reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla maluszków i ich mam

Jedna moja kolezanka z druga(tez w ciazy,miesiac dalej jak ja)twierdzi,by ochraniaczy na lozeczko nie zakladac bo to utrudnia cyrkulacje powietrza i przyczynia sie do smierci lozeczkowej u dzieci :no: Ja takowe ochraniacze planuje zakupic,bo u kolezanki takie gadanie bierze sie raczej ze skapstwa.A co do poduszki do karmienia to ja mam poszewke sciagana i zero problemu z jej wypraniem:happy2:

reklama
JestemJolka ;-) nie przejmuj sie tak! ja pierwsze dziecko wpakowalam w ciuszki wyprane w zwyklym proszku bo przed porodem lezalam ciurkiem 5 tygodni w szpitalu i wyprawke przygotowala mi mama, ktora nie miala zielonego pojecia ze trza te ciuszki w specjalnym proszku wyprac... zaczelam uzywac Loveli po powrocie do domu bo dostalam ja w szpitalu ;-) po jakims czasie doszlam do wniosku ze skoro Jaskowi nic sie nie dzieje jak przytula sie do moich ciuchow wypranych w persilu sensitive to... zaczelam prac w "doroslym" proszku i bylo OK a przynajmniej nie mialam problemu ze jego ciuchow jest za malo zeby nastawic pralke ;-)

a i jeszcze jedno... pierzecie ciuszki i posciele maluchow w specjalnych proszkach a swoja posciel??? dziecko czasem sie przeciez w niej znajdzie...

a co do ochraniaczy to... na razie sa zupelnie niepotrzebne...i ja nie bede zakladala na calosc zeby lepiej widziec mala ;-)

Ostatnia edycja:
Oj dziekuje Ci rubi za mile slowa ...bo :-(ja juz zla na siebie i caly swiat chodze a lepiej sie nie denerwowac przeciez.

JestemJolka ;-) nie przejmuj sie tak! ja pierwsze dziecko wpakowalam w ciuszki wyprane w zwyklym proszku bo przed porodem lezalam ciurkiem 5 tygodni w szpitalu i wyprawke przygotowala mi mama, ktora nie miala zielonego pojecia ze trza te ciuszki w specjalnym proszku wyprac... zaczelam uzywac Loveli po powrocie do domu bo dostalam ja w szpitalu ;-) po jakims czasie doszlam do wniosku ze skoro Jaskowi nic sie nie dzieje jak przytula sie do moich ciuchow wypranych w persilu sensitive to... zaczelam prac w "doroslym" proszku i bylo OK a przynajmniej nie mialam problemu ze jego ciuchow jest za malo zeby nastawic pralke ;-)

a i jeszcze jedno... pierzecie ciuszki i posciele maluchow w specjalnych proszkach a swoja posciel??? dziecko czasem sie przeciez w niej znajdzie...
Nie ja wyprałam tylko pościel ,małej ,ciuszki i na tym koniec zobaczymy czy wogule bedzie na to uczulona;-)

Chogata ;-) tak chyba najlepiej szczypta ostoznosci z odrobina hartowanka ;-) bo nie da sie dziecka przed wszystkim uchronic... przyjda goscie - ciuchy w roznych proszkach piora, dziecko na rece biora...
ja mam poprane ciuszki w Persilu sensitive i 2 razy wyplukane. rozmiarowka 56-68 wyprasowana z czego 56-62 z obu stron ;-) reszta juz tylko z jednej ;-)
zobaczymy jak mala zareaguje ;-)

MOLA myślę, że pranie wkładów nie jest konieczne - z nimi dziecko nie ma bezpośredniego kontaktu - a wkłady do pościeli dla dzidków są antyalergiczne same w sobie
Uff, dobrze że piszesz mju bo ja już z tego rozpędu zamierzałam prać całą pościel w sensie wypełnienie :-D

A co do poduszki do karmienie to moja chyba nie ma zdejmowanej powłoczki :baffled:
ale pewna nie jestem, aż muszę sprawdzić jak wrócę :tak:

dziewczyny, a jak to jest z antyperspirantami po porodzie? tzn. można używać tych samych, co dotychczas, czy tez trzeba zaopatrzyć się w jakieś łagodne, hipoalergicze itp.? niby maluszek nie dotyka główką pachy, ale podczas karmienia może mu przeszkadzać np. zapach? czy nie ma to znaczenia? wiem, dziwne pytanie...

reklama
wcale nie dziwne... ja mialam bezzapachowy i gitara ;-) jak wychodzilam gdzies i psiknelam sie perfumami to po powrocie pod prysznic i dopiero do dziecka ;-)

Do góry