reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla maluszków i ich mam

Ale masz fajnie.:-)
Ja się coś zebrać nie mogę, żeby torbę spakować. Wszystko leży poprasowane, poukładane w szafie i w szufladach;-)
A ten czas leci...
A dla dzidziusia brakuje mi różnych rzecz, ale zrobiłam listę i napisałam gdzie co kupić, więc w razie czego to mąż kupi:-)
mi brakuje woze, kosmetyki, pieluchy i butelki.... przewijak:shocked2:
tez jeszcze tego jest,,, ale powli sie zbiera do kupy;-)

reklama
dziewczyny, wczoraj spakowałam torbę do szpitala, jeszcze parę rzeczy muszę do niej dołożyć i stwierdzam, że już mi miejsca brakuje! czy Wy bierzecie 1 torbę i tam się Wam wszystko mieści??
dodam, że pakowałam naprawdę niezbędne rzeczy z listy szpitala, w którym chcę rodzić, i to nie brałam np. całego opakowania pampersów, tylko pojedyncze sztuki itp.
na pewno będę miała osobną małą torbę-kosmetyczkę na podstawowe kosmetyki dla siebie, tak żeby potem nie grzebać w torbie tylko mieć pod ręką i tylko dobierać np. podkład poporodowy czy gatki jednorazowe przy pójściu do wc, no ale i tak nie zmieści mi się wszystko pozostałe w tą główną...
jak to wygląda u Was?

a pościel chyba założymy jak już wrócimy z maleństwem ze szpitala, to dużo czasu nie zajmie, a będzie przynajmniej świeżutka;

cześć dziewczyny ja tez wróciłam ze sklepu , obiad już na piecu mąż dalej walczy z pokojem wiec mam chwile torbę do szpitala już w połowie spakowałam muszę jeszcze dokupić wkładki , podkłady , bieliznę jakąś jednorazowa i rożek dla dzidzi , a cha i mam pytanie czy wy bierzecie do szpitala sztućce talerzyk i szklankę bo ja wcześniej nie brałam nic z tych rzeczy ale rodziłam na izbie nie w szpitalu a koleżanki radzą żeby wziąć sama nie wiem

dziewczyny, wczoraj spakowałam torbę do szpitala, jeszcze parę rzeczy muszę do niej dołożyć i stwierdzam, że już mi miejsca brakuje! czy Wy bierzecie 1 torbę i tam się Wam wszystko mieści??
dodam, że pakowałam naprawdę niezbędne rzeczy z listy szpitala, w którym chcę rodzić, i to nie brałam np. całego opakowania pampersów, tylko pojedyncze sztuki itp.
na pewno będę miała osobną małą torbę-kosmetyczkę na podstawowe kosmetyki dla siebie, tak żeby potem nie grzebać w torbie tylko mieć pod ręką i tylko dobierać np. podkład poporodowy czy gatki jednorazowe przy pójściu do wc, no ale i tak nie zmieści mi się wszystko pozostałe w tą główną...
jak to wygląda u Was?

a pościel chyba założymy jak już wrócimy z maleństwem ze szpitala, to dużo czasu nie zajmie, a będzie przynajmniej świeżutka;
Ja też się właśnie zastanawiałam czy nie spakować wszystkiego do walizki podróżnej. Bo do takiej "zwykłej" torby też się wszystko nie pomieści.
Jak leżałam w szpitalu pare m-cy temu to mąż codziennie coś mi dowoził, a przecież miałam rzeczy tylko podstawowoe rzeczy dla siebie.

Jeszcze nie mam listy, ale wstępnie planuję walizę na kólkach. Wyląduje pod łóżkiem, a i targać będzie łatwiej.

O matko! Właśnie przeżyłam szok.
Ja nawet się nie zabrałam za wyprawkę, a niektóre już popakowane!
Chyba się muszę zabrać za zakupy, bo dziecko się urodzi, i dopiero będzie niespodzianka...

Taszka ja biore sztucce i kubek bo u nas po prostu tego nie daja trzeba miec swoje. Oprocz tego papier toaletowy nawet bo jak bedzie tak jak zawsze to moze zabraknac:angry::angry:Nie wiem gdzie ja to wszystko zapakuje z pewnoscia jedna torba nie wystarczy:baffled:

Taszka, ja myślałam,żeby spakowac tylko sztućce. Talerzyki jak coś to w szpitalu mają.
A i biorę jeszcze ręczniki papierowe, bo gdzieś czytałam, że nimi najlepiej krocze osuszać.

Ostatnia edycja:
źle się wysłowiłam - spakowałam właśnie walizkę na kółkach, tyle że tą mniejszą od kompletu (wymiary 50x40), i właśnie do niej już mi się nie mieszczą rzeczy... a Wy bierzecie takie te duże walizki? podacie wymiary......?:confused:

agusia - toż to moje pierwsze i tyle obaw i lęków, że ho ho! i jak pomyślę, że w sumie za 6 tygodni ciąża będzie już uznana za donoszoną, to wolę być już teraz przygotowana:)

Ostatnia edycja:
reklama
U nas sztućce i kubek trzeba mieć swoje, talerze dają. Papier też wolę swój, pzrzynajmniej biały i miękki.

Do góry