• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wyprawka dla maluszków i ich mam

Ja rowniez nie kupuje monitora moze i ciekawa rzecz ale przydaje sie dziecio z problemami oddychania, wczesniakom. Piersi rowniez nie hartuje same sie zahartuja przy karmieniu. Maltanu wcale az tak nie polecam na moje lepszy jest bephanten ale to juz kiedys pisalam i przydaje sie juz w szpitalu, na podraznione karmieniem brodawki. Ja napewno wezme go ze soba

reklama
ja tam piersi nigdy nie hartowałam i nie mam zamiaru to czy będą krwawić na początki karmienia czy nie to raczej niekoniecznie od tego zależy. ja zresztą mam już wycieki z piersi i to z jednej takie że jak się oprę i uciskam pierś to plamki mam wiec nie mam zamiaru piersi ruszać.
no właśnie miałam już wcześniej Was pytać czy macie wycieki - ja już muszę wkładać do biustonosza bawełniane wkładki, bo mam plamy na odzieży;
zastanawiałam się czy to dobrze czy źle i czy na tej podstawie można wywnioskować czy właśnie będzie pokarm (potem, po porodzie) czy raczej spodziewać się problemów; żadna z moich znajomych młodych mam nie miała wycieków przed 8 m-cem i nie wiem co myśleć;

stosowalam Maltan w pierwszej ciazy - ok. 25 tc pojawily mi sie wycieki siary i stosowalam wkladki laktacyjne - siara mi te wkladki przyklejala i bolalo przy odrywaniu - polozna polecila mi maltan. potem przy karmieniu nie mialam zadnych problemow z peknieciami, ranami, w ogole bylo bez problemow wiec teraz pojde znanym mi sladem ;-)
a maltan to wlasciwie glukoza.... z reszta... poczytajcie sobie same i zdecydujcie czy sie przyda....Maltan - Ginekologia Maltan Wskazania: Do stosowania przy niewielkich zapaleniach brodawek sutkowych, otarciach, pęknięciach skóry sutków w okresie karmienia piersią, a także do pielęgnacji brodawek sutkowych przed porodem i w okresie karmienia piers

Rubi że się tak zapytam jak się hartuje tym Maltanem piersi?
oops. zapomnialam odpowiedziec - smaruje sie nim brodawke i finito ;-) mozna tez uzyc wkladki latacyjnej zeby nie wysmarowac biustonosza ;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
no właśnie miałam już wcześniej Was pytać czy macie wycieki - ja już muszę wkładać do biustonosza bawełniane wkładki, bo mam plamy na odzieży;
zastanawiałam się czy to dobrze czy źle i czy na tej podstawie można wywnioskować czy właśnie będzie pokarm (potem, po porodzie) czy raczej spodziewać się problemów; żadna z moich znajomych młodych mam nie miała wycieków przed 8 m-cem i nie wiem co myśleć;
ja mam od ponad 2 miesięcy i bez wkładek się nie obejdzie
mówiłam o tym lekarzowi i jest to jak najbardziej normalna rzecz
kuzynce zaczęła lecieć siara pod koniec ciąży, także to sprawa indywidualna i nie ma się czym martwić :-)
a skoro już teraz leci, to pokarm powinien być po porodzie...

zalezy od gustu ;-)
i od tego jak bedziesz rodzila - te siateczkowe haczyly mi o szwy wiec wolalam te jednorazowki.
wielorazowe przylegaja do ciala a jednorazowki sa luzniejsze - w sumie nie czujesz ze cos na tylku masz ;-)

Karincia, ja poprzednio kupiłam jednorazowe, największy rozmiar a jak doszło co do czego to dupska w nie zmieściłam i miałam kłopot bo po cesarce musiałam mieć z wyższym stanem, to mi koleżanka kupowała nie wiadomo gdzie i przywoziła do szpitala. Ale ty jesteś szczupła więc powinnaś znależć jednorazowe. Tyle tylko pamiętam że położne w szpitalu wcale nie były zachwycone jednorazówkami, mówiły że się nie rozciągają i nigdy na nikogo nie pasują.

Ostatnia edycja:
ja majtki też już mam - te jednorazowe 7 szt bo mi sie takie poprzednio sprawdziły
piersi na razie nie hartuje, za jakiś czas poradze sie mojej połżnej czy coś robić, wycieki mam....

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry