reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla maluszków i ich mam

a ja poduszki do karmienia nie mam - jakoś nigdy mi nie była potrzebna więc nie wiem czy i jak prać - ale myślę że faktycznie nie ma co przesadzać bo przeciez dziecko będziemy kłaść i na naszym łóżku i na kanapie i przytulać siębedzie do naszych ubrań....nie dajmy się zwariować!!!
ochraniacz najbardziej przydaje się jak maluch już wiercący - kilkumiesięczny i wtedy się o szczebelki obija - ale ja nigdy nei miałam na całość bo przecież i ja chce go widzieć i on chce widzieć co tam się na świecie poza łózeczkiem dzieje ;)
a ciuszki prasuje tylko z jednej strony - a czy z prawej czy z lewej to losowo jak akurat mam po praniu...

reklama
Śliczne ubranka, a ten pajacyk z króliczkiem skąś znam :-) mam dokładnie takie sam hihi.

Ja wszystkie ubranka które miałam z lumpka prałam najpierw w zwykłym proszku i potem kolejny raz w proszku dla dzieci. Mam lovelę i dzidziusia, ale skusiłam się wyprać w dzidziusiu bo tak ślicznie pachnie :tak:. Nowe rzeczy natomiast piorę tylko raz od razu w dziecinnym proszku, nie używałam żadnych zmiększaczy.

Robie dokładnie tak samo :-)

Ja też nowe ciuszki wyprałam w Dzidziusiu. Ale czytałam, żeby wyprać również swoje ubrania, z którymi maluszek będzie miał jakiś kontakt. Wię wyprałam w nim też swoje biustonosze do karmienia i koszule do szpitala.

Staram się nie przesadzić z tą sterylnością... Więc piore tylko rzeczy małej...

Ja też kilka ciuszków wyprałam w zwykłym proszku ale jak przeczytałam co piszą doświadczone Mamuśki to będę prała raz jeszcze i oczywiście bez płynów do płukania :-)

Czy któraś z Was kupiła sobie poduszkę do karmienia??
Bo ja się cały czas zastanawiam nad jej praniem :baffled:
Tzn. wiem że muszę ją uprać ale nie wiem jak bo boję się że się zdeformuje :confused:

Zastanawiam się czy takowa wogole będzie mi potrzebna...

Tak wlasnie myslalam ze bez sensu prac tych wkladow ochraniaczy ale wolalam sie upewnic. A kolderka ma nieprzyjemny zapach "nowosci" ale wyrzuce ja na taras i moze wywietrzeje;-)

Do karmienia bede uzywala tej dlugiej poduszki ktora kupilam do spania. Mam nadzieje ze sie sprawdzi. Pierze sie tylko podzewke bo jest sciaganana poza tym w srodku sa chyba kulki styropianu i nie nadaje sie to do prania.

Swoja posciel wypiore jak zawsze w swoim proszku i plynie do plukania a jak bede brala mala do lozka to i tak ja poloze na flanelowej pieluszce w razie gdyby jej sie ulalo. Nie mozna dac sie zwariowac przeciez.

Mitemil to ja poproszę cenę piżamki ze spodniami http://taro.pl/pl/164.php takie lubię, a koszule tylko do szpitala mam, bo trzeba, ale zaraz po powrocie idą w kąt :).

Z góry dziękuje

Oficjalnie donoszę że już jestem spakowana;-) Ufff...
Ja gdzieś zacznę po 15 lipca ,bo coś mi sie uroiło ,że jak za wczasu się spakuję to przenoszę a obiecałam dziewczynom ,że na poczatku roku szkolnego przyjadę już wózkiem a nie w dwupaku (nie wiem czy się uda bo mam termin na 27 z @ a z usg pokazuje w przedziale od 22.08 do 26.08,więc zobaczymy co to będzie ).Teoretycznie jeszcze dwa miesiące mi zostały:sorry2:

Ja gdzieś zacznę po 15 lipca ,bo coś mi sie uroiło ,że jak za wczasu się spakuję to przenoszę a obiecałam dziewczynom ,że na poczatku roku szkolnego przyjadę już wózkiem a nie w dwupaku (nie wiem czy się uda bo mam termin na 27 z @ a z usg pokazuje w przedziale od 22.08 do 26.08,więc zobaczymy co to będzie ).Teoretycznie jeszcze dwa miesiące mi zostały:sorry2:

Ja też zacznę po 15 lipca, choć termin mam na 13 sierpnia... Uważam, ze nie ma się co spieszyć...

Mitemil to ja poproszę cenę piżamki ze spodniami http://taro.pl/pl/164.php takie lubię, a koszule tylko do szpitala mam, bo trzeba, ale zaraz po powrocie idą w kąt :).

Z góry dziękuje

Proszę bardzo. Pierwsza z brzegu :-)
nowa piżama damska TARO rozmiar M - wyprzedaż (664307388) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
Do góry