierdołe ale potrzebną później w okresie poporodowym:tak:
wszystko przeglądam- i niedługo musze zaczać kupować, bo nie mamy jeszcze nic - prócz jednej buteleczki Avent i jakiejś próbki kremu, którą dali mi gratis w przychodni:-) a jakis podarków od rodzinki raczej tez nei bedzie- bo nie ma od kogo...

mysle że na allegro mozemy wyszperać coś nieprzepłacając - bo kasiorki tez na to pójdzie:-p

na razie to ja kupuje szmatki dla siebie - jakieś tuniki itd. ale już stopuje bo nie wychodze w tym, a przeciez po musze sie próbować wciskać w dawne rzeczy...dobrze ze teraz chociaz taka moda - że ubrania mozemy kupować nie ciążowe a robić z nich ciążowe:-D

jeju tylko jak widze te majtasy przewiewne czy jednorazowe to sie zaczynam dygać co tam mi się bedzie w nich działo:shocked2:po porodzie...no ale twarde jestesmy to damy rade:tak:

Do góry