reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla maluszków i ich mam

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
W Ene Due Rabe :-) więc po pracy możesz zjechać ;-) i przymierzyć.
Mają kilka różnych modeli i cena w zależności od modelu.
Proponuje najpierw sprawdzić cenę na allegro + przesyłka i porównać.
Ja kupiłam w sklepie, bo model co wybrałam był tańszy, ale wiem, że nie wszystkie taniej wychodzą :baffled:.

Dziękuje Ci bardzo. Jutro może się tam wybiore :-)

..ale mam zły humor :-:)-:)-(
Przyszła mi dzisiaj ta pościel, która zamówiłam z Allegro i nie ma w paczce rożka, więc napisałam do baby że go nie ma i żeby mi jak najszybciej go dosłała :wściekła/y:
Myślicie że zrobi to??
Wkurza mnie że nie ma do niej telefonu tylko mail.
Ale jeśli do końca tygodnia mi nic nie odpisze to pakuje to wszystko i zwracam w pizdu :angry::wściekła/y::angry::wściekła/y:

Spokojnie. Myśle, że babeczka przez nieuwage zapomniała spakować. Napisz do niej i poczekaj...

Chyba w końcu muszę się wybrać do apteki i zrobić ostatni zakup między innymi gaziki i spirytusik itp.

Najpierw wydobrzej, a potem dokupisz co będzie trzeba. I tak wszystkie macie więcej niż ja...

A może jest jakiś płyn w aptece specjalny do pępuszka?? :tak:
I jeszcze jedno pytanie, Dziewczyny jakiej wielkości kupujecie kocyk akrylowy?? :-)

Ja również jestem ciekawa jaką wielkość koca radzicie. We wcześniejszych wypowiedziach mówiłyście o cieńkich i grubszych kocykach. Jak poznać, który jest który np na aukcjach allego?? Bo chyba cena nie jest miernikiem grubości??

Karincia mysle że dosle - jesli to sprawdzony sprzedawca i duzo sprzedaje to pewnie pomyłka, ja bardzo dużo kupuje na allegro i też parę pomyłek naprawionych przez psrzedawce mi się zdarzyło...no ale wiadomo-to wkurza...
tych gazików ja tez nie polecam bo suche sa a my mieliśmy spirytus jakiś z apteki robiony i moczyłam zwykły gazik w tym spirytusie, owijałam kikusik - odpadł po 5 dniach
co do bodziaków kopertowych - ja am chyba ze 3 sztuki ale akurat nie lubiłam ich bardzo ...mój mały był krecący i sztywny szybko i wolałam przez głowę a jak miała dopasowywać te wszystkie zatrzaski po bokach do siebie to mnie trafiało ...no ale to wszystko kwestia gustu - wyjdzie w praniu...a dziś widziałam w leclercu zestawy bodziaków kopertowych

Otoz to Baska ubrac body kopertowe to tez sztuka. Kiedys kazalam mezowi zalozyc takie body na Mateuszka i modzil przy nich chyba z pol godziny a na koniec rzucil nimi o sciane i powiedzial ze sama mam mu je ubierac:dry:Choc ja je lubilam ale tez czesto sie gubilam jaki zatrzask do ktorego pasuje:dry:

ja mam zamiar dopiero kupić taki kocyk, bo teraz to on będzie za gruby na lato, a na jesień-zimę będzie jak znalazł :tak:
no i myślę, że nie ma co kupować większego za bardzo, bo dziecko się pod nim "zgubi"...
a na pępek to kupię spirytus, na pewno się nie zmarnuje

Ostatnia edycja:
Efe - a ta posciel to faktycznie ma taki dziwny wymiar jak napisali - 110 szerokości?
Długość poszwy na kołdrę: 125 cm
Szerokość poszwy na kołdrę: 110 cm
Długość poszewki na poduszkę: 35 cm
Szerokość poszewki na poduszkę: 55 cm

Ale ja kupiłam też w Ikea'i kołderkę i poduszkę pasującą do tych pościeli, żeby się nie zastanawiać nad rozmiarem ;-)
A resztę pościeli mi mama ma uszyć więc tylko jej podam rozmiar:sorry2:

Mam nadzieję że macie rację co do mojej felernej przesyłki :wściekła/y:
Znalazłam telefon do tej babki więc jutro tam zadzwonię :tak:
Ja jakoś też nie mam ani jednej pary bodziaków kopertowych :baffled: i teraz sie boję że to błąd :confused:

reklama
Do góry