reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

WYPRAWKA :)

przeciez to jest standartowa spacerówka - każdy ortopeda wypowie sie o niej dość nieprzychylnie - dzidzi dopóki nie siedzi, nie powinno być w takim wózeczku.

wózeczek bardzo fajny, ale jako drugi (tzn tak jak ja mam teraz dzidzię i potrzbuje lżejszego wózeczka) jako spacerówka super - tylko dla mnie trochę droga - niestety :(

Kinga - te kółka nie są małe - nie takie o których pisałam - aczkolwiek na przrjeżdzie przez pl. kościuszki - obawiam isę ze tez by się nie sprawdziły.

reklama
ja dziś kukałam w sklepie, u mnie ten graco kosztuje 920, fotelik sam. 350, a adapter do samochodu 150. spodobały mi siębardzo wózki polaka.

ale w tym graco dziecko leży na płasko - to jest wózek pokazany tylko jako spacerówka, ma śpiworek i dziecko spokojnie leży. Moi przyjaciele mają dzieciątko, które urodziło się w marcu tego roku i bardzo sobie chwalą ten wózek. Zosia już siedzi, więc wykorzystują go już jako spacerówkę

standardowo gondola umieszczona jest o jakieśc 30-40 zm wyzej niż standardowa spacerówka.

i teraz wyobraź sobie jadzę  przez krzywoustego (duza ulica w szczecinie)
spaliny, kurz są własnie na poziomie lezącego dzidziaw takiej spacerówce - i to głowny i chyba jedyny (oprócz kółek) minus tego wózeczka jako pierwszego - dla dzidzi lezacej.

teraz tez bym go nie kupiła - ponieważ za mało sie składa (teraz potrzbuje "parasolki")
ale jak osparcerówka jest ogólnie ok.

tego nauczyłam się na szkole rodzenia (nie na pomorzanach ;) )i pożniej z własnych doświadczeń.

jest problem przy niektórych jeśli nie mają gondolki tylko wkład dla noworodka. podobno deltim od nowej serii wprowadził, że fotelik można wpiąć już tylko do wózka z gondolką - tak dziśtwierdzila mi pani w sklepie

mam nadzieję, że spacery po krzywoustego będą rzadkością i Tobie też tego życzę ;)

a mnie przekonuje to, że wózek jest bardzo zwrotny, lekki, rączka jest tak akurat "na moim poziomie" ;)

reklama
ja niestety mieszka na osiedlu nad Turzynem - więc ruchliwe ulice to mój świat...

a samochodu nie mam ,a w autobusach ciasno.

Do góry