reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

Dobry link K8libby, bede sie nim posilkowac. Ale i tak wole jak wy mi podacie kilka sprawdzonych przykladow, bo na takich forach i klubach jest tylke info, ze zanim bym je zglebila to moje dziecko juz by wyroslo z chusty:-D Samych firm i rodzajow jest taka masa, ze po chwili sie czlowiek juz gubi. Jak Ty sie Kaska zdecydowalas na jedna konkretna? Ktos Ci doradzil akurat ta, czy z kilku polecanych wlasnie ta byla na sprzedaz?

reklama
Są takie nosidła które od urodzenia się nadają. np. Manduca. Prezentowany Babybjorn się nie nadaje - to jest tzw wisiadło:)

dobrze wiedziec :) choc moj t to sie pali do chustowania, nawet mu za specjalnie teczowe paski nie przeszkadzaja, wiec w sumie w nosidlach jestem nieobyta

a teraz z tzw. innej beczki - moze gupie pytanie - ale tak sie zastanawiam - do czego sie zaklada dzieciowi body? do polspiochow? czy spiochow i pajacykow? no bo one takie gora z dolem w jednym - a, i pepek zakrywaja - to czy jak dziec bedzie mial taka swiezynke do odpadniecia, to body maja sens? :confused:
takie mnie oto ostatnio trapia dylematy...
bo bodziakow mam z 10 i to wszystkie przez glowe (brawo dla tej pani) i tak sie zastanawiam co z nimi sie robi ;)

Uczestniczę w spotkaniach Klubu Kangura właśnie i dziewczyny zachwalają Lenny Lamb. Znalazłam taką elastyczna na allegro i kupiłam za 100zł z przesyłką :)
Elastyk wydaje mi się na tyle wygodny, że jego się wiąże bez dziecka, a jak będę jeździła autem, to nie muszę się nawet z chusty rozwiązywać, tylko małego od razu z fotelika do chusty. Tkaną, za każdym razem trzeba wiązać, no i to się już robi z dzieckiem :) Mój mąż też chce małego nosić w chuście, a facetom tez łatwiej zapanować nad elastykiem :)

Weronika, do półśpiochów body :)
Ja np nie mam ani jednego kaftanika, ale chyba kupie ze 3 w Pepco, bo mam 2 pary spiochów i do nich się kaftaniki przydadzą :)

właśnie połapałam się że klub kangura mam pod nosem co poniedziałek w żoliborskiej knajpie dzieciowo-rodzicowej, do której zamierzam biegać z tolą codziennie na herbatkę ;) juppi!

a teraz z tzw. innej beczki - moze gupie pytanie - ale tak sie zastanawiam - do czego sie zaklada dzieciowi body? do polspiochow? czy spiochow i pajacykow? no bo one takie gora z dolem w jednym - a, i pepek zakrywaja - to czy jak dziec bedzie mial taka swiezynke do odpadniecia, to body maja sens? :confused:
takie mnie oto ostatnio trapia dylematy...
bo bodziakow mam z 10 i to wszystkie przez glowe (brawo dla tej pani) i tak sie zastanawiam co z nimi sie robi ;)

Body to do wszystkiego :))) na noc zakładałam pod pajacyka na dzień ubierałam do dresów (półśpiochów nie lubię bo z nich nóżki wypadają wolę takie getry z gołą stopą i skarpetki bez ściągacza właściwie podkolanówki do kupienia w h&m - wszelkie inne zostawiają czerwone ślady na tłustych nóżkach) rajtek, spodni. Pierwsze dwa lata tylko w body :-D Kaftaniki owszem aż pępek odpadnie czyli na jakieś dwa tygodnie i traktujesz tak samo jak body ubierasz do wszystkiego jako pierwsza bieliźniana warstwa. Na początku są przydatne. No i będziesz musiała przejść szybki kurs ubierania przez głowę :-D:rofl2: ja mam same kopertowe ;-)
Teraz w lecie to chyba będę zakładała tylko pieluchę i body.

ok.. ja juz pojelam czym sa body, rampersy, spiochy, polspiochy... a te kaftaniki to ktore to? :p
kaftaniki rozpinają się z przodu (tych nie lubię) koszulki wiązane są z boku(i te lubię);-)

Chustę też polecam LenyLamb (choć nie miałam :-D) tzn miałam na próbę ale Maks był nie do zachustowania :) ale nosidło mei-tai pierwsza liga było (choć też użyte kilka razy bo moje dziecko nie lubi ograniczeń ale bardzo wygodne to było)

Ostatnia edycja:
do czego sie zaklada dzieciowi body?

Odpowiem jak Karolina - do wszystkiego :)
U nas body to podstawa ubioru ;) Franek zimowy, więc miał zawsze:
* body z długim rękawem + śpiochy
* body z krótkim + pajac
* body jakiekolwiek + spodnie/półśpiochy

Dopiero od niedawna chodzi w spodniach i koszulce - wiosną jeszcze mu body zakładałam, bo miałam pewność, że mu nerki na wierzch nie wyjdą jak będzie latał po placu zabaw. No ale teraz łatwiej w koszulce, bo nie trzeba jej rozpinać do siadania na nocnik.

reklama
Dziewczyny mam pytanie... kupilam Oillan i nie spojrzalam w aptece(ah to moje roztargnienie) patrze w domu a tu napisane na opakowaniu ze od 3 roku zycia:baffled: sa rozne te emulsje do kapieli czy jak? o co to chodzi :confused:

Do góry