• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wyprawka do szpitala

Ja juz mam 2pizamy,szlafrok,kapcie,klapki,reczniki,wkladki laktacyjne,staniczki i majtki,chusteczki dla dzidzi.Jeszcze brakuje mi kosmetykow dla mnie i dzidzi oraz wkladow poporodowych i wziac od kolezanki laktator:-)

reklama
mam pytanko jakie majty jednorzaowe kupujecie, bo ja szukam takich przewewnych i nie wiem jakie zamówic na alegro
i drugie jakie wkładki laktacyjne polecacie, tez zalezy mi by oddyczaly i nie były plastikowe od strony wewnętrznej

wkładki laktacyjne - jak mi zaczęło kapać z piersi kupiłam bella. Są dość grube i bawełniane i mają taką pokarbowaną powierzchnię - dla mnie średnie:sorry2:

Ppatqa, a wkladki laktacyjne tez powinny byc przewiewne i chyba bez ceratki :confused: Ja mam z "Johnsona" i "the first years" kilka opakowan (ale to ze Stanow) i mogę je smialo polecic:tak:. Przetestowane na karmieniu z Julą...

Ppatqo ja kupilam majtki poporodowe wielorazowe 4 pary, bo mozna je prac i do nich wklady, bo jak czytalam ze nawet 10 razy trzeba zmieniac je w ciagu dnia to sie przerazilam ile tych jednorazowych bym musiala kupic no i jaki koszt:/

Z wkładek laktacyjnych polecam pieluchę tetrową :rofl2: Na prawdę na początku, to była dla mnie najlepasza sprawa. tym bardziej, że dzieci rodzą się jesienią i ubiór inny więc śmiało można skorzystać. A jak już wszystko się uregulowało i zrobiło cieplej, to używałam wkładek z rossmana - oceniam wystarczająco.
Majtek poporodowych nie używałam. Miałam zwykłe bawełaniane i duże podpaski ze skrzydełkami. Teraz może też wypróbuję.

Ja kupilam paczke takich bawelnianych zwyklych i jeszcze jednorazowe dokupilam :-)
A wkladki znajoma dala mi cala reklamowke,nawet nie wiem z jakiej firmy;-)

Ja nie nosilam gatek jednorazowych, tylko podklady ginekologiczne. Szczerze to nie pamiętam zadnych "atrakcji" z nimi związanych, wiec pewnie są ok. A jak wrocilam do domu i juz slabiej krwawilam, to uzywalam podpasek. Po tygodniu "okres" się skonczyl :-p

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry