reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla maluszków i ich mam

Ja rowniez nie kupuje monitora moze i ciekawa rzecz ale przydaje sie dziecio z problemami oddychania, wczesniakom. Piersi rowniez nie hartuje same sie zahartuja przy karmieniu. Maltanu wcale az tak nie polecam na moje lepszy jest bephanten ale to juz kiedys pisalam i przydaje sie juz w szpitalu, na podraznione karmieniem brodawki. Ja napewno wezme go ze soba

reklama
ja tam piersi nigdy nie hartowałam i nie mam zamiaru to czy będą krwawić na początki karmienia czy nie to raczej niekoniecznie od tego zależy. ja zresztą mam już wycieki z piersi i to z jednej takie że jak się oprę i uciskam pierś to plamki mam wiec nie mam zamiaru piersi ruszać.
no właśnie miałam już wcześniej Was pytać czy macie wycieki - ja już muszę wkładać do biustonosza bawełniane wkładki, bo mam plamy na odzieży;
zastanawiałam się czy to dobrze czy źle i czy na tej podstawie można wywnioskować czy właśnie będzie pokarm (potem, po porodzie) czy raczej spodziewać się problemów; żadna z moich znajomych młodych mam nie miała wycieków przed 8 m-cem i nie wiem co myśleć;

stosowalam Maltan w pierwszej ciazy - ok. 25 tc pojawily mi sie wycieki siary i stosowalam wkladki laktacyjne - siara mi te wkladki przyklejala i bolalo przy odrywaniu - polozna polecila mi maltan. potem przy karmieniu nie mialam zadnych problemow z peknieciami, ranami, w ogole bylo bez problemow wiec teraz pojde znanym mi sladem ;-)
a maltan to wlasciwie glukoza.... z reszta... poczytajcie sobie same i zdecydujcie czy sie przyda....Maltan - Ginekologia Maltan Wskazania: Do stosowania przy niewielkich zapaleniach brodawek sutkowych, otarciach, pęknięciach skóry sutków w okresie karmienia piersią, a także do pielęgnacji brodawek sutkowych przed porodem i w okresie karmienia piers

Rubi że się tak zapytam jak się hartuje tym Maltanem piersi?
oops. zapomnialam odpowiedziec - smaruje sie nim brodawke i finito ;-) mozna tez uzyc wkladki latacyjnej zeby nie wysmarowac biustonosza ;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
no właśnie miałam już wcześniej Was pytać czy macie wycieki - ja już muszę wkładać do biustonosza bawełniane wkładki, bo mam plamy na odzieży;
zastanawiałam się czy to dobrze czy źle i czy na tej podstawie można wywnioskować czy właśnie będzie pokarm (potem, po porodzie) czy raczej spodziewać się problemów; żadna z moich znajomych młodych mam nie miała wycieków przed 8 m-cem i nie wiem co myśleć;
ja mam od ponad 2 miesięcy i bez wkładek się nie obejdzie
mówiłam o tym lekarzowi i jest to jak najbardziej normalna rzecz
kuzynce zaczęła lecieć siara pod koniec ciąży, także to sprawa indywidualna i nie ma się czym martwić :-)
a skoro już teraz leci, to pokarm powinien być po porodzie...

zalezy od gustu ;-)
i od tego jak bedziesz rodzila - te siateczkowe haczyly mi o szwy wiec wolalam te jednorazowki.
wielorazowe przylegaja do ciala a jednorazowki sa luzniejsze - w sumie nie czujesz ze cos na tylku masz ;-)

Karincia, ja poprzednio kupiłam jednorazowe, największy rozmiar a jak doszło co do czego to dupska w nie zmieściłam i miałam kłopot bo po cesarce musiałam mieć z wyższym stanem, to mi koleżanka kupowała nie wiadomo gdzie i przywoziła do szpitala. Ale ty jesteś szczupła więc powinnaś znależć jednorazowe. Tyle tylko pamiętam że położne w szpitalu wcale nie były zachwycone jednorazówkami, mówiły że się nie rozciągają i nigdy na nikogo nie pasują.

Ostatnia edycja:
ja majtki też już mam - te jednorazowe 7 szt bo mi sie takie poprzednio sprawdziły
piersi na razie nie hartuje, za jakiś czas poradze sie mojej połżnej czy coś robić, wycieki mam....

reklama
Do góry