reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla noworodka od A do Z ;)

reklama
Olushia nie spotkałam sie z takim ochraniaczem jeszcze jak w linku:) fajnie wygląda, ale mam wrazenie że te poduchy takie grube i sporo miejsca dziecku zabierają i mam wrazenie że utrudniaja przewiew powietrza bardziej niz standardowe ochraniacze.

Olushia, zuch dziewczyna :)
Wizyta w lumpku przyniosła średni efekt, kupiłam 1 bodziaka za... 2 zł :) Jednak nie można czekać na największe przeceny, niedoświadczonam to nie wiedziałam. Mam nauczkę.
Założyłam kartonik na rzeczy dla synka, jak się uzbiera więcej to kupię proszek i będzie pranko i prasowanko :)
Czy nowe ciuszki też trzeba wyprać? Czy wystarczy tylko wypłukać?

najlepiej wyprać i i wyprasować,,, :))
A te poduchy właśnie może grube ale tam każdą wiąże się osobno także można małe "wentylki" dzieciątku zrobić ;]

Czy nowe ciuszki też trzeba wyprać? Czy wystarczy tylko wypłukać?

Zanag, ja prałam nowe i używane z dodatkowym płukaniem. Używałam płynu Lovella.

Co do ochraniaczy to dla niemowlaka uważam za zbędny, bo taki maluch mało co się sam rusza, co innego dla 4 i więcej miesięcznego bo taki potrafi się już obijać o szczebelki. Moja N notorycznie wsadzała nogi pomiędzy i ochraniacz nie pomagał, musiałam kocem zabezpieczać.

Półśpiochy to super wynalazek, używałam bardzo długo.

Olushia - ja też pierwsze wrażenie miałam takie, że one sporo miejsca zabierają w łóżeczku, bo są grube. Fajnie wyglądają, ale czy będą praktyczne? nie wiem...pierwszy raz takie widzę.
I potwierdzam, na początku ochraniacz jest zbędny. Ja nawet odsłoniłam tą część od zewnętrznej strony, żeby widzieć dziecko. Przydał się dopiero jak Kuba miał grubo ponad pół roku. A później to kupiłam taki na całe łóżeczko (tylko niższy), bo synek się "przemieszczał" w łóżeczku.

zanag - ja też piorę nowe ciuszki z dodatkowym płukaniem (+prasuję potem), nawet teraz jak Kuba ma ponad 2 lata. Nie wiadomo kto to dotykał w sklepie...Również używam płynu Lovella.

reklama
Laski sprzedaje ciuchy po mojej corci, moze ktorejs wpadnie cos w oko dla swojej ksiezniczki, wstawie zdjecia, _DSC0608.jpg_DSC0590.jpg_DSC0607.jpg_DSC0605.jpg_DSC0601.jpg_DSC0600.jpg_DSC0599.jpg_DSC0595.jpg_DSC0597.jpg_DSC0592.jpg

Załączniki

• _DSC0608.jpg
    _DSC0608.jpg
    17,3 KB · Wyświetleń: 56
  • _DSC0590.jpg
    _DSC0590.jpg
    22,7 KB · Wyświetleń: 70
  • _DSC0607.jpg
    _DSC0607.jpg
    19,5 KB · Wyświetleń: 65
  • _DSC0605.jpg
    _DSC0605.jpg