reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla maluszków i ich mam

to chyba skuszę się na usztywniany, bo to moje pierwsze dzieciątko i już od samego patrzenia na maleńkie ciuszki mam wątpliwości czy rączek nie powyrywam:zawstydzona/y: wiem wiem, wprawa przyjdzie z praktyką, ale wiecie, jakieś tam lęki mam;

i podobnie jak część z Was nie wiem na jakie ciuszki się nastawić do szpitala i tuż po; niby sierpień, więc raczej ciepło, ale czy to oznacza, że te krótkie body (rampersy?) + skarpetki będą ok? czy takiego maluszka w szpitalu nie lepiej ubrać jednak w coś z długim rękawkiem? jakieś pajacyki?

reklama
No ja mysle ze mimo lata, noworodek jeszcze nie potrafi tak do konca regulowac temperatury i szybko sie wychladza i same body czy rampersiki moga nie wystarczyc. Ja raczej nastawiam sie na cienkie spioszki. Zreszta niewiadomo co to za lato bedzie, moze akurat byc plucha i zimno. Trzeba sie nastawic i na to i na to.

No ja mysle ze mimo lata, noworodek jeszcze nie potrafi tak do konca regulowac temperatury i szybko sie wychladza i same body czy rampersiki moga nie wystarczyc. Ja raczej nastawiam sie na cienkie spioszki. Zreszta niewiadomo co to za lato bedzie, moze akurat byc plucha i zimno. Trzeba sie nastawic i na to i na to.
ja myśle,ze takiego noworodka to raczej przez pierwszy tydzień trzeba zakładac długi rękawek i śpioszki i tak bedziemy je przykrywac,a moze potem coś cieńszego dopiero

tak też mi się wydawało właśnie...
jak ja się nie mogę doczekać tego berbecia, chyba przez siedzenie w domu za dużo myślę o tej wielkiej zmianie jaka nastąpi w naszym życiu; ale niech sobie siedzi bobo w brzuszku tyle ile trzeba:tak:

tak też mi się wydawało właśnie...
jak ja się nie mogę doczekać tego berbecia, chyba przez siedzenie w domu za dużo myślę o tej wielkiej zmianie jaka nastąpi w naszym życiu; ale niech sobie siedzi bobo w brzuszku tyle ile trzeba:tak:
ja tez juz bym bardzo chciała,ale daleko mam jeszcze i to mnie smuci

w szpitalu daja ciuszki z dlugim rekawkiem. na wyjscie polozna mi go tak opatulila ze sama bylam w szoku ale akurat tego dnia jak wychodzilismy to chlodno bylo...

ja zabiore duzo - i krotkie rekawki i dlugie - duzo miejsc ta wyprawka nie zajmuje, duzo nie wazy a lepiej miec wiecej niz mniej ;-)

aha... kiedys pytalyscie czy w szpitalu cos daja czy wszystko trzeba miec swoje - mojemu Jaskowi dali wszystko - od pampow, kremu, ubranek do rozka ;-)

Ja wróciłam z zakupów .Zaopatrzyłam się w rożka ,dwa koce (cienki i gruby),dwa okrycia kąpielowe i zapłaciłam zaliczkę na wózek ale kazałam sobie przywieśc jesgo dopiero na początku sierpnia.chciałam jeszcze pościeo kupic chociaz jeden komplet ,ale fajnych kolorów nie mieli z internatu zamówię w takim razie.I z grubsza wyprawkę bede miała z głowy.Potem jeszce łózeczko dokupię i parę drobiazgów.

reklama
Do góry