reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla maluszków i ich mam

reklama
ja poczekam na wypłatę i wtedy uzupełnię wyprawkę o akcesoria pielęgnacyjne dla maluszka i dla siebie; z łóżeczkiem, pościelą czy wózkiem i tak się na razie wstrzymujemy, bo nie wiem czy nie weźmiemy od rodzinki jednak (jak się w końcu dowiemy jakie mają parametry itd.);

właśnie, tak przy okazji - czy wyjmowane pręty w łóżeczkach są bardzo przydatne? czy one są po to, by silniejsze i nieco starsze dzieciątko nie wypadło usiłując się wydostać górą?

w szpitalu daja ciuszki z dlugim rekawkiem. na wyjscie polozna mi go tak opatulila ze sama bylam w szoku ale akurat tego dnia jak wychodzilismy to chlodno bylo...

ja zabiore duzo - i krotkie rekawki i dlugie - duzo miejsc ta wyprawka nie zajmuje, duzo nie wazy a lepiej miec wiecej niz mniej ;-)

aha... kiedys pytalyscie czy w szpitalu cos daja czy wszystko trzeba miec swoje - mojemu Jaskowi dali wszystko - od pampow, kremu, ubranek do rozka ;-)

Z tego co się orientowałam w szpitalu, w którym będę chciała rodzic należy mieć wszystko swoje. Od pampersów zaczynając, a na ubrankach kończąc.

Jeżeli chodzi o wyciągane szczebelki, są przydatne kiedy nasz szkrabek zaczyna kombinować jak wyjść z łóżeczka. I kiedy grozi mu wypadnięcie z niego, ułatiwamy mu zadanie...

Ja zakupiłam rożek miękki wraz z całym kompletem pościeli do łóżeczka i wózka. Kupiłam go raczej z myślą o mężu, ponieważ ja ogłady z maleństwem nabrałam przy bracie, natomiast mój mąż nigdy maleństwa na rękach nie trzymał. Jak dostawał kilkotygodniowego chrześniaka na ręce, błagalnym wzrokiem szukał chętnych do przejęcia maleństwa :-D

Mam nadzieje, ze miękki rożek spełni swoją funkcje...
Tak ja miałam z pierwszym dzieckiem miękki rożek bo tych usztywnianych nie było i byłam zadowolona i teraz też taki kupiłam ,jakos nie mogę sie przekonac do tego usztywnianego .Może jakbym spróbowała to byłoby inaczej,ale myslę,że taki tez starczy.

Proba wklejenia zdjecia:tak:

Udalo mi sie:-) No to teraz na prosbe dziewczyn powklejam troszke zdjec ciuszkow dla malej:-)

Załączniki

• 100_2277.jpg
    100_2277.jpg
    23,9 KB · Wyświetleń: 55
Ostatnio edytowane przez moderatora:
c.d.

Załączniki

• 100_2278.jpg
    100_2278.jpg
    19,1 KB · Wyświetleń: 47
  • 100_2279.jpg
    100_2279.jpg