reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla maluszków i ich mam

reklama
My juz od miesiąca jeździmy w spacerówce, bo gondola juz dawno za mała. Mamy Baby Design Sprint i jestem z niego bardzo zadowolona. Też tacham wózek na 3 piętro, więc zwracałam uwagę m.in. na to by był lekki i wygodny do wnoszenia.

No my też gdzieś od miesiąca w spacerówce ale nie jestem z niej zadowolona. Patrzyłam m.in też na taki wózeczek jak Ty masz bo cena jest zachecająca. A czy oparcie siedziska nie jest za niskie?? Jak się prowadzi??

No my też gdzieś od miesiąca w spacerówce ale nie jestem z niej zadowolona. Patrzyłam m.in też na taki wózeczek jak Ty masz bo cena jest zachecająca. A czy oparcie siedziska nie jest za niskie?? Jak się prowadzi??
Powiem Ci, że my jesteśmy zadowoleni. Oparcie może nie jest super wysokie, ale jak widzę nieco starsze siedzące już dzieci, to one zwykle trzymaja sie pałąka, a nie opierają. Widziałam w tej spacerówce też starsze dziecko i wyglądało na to, że jest ok. Prowadzi się ją bardzo leciutko. Ma duże koła, przednie skrętne z możliwością zablokowania. Jedyny jej minus, to fakt, że nie ma przekładanej rączki. W takie chłodne dni zawsze zakładam folię, żeby maluszkowi nie wiało zimnym powietrzem do budki. Wózek jest bardzo szeroki, więc maluszek ma swobodę ruchów i chętnie w nim siedzi.

ja mam drewniany kojec 6cioramienny cos w tym stylu tylko bez otwieranej bramki
HIT!! KOJEC 8 ELEMENTÓW Z BRAMKĄ ==> Od SS (3608860) - Świstak darmowe aukcje#

Na taki to trzeba mieć wielkiego hausa ;-)

Czy któraś z was zastanawiała się już może nad spacerówką??
My mamy x-ladera i po świetach bożego narodzenia przesiadłyśmy sie do spacerówki, ale jak dla mnie jest za ciężko wnosić na 2 piętro i planuje jak zrobi się cieplej może marzec/kwiecień zamienić tego klocka na jakiś lżejszy wózek. Jakie polecacie??bo już się powoli zaczynam rozglądać.

Kupiła mutsy 3w1, wiec myślenie nad wózkiem mam już zgłowy. Martyna jednak mieści się jeszcze w gondoli i mam cichą nadzieje, że do wiosny jeszcze w niej pojeździmy. Również tacham wózek na 2 piętro, ale liczyłam sie z tym decydując się na dziecko :-)
Koleżanka natomiast nie umiała zmieścić swojego wózka do samochodu i dość szybko kupiła wózek chicco 0+. Wygląda jak spacerówka, ale nadaje się nawet dla noworodków. Jest bardzo zadowolona.

w piwnicy to wole nie trzymać wózka bo tam myszy i szczury kiedyś grasowały wiec wole nie ryzykować. A ja w ogóle nie powinnam dziwigać bo mam rwe kulszową , a w 2008 wypadł mi dysk wiec...szukam czegos lekkiego i odpowiedniego dla mniej wiecej 8 miesięczniaka

Koleżanka nie umiała zmieścić swojego wózka do samochodu i dość szybko kupiła wózek chicco 0+. Wygląda jak spacerówka, ale nadaje się nawet dla noworodków. Jest lekki, łatwy w prowadzeniu, a po złożeniu wielkości poarasolki. Koleżanka jest bardzo zadowolona.

dziewczyny kiedy obniżamy łóżeczko o 1 poziom?

ja w momencie gdy mała bedzie siedziała i bedzie mi sie dxwigać do wstawania,wiec mysle,ze mam jeszcze czas

Moja mała mimo, że jeszcze nie siedzi już zaczyna się podciągać :szok:
W łóżeczku jednak tylko śpi, wiec póki co łóżeczka jeszcze nie ruszamy.

Ja tez musze kupic jakas pozadna spacerowke bo ta co mamy jest do tylka. Ciezka i wogole porazka....
Mitemil podaj jakis link do tego wozka chicco 0+! Nie moge go znalesc na allegro:dry:

No wlasnie sie zastanawiam miedzy kojcem a lozeczkiem turystycznym. Jak kupie lozeczko to bede miala 2w1 bo na pewno sie przy jakiejs okazji przyda. Ale z drugiej strony te kojce kwadratowe sa chyba wieksze i sie latwiej skladaja. I tak mam juz zagracone cale mieszkanie bo maty i krzesekla do karmienia nie chce mi sie codziennie skladac i rozkladac, hustawka stoi, gondola itp. Musze sie wybrac do jakiegos sklepu poogladac i wtedy zdecydowac sie na kupno przez internet. Dziekuje za linki:tak:
Ja tez mam 3-funkcyjny wozek ale mysle ze na wiosne sie przesiadziemy do spacerowki. W okresie zimowym gondola jest dla mnie wygodniejsza, malej jest cieplej a poza tym czesto ja woze w aucie w gondoli (jest przystosowana do zapinania pasami).
A tak nawiasem mowiac to gdybym mogla drugi raz wybierac wozek to NIGDY w zyciu nie kupilabym z malymi kolkami!:wściekła/y:

reklama
pewnie chodziło o chicco ct 0.1 on jest wielofunkcyjny.
dzisiaj taki oglądałam i mam teraz dylemat bo zastanawiam się miedzy właśnie chicco ct 0.1, inglesiną zippy i peg perego pliko swich.
co prawda chicco ma najwieksze koła ale peg perego ma przekładane siedzisko...niedługo zgłupieje....
no wiecie kupujac wózek wielofunkcyjny też myślałam że na długo bedę miała z głowy problem wózków, no ale skąd moglam przewidzieć że ta spacerówka tak mnie bedzie denerwować...

Do góry