reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla maluszków i ich mam

Ja gdzieś zacznę po 15 lipca ,bo coś mi sie uroiło ,że jak za wczasu się spakuję to przenoszę a obiecałam dziewczynom ,że na poczatku roku szkolnego przyjadę już wózkiem a nie w dwupaku (nie wiem czy się uda bo mam termin na 27 z @ a z usg pokazuje w przedziale od 22.08 do 26.08,więc zobaczymy co to będzie ).Teoretycznie jeszcze dwa miesiące mi zostały:sorry2:
Chogata ja termin z @ mam na 21 sierpień ale z usg na 25-26 dopiero. Jednak jakoś taka spokojna się zrobiłam, jak już wszystko spakowałam do torby, choć wcześniej leżało w szafce.

reklama
Ja gdzieś zacznę po 15 lipca ,bo coś mi sie uroiło ,że jak za wczasu się spakuję to przenoszę a obiecałam dziewczynom ,że na poczatku roku szkolnego przyjadę już wózkiem a nie w dwupaku (nie wiem czy się uda bo mam termin na 27 z @ a z usg pokazuje w przedziale od 22.08 do 26.08,więc zobaczymy co to będzie ).Teoretycznie jeszcze dwa miesiące mi zostały:sorry2:
u mnie identycznie po wczorajszym usg wyszło,a termin wg @ też na 27 mam

Mam pytanie do doświadczonych mam:-)
Czy takie półśpioszki są praktyczne dla takiego maleństwa? Czy się nadają? Bo jakoś boję się, czy nie będą uciskać dzieciątka w brzuszek itp. A widziałam takie słodkie w sklepie i ciągle za mną chodzi, że póść i kupić:-)

ja osobiscie nie lubilam polspiochow i w ogole to denerwuja mnie te wspolczesne spiochy z szerokimi nogawkami - Jaskowi zawsze nozki uciekaly z nogawek i musialam mu ubierac skarpeteczki dodatkowo zeby stopke utrzymywaly w nogawce :-(

Mitemil a jak tam wyprawka ,też chyba cos nadmieniałaś ,że koło lipca będziesz kompletować?

Wózek, łóżeczko + pościel i troche ubranek już mam. Czyli najważniejsze. Z resztą jestem w lesie :sorry2:
Dzisiaj śniło mi się, ze urodziłam dwa tygodnie przed terminem i zaczęłam troche się niepokoić czy zdąże ze wszystkim.
Myślę, że w przyszłym tygodniu zacznę zakupki. Na pewno się pochwale :-)

monika, są półśpioszki z taką szeroką bezuciskową gumką, więc na pewno nie będą uciskać, nie wiem jakie te Twoje upatrzone są; ja zakupiłam 1 takie, bo była promocja, a same półśpioszki cud-miód:-) przetestujemy;-)

Ja w czawartek idę na zajęcia do szkoły rodzenia to się jeszcze dokładnie wypytam co mam brać do szpitala i biorę się za pakowanie torby- termin mam w końcu na 02.08. Myślę sobie że jak nie urodzę do 25 lipca to na bank mała z tydzień przenoszę. Jakieś takie przeczucie mam :sorry2:

Co do półśpiochów to mam 2 sztuki, jedne dodane jako gratis do innych ubranek z allegro, a jedne sama u lumpku kupiłam w zestawie z koszulką. Słyszałam że dopóki pępek nie odpadnie to nie są za wygodne, ale później wiele mam sobie chwali. Zobaczymy jak będzie u nas :tak:

Moj dzisiejszy lumpkowy lup. 12 zl zal bylo zostawic stan idealny rozmiar 2-6mscy czyli akurat jesienno-zimowy:-D

Załączniki

• Zdjęcie0379.jpg
    Zdjęcie0379.jpg
    31,6 KB · Wyświetleń: 44
reklama
Do góry