reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla maluszków i ich mam

Karincia- ja tez sie zastanawiam , pampersow 1 mam 1 paczke do szpitala chyba z 30 tam jest,
a ile jeszcze opakowan rozmiaru 1 kupic? poczekac na dziecko zeby zobaczyc czy duze bedzie? czy od razu wicej 1 kupic i kilka 2?:confused:
Ja chyba kupię jeszcze jedną paczkę 1 póki jest promocja w Realu :tak:

A kupujecie Tantum Rosa do przemywania krocza??
Jaki to mniej więcej koszt??

Ostatnia edycja:
reklama
Ja mam 1 paczkę 2 i na razie nie kupuje...
Jedynek na razie nie kupuje wcale, bo moja Mała z tego co na razie wiadomo z USG duża więc 2 mogą być, jakby jednak urodziła się mniejsza (zawsze może wyjść różnica z USG +/-) to tatuś kupi pieluszki i dowiezie :)...

Sempe pisała jeszcze o jakimś innym preparacie, ale oczywiście nie spisałam od razu i teraz nie odnajdę.
Znalazłam coś takiego

Zasady higieny intymnej w połogu są proste: myć krocze jak najczęściej, zawsze po każdej zmianie wkładki i po wizycie w toalecie. Dozwolone są wszelkie żele i płyny do higieny intymnej, szare mydło Biały Jeleń, a także przegotowana woda z rozpuszczonym w niej środkiem antyseptycznym, który działa przeciwzapalnie. Takie preparaty są dostępne w aptekach bez recepty. Niektóre z nich, np. Tantum Rosa, zmniejszają dodatkowo ból krocza, jaki pojawia się po porodzie siłami natury, gdyż zawierają miejscowo działające środki przeciwbólowe (uwaga: można je stosować najwyżej raz, dwa razy na dobę).

Ostatnia edycja:
A propos pieluch jednorazowych, tak czytam i zastanawiam się czy tylko ja jedna zamierzam ich NIE używać? Czy są tu mamy planujące pieluszkowanie naturalne, zdrowe i ekologiczne, czyli wielorazowe? Szczególnie chodzi mi o przyszłe mamy chłopców. Chłopcy a pieluszki jednorazowe Polecam bardzo ten link a w razie jakichkolwiek watpliwości co do przewagi pieluszek bawełnianych nad plastikiem to forum: pieluszki wielorazowe - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl Moje dzieciate koleżanki śmieją się ze mnie ze mam "ambitny" plan. ;-) Cóż, nasze mamy nie miały do wyboru pampków, huggiesów i innych plastików i wszystkie sobie poradziły z kupkami więc chyba nie będzie tak źle. ;-)Myślę że warto się zastanowić. W końcu chodzi o zdrowie naszych dzieci.

ale się cieszę, mój M. kupił mi wczoraj bawełniany cienki szlafroczek! a już wątpiłam, że dostanie coś co mnie interesowało; przypadkiem zajechał do Intimissimi a tam przeceny i szlafroczek w rozm. S za 40 zł (normalnie 80):-) dziś go wypierze i do torby:-) choć mam nadzieję, że jeszcze przez 3 tyg. mi się nie przyda!

A propos pieluch jednorazowych, tak czytam i zastanawiam się czy tylko ja jedna zamierzam ich NIE używać? Czy są tu mamy planujące pieluszkowanie naturalne, zdrowe i ekologiczne, czyli wielorazowe? Szczególnie chodzi mi o przyszłe mamy chłopców. Chłopcy a pieluszki jednorazowe Polecam bardzo ten link a w razie jakichkolwiek watpliwości co do przewagi pieluszek bawełnianych nad plastikiem to forum: pieluszki wielorazowe - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl Moje dzieciate koleżanki śmieją się ze mnie ze mam "ambitny" plan. ;-) Cóż, nasze mamy nie miały do wyboru pampków, huggiesów i innych plastików i wszystkie sobie poradziły z kupkami więc chyba nie będzie tak źle. ;-)Myślę że warto się zastanowić. W końcu chodzi o zdrowie naszych dzieci.

Nic się nie martw, pieluszki wielorazowe (nie tetra ;) ) nie są dużo bardziej uciążliwe w użytkowaniu niż jednorazówki... masz trochę więcej prania, ale mniej śmieci do wynoszenia i mniej kombinowania w co kupę zawinąć, żeby do czasu wynoszenia śmieci nie "pachniała" w mieszkaniu:-D
Córę zamierzam trzymać w wielorazówkach od początku (tylko do szpitala jednorazówki biorę), więc nie jesteś jedyna :-) choć przygotuj się na to, że cię większość za wariatkę będzie uważać :rofl2::confused:

Ostatnia edycja:
reklama
Zoa Anais75 podziwiam was dziewczyny ja bym sie nie zdecydowala na pieluszki wielorazowe chyba jestem zbyt wygodna i nie zabardzo potrafie sobie wyobrazic codzienne pranie i prasowanie i zajmowanie sie dwojka dzieci i domem i cala reszta a gdzie czas dla mnie ???
Ale podziwiam ze macie taki plan :tak:

Do góry